Ahojky holky,nemáte prosím osvědčené hotové jídlo pro 2lete dítě na dovču, které se jen ohřeje?klasiku z obchodu už by mi nejedla,ona po pravdě nikdy ty skleničky,později ty 1-3r jídla nejedla,od malá je zvyklá na domaci stravu,dcera už ji všechno s námi ,ale na té dovolené se budem povětšinou stravovat v restauracích,což se mi úplně nechce ji dávat.dekuji
A kam jedete? Dvouleté dítě se v pohodě mají i v restauraci. Třeba zajít do nějaké italské na těstoviny apod. Ne všude mají pro děti jen smažák a hranolky.
Bud jime vsichni v restauraci nebo mame vsichni hotovky.cz (udelame akorat testoviny a do toho dame omacku).
Kdyz je nejhur, da si polivku nebo nejakou rybu. Jo a nemyslim si, ze by jedla ze sklenicky, kdyby videla, ze my si vsichni objednali...
My jsme byli nedávno tři dny pryč (dcera necelé dva roky) a měla teda jednu skleničku, jinak jedla s námi v restauraci, měla kozí sýr s chlebem a zeleninou, se mnou svíčkovou, s manželem jedla špagety, vývar, atd... Celkem se to dalo a byla i spokojená... Snídaně úplně v pohodě, pečivo se šunkou, sýr, zelenina, ode mě ochutnala cornflakes i kousek párku, míchaná vajíčka i omeletu (v rámci 3 dnů)
@lady742 ahoj, pokud je to jedlík a není moc vybíravá, tak bych to vůbec neřešila a jedla by prostě normálně jídla s námi 😉 nicméně mi když jsme byli loni na dovolené, tak jsem koupila dětské hotovky od Hipp (viz. foto) 😉 můžeš zkusit ještě doma, zda by to jedla pokud jí to dáš normálně na talíř 😉 já sama to ochutnávala a musím říct, že až na to, že to je málo slané, je to velmi chutné 😉 malá měla tehdy skoro dva roky, když jsme jeli na dovču, jenomže je to nejedlík a u těchto jídel jsme věděla, že se z toho nají 🙂 kdyby jedla vše, tak to neřeším a normálně by se najedla s námi toho, co máme my 😉
Pokud ji všechno a bez problémů, fakt bych ve dvou letech už žádný speciální jídlo neřešila. Naji se normálně s vama. 🙂 Bohužel moje první dítě je pekelny nejedlík, takže já budu sebou tahat skleničky asi do puberty. Teda ji akorát polívky. Ale ne s kouskama...
Proč by 2leté dítě nemohlo jíst to samé co ty? nějak si neumím představit, že by 2leťák nechtěl jídlo co máme my, než nějaké své extra...
@hasara33 jo tyhle jsou taky dobré, občas máme doma, když se nechce vařit nebo není čas 👍
2letakobi už bych skleničky zvlášť nekupovala, v restauraci nebo v bufetu vždycky vybereš něco co sní. A navíc děti jsou pořád opice takže kdyż uvidím něco co se mu bude líbit tak to bude chtít ..
@me_druhe_ja Syn má tři a kousek a ve školce už sní oběd celý a bez problémů a teď už sem-tam i celou svačinu, co mu pošlu a sem-tam i snídá (rozuměj 2x kousne do koláčku, 2 kolečka rohlíku...). Držím pěsti, je třeba se snažit a oni se rozjí 😀.
Jo nevím proč, ale syn miluje jídla v čínský restauraci - teda - to jejich maso. Doma do toho ďoube, tak mi vybere maso asi z půlky porce (