Ahoj,
prosím jak řešíte ranní hygienu, tedy opláchnout si obličej, nácvik čištění zubů apod? Opravdu konkrétně. Mám doma pro malou stupátko k umyvadlu, ale je stejně je to furt vysoko, obličej si neopláchne. Tak používáme žínku. Ráda bych ale, aby se naučila, že si může obličej opláchnout sama, jako máma. Zvažovala jsem plastové umyvadélko na vanu, ale to bych musela furt nějak čistit, prostě jsem to zavrhla. Dětské umyvadlo jako ve školce jí montovat nebudu. Jak zcela konkrétně řešíte ranní hygienu takto malých dětí, které se to ale mají už učit a osamostatňovat se. Zkusila jsem i lavor na komodu, ale to je tady divný. Od kdy se dítě dokáže obsloužit u umyvadla??
Děkuji
Já ho nadzvedavam a zuby čistíme v lehu u TV v posteli a pak večer v lehu ve vane 😁 Jinou polohu nechce.
Stolička u umyvadla. Obličej si myli sami
Obličej umývám já, samostatnost trénuju jinde a nehrotím za každou cenu (tedy za cenu neumytého dítěte, za to zmáchané koupelny a oblečení pokud bych mu dala nádobu níže - syn za měsíc dva roky).
Já mám možnost sednout si na vanu a vezmu si syna na klín. Zoubky nejdřív čistíme spolu pak zkouší chvilku sám. Pusinku si vyplachne vodou z mé ruky( kelímek zatím znamená vodu všude jen né v ústech 🙈) a obličej spolu,úplně do toho umyvadla nedosáhne. Ale už ví co a jak😉
Malá má dva, stojí na spickach a obslouží se sana, čištění zubů, což ještě spolu, ale ruce, obličej sama