Ahoj holky,
uklidněte mě, prosím, že nad tím dumám zbytečně... Začaly jsme s malou chodit do dětské herny a na cvičení (malé teď bude rok)...a samozřejmě se občas nevyhneme tomu, že sem tam něco olízne a strčí do pusy z těch hraček... Mně to teda vadí pekelně, ale ona miluje děti a tak, tak jí to zase nechci odpírat. Co myslíte, řešíte toto, nebo toužíte imunitu?? Díky
Moje děti v roce olizovaly i horší věci, než hračky v herničce 😅. Nebyla jsem z toho nadšená, ale imunitu mají oba super 🤣.
Neresila jsem. Jako nenechala jsem ji u hracek jinych deti, aby to nevadilo jejich maminkam (i kdyz ty nad tim taky casto mavly rukou). Ale u eraru jsem to proste nehrotila.
Pokud nejede zrovna nějaké epidemie nebo nemáte důvod předpokládat oslabenou imunitu svého dítětě, jen ať olizuje a buduje... (Vyhnula bych se herničkám třeba dva týdny po očkování a v době takových těch vrcholných sezon rýmiček... ale jinak... se z toho jen zblázníte vy.)
Já v tomhletom rozlišuju tzv. čistou špínu, jako hlína, kůra, písek, a pak tu hnusnou, jako boty, tyče v MHD a právě tyhlety sdílený hračky. Vždycky si představim, že na to šáhnul někdo rukou od hovna, nebo sople, a je to. Ale nevim, teda nakolik je to racionální, i do toho písku se může kdokoliv vytento, žejo... Takže dělej podle svého citu. 🙂
Holky, díky za komentáře 😃👍 Já mám fobii z oparů a takových podobných nemocí...tak nad tím teď prostě přemýšlím... 🙈
Děti ochutnání kde co, ani u vás doma to není sterilní 😉. My chodili od půl roku plavat, po něm byly děti v hernicce. A čekaly na maminky až se osprchuji. Hlidacka jim tam dala koš s hromadou hraček. Běžně hernicky jsme hodně navštěvovali taky už do dob plazení... Od roku a půl dětské cviceni. Dcera než nastoupila do školky marodila dvakrát. Navíc děti venku taky posbírání kde co, pak strčí ruce do pusy. Vadí mi třeba MHD, čekárny u lékaře (sama jsem zdravotnice),jsou tam různí lidé, nejen matky s dětmi... Takže tam mě to přijde opravdu fuj a opravdu dávám pro aby ruce neskončili v puse a důkladně myju. Jsem ráda že po kovidu stále zůstávají desinfekce na ruce u košíku v obchodě, to je taky kategorie sama pro sebe.
Dřív jsem řešila tak nějak normálně.Po lednové návštěvě herničky kdy jsme dotáhli domů rotaviry jsem to řešila hodně.Starší teď chodí do školky-to už jsme opět lehnuly všichni.A je mi jasné že se to bude ještě hodněkrát opakovat.Takže řeším čistou/špinavou špínu.Víc s tím neuděláš.
Jinak teda ja ze zacatku trnula a zkoumala co se bude dit. Ja totiz byla aftova. Hubu plnou bolaku, ale stejne jsem si ty ruce nekde olizla... Ale nestalo se nic, tak jsem to pustila z hlavy. MHD a obchody se ale snazim resit, to zas jo. Chripky, zloutenky, covid a jiny potvory... Ble...
@slecnami já ti jen napíšu naší zkušenost. S první dcerou jsme chodili až v cca dvou letech, takže v pohodě. Jenže teď máme druhou dceru, ta má 9 měsíců a samozřejmě chce někam chodit. Tak jednou když pršelo, tak jsme je vzali do hernicky, malá si tam olizovala ty jejich hračky, měla i nějaké svoje (jinak tam mají nějakou desinfekci, hračky si můžeš otřít, ale nevím, zda by jí to nepoleptalo sliznici v puse, nebylo to v originální lahvi a ani tam nebylo uvedené co to je).
No a za pár dní chytla vysoké horečky skoro 40° měla to po 3 hodinách, ještě někde nešel sehnat Nurofen tak jsem ani neměla s čím střídat. No měla 6.nemoc. Myslím, že to chytla někde v té herničce, protože v té době ani starší nikam nechodila, s nikým jsme se nestykali a tyto viry se i na hrackach drží.
Takže když to jde, tak jdeme radši na venkovní herny nebo někam, kde nemůže nic olizovat. Jinak mám strach i ze žloutenky a ostatních nemocí.
@konidana jako ano, ale tyhle místa mi přijdou fakt hnusná. Takže když dojdeme z saliny domu, první co jdeme umýt ruce. Za to když děti lítají mezi zahradou a barákem, mezitím něco ji je mi jedno. Ale třeba nesnáším, když u tchanovcu sahají na kočku nebo králíky a pak si zapomenou umýt ruce. Kočku neodcervuji. Takže jak píšou holky, to rozlišují spanavou špínu a čistou špínu ✌️😉.
Já teda do hernicek nechodím vůbec, byli jsem koncem července jednou na oslavě synovo kamaráda, asi po 5 letech sme zavítali do hernicky a hned sme si domů donesli coronu :D ale hračky bych neřešila, to je fakt větší šance chytit nějakou respirační nemoc, než opar z hračky.
@slecnami já bych nesnesla, aby moje dítě olizivalo věci v herničce. Ať si olizují věci doma, na zahradě, v lese, klidně ať zblajznou jídlo, co jim upadlo na zem. Ale herničky ne. Vždycky si představím, jak po těch hračkách lezou ty rotaviry, bakterie salmonely a další hnusáci 😃😃. Když šly do školky, tak jsem na ně apelovala, ať nic neolizujou a nestrkají si ruce do pusy, tak snad to moc nedělají 😀😀😀
Ja kdyz dam malyho venku na zem, tak neomylne zacne sbirat vajgly a davat si je do pusy 🥵 Do hernicek nechodime, ale asi by mi to nevadilo. Starsi deti chodi do skolky takze vsechny nemoci stejne dotahnou odtamtud.
Neřeším to. Jako pokud by na hracce byla “cizi” špína, viditelná, tak jo, ale jinak ne.. když vezmu co všechno oblizujou, co berou do rukou a pak si je strčí do pusy… syn byl za těch cca 14m nemocnej dvakrát a z toho jednou covid co nejspíš přitáhl manžel a pak na nej něco vlezlo po očkování, když jsem musela jít nakoupit. Byli jsme tam chvilinku, ale… stejně si myslím, ze toho pak hromadu přinesou ze školky, kde to proste lítá a ve škole to samy 🙂 a to už neohlidame, můžou si mýt vždycky ruce ale něco jde kapénkově a je to.) jediný co mi vadí je, když chce cucat tyč v metru.🙂)
@slecnami Neresim, tuzime imunitu 😁. Kdyz si vezmu, na co vsechno sahne na prochazce a ruce furt v puse, i kdyz upozornuju...🤷. Doma po prichodu/po odchodu z herny mu vzdycky umyju ruce mydlem a vic se nestesuju.
Vždyť bude mít rok ...pane jo... Malý se plazil ve 4m ve vlaku na zemi...pije vodu z kaluže ...oblizuje kde co a neříkám nad tím...stejně tak jako s 1.ditetem... nevím v čem by mu to mělo ublížit ...
Před koronou nikoho z vás nenapadlo přetřít třeba madlo vozíku v obchodě a tam je věcí od novinek po nemoci a taky to člověk neřešil
Jo a ještě řeknu že neznám moc takové to že chodí syn do školky a nosí nějaké nemoci....
Vůbec nebýval často nemocný... Teď jde do školy...
Ne. Neřeším to.
@veronicka89 "nikoho z vas nenapadlo" bych tak uplne netvrdila. Uz i ja jsem vychovavana tak, ze v obchode,MHD, penezich a klicich je nejvic bacilu a ze po prichodu domu si mam vzdycky umejt ruce. Stejne tak je spoustu sajrajtu na hrackach.
@slecnami Prvni dite nastesti nikdy nic neolizovalo a ruce do pusy nestrkalo, druhy jeste uvidim, ale snad bude stejny. Nicmene do hernicek nechodime a ani to nemame v planu. Kdyz pominu covid a bezne virozy, tak rotaviry, salmonela, zloutenka, ruka-noha-pusa... Dekuju, nechci 🙈
znam x lidi, kterym se dite nakazilo necim v hernickach a skoro nikoho, komu na hristi 🤷
@veronicka89 mě to teda napadlo a utirala jsem, nejsem nikdo 🤪😉✌️. A jak píšu, nejsem nějaká cimprlich, děti oblezly a snědly kde co, ale obchody, MHD a čekárny u doktorů jsou prostě špinavá špína.
Můj syn je vyloženě čuně 🙄. Olizuje a strká do pusy vše a všuda. Takže hračky v herničce mě nechávají opravdu chladnou ...
@slecnami Ahoj, jako asi to není úplně ono. Též koukám aby něco syn nedával do pusy. Záleží též kde a co. Máme tu jednu herničku kde to je ok, čistá, uklizena a pak je tu druhá kde je to takové, špinavější,, je to i větší, tak možná horší na údržbu. Tam když náhodou jdu, tak dávám víc bacha. Doma syn ji jídlo občas stylem, že ho hodí na zem a pak sní 😁Zase kamarádka když byl první syn malý, tak věcné všechno cistila, uklizela, dezinfikovala atd a malý byl často nemocný. Já sem jednou s ní svacila v práci a spadl mi rohlík a zem, zem byla čistá děláme v celkem čisté firmě, zvedla sem ho, ofoukla a jedla dal. Ta na mě koukala, jak bych jedla rohlík od hovinka 😃 imunitu mám dobrou, nebývá skoro nemocná. Jako dítě jsem jedla písek, sníh a kdo ví o ještě. Úplně bych se toho nebála, aspoň budou mít děti dobrou imunitu 🙂
@veronicka89 mě to taky napadlo, korona mě děsí míň než jiné hnusárny, co na madle vozíku můžou být
@swan42 ja se nebavim o to ze si po prichodu domu z mhd obchodu od penez nemyje ruce ale malokdy jsem nekoho videla ze by kdxsi otrel desinfekci vozik...ptz prave v obchode si nekolikrat sahame na oblicej apod...
@alubif jj to já vím. Jen prostě píšu naši zkušenost. Do herničky jsme vůbec nemuseli chodit, nutně k životu to nepotřebuje. Vím, že jsem ji neměla nechat tam olizovat ty erar hračky. Hlavně je malá a od sestry, která už chodí do školky chytla kde co. Už je 3 týdnech měla rotaviry, pak ve 3 měsících covid, pak těžší reakce na očkovaní a pak ta 6 nemoc. U všeho měla několik dní horečky skoro 40st. Takže teď si myslím, že tu 6 nemoc klidně mohla chytit později někde jinde a ne ji tahat do té herny.
Já to neřešila. Mám coronacky dítě. Narodil se 3 týdny před tím než všechno zavřeli. Zatímco většina lidi silela, tak já neřešila nic. Hned jak se hernicky a kroužky otevřely byli jsme tam. Lezl po chodníku, po podlaze, olizoval sklo v MHD. Scházeli jsme se s tema kdo měl třeba i rýmu. A někdy to chytil a někdy taky ne, zvlášť po druhým roce už ne. Myslím, ze to je na imunitu dobrý. 😄
Ja se ridila tak nejak podle pocitu - olizovat hracky v herne neni skvely, takze jsem nenechala dite to delat, vyndavala mu je z pusy a vysvetlila ze se to nedela. Ale samozrejme to clovek 100% neuhlida, takze nekdy neco proste olizne a nedelam z toho kovbojku, rozhodne bych kvuli tomu neprestala chodit do herny, kdyz to diteti neco dava... podobne treba ve vlaku, nenecham dite olizovat okno ani lezet na podlaze, ale nevysiluju z toho ze pri normalnim sezeni na sedacce tam na neco sahne... kdyz se v mhd drzim tyce a dite se z kocarku natahne a chyti se taky, tezko mu za to nadavat nebo zakazovat, ze. Takze tak nejak selskym rozumem to beru 🙂 je fakt ze u nas je pres hygienu spis manzel, ten je schopen otrit dezinfekci cely kupe 😀 ale zase pokud si mam vybrat jestli ma dite oliznout tu dezinfekci, tak to snad radsi bez 😒 to je zas hnus chemickej...
@slecnami no my do hernicek v tomto věku nechodili a když tak jsem ji hlídala, aby to nedělala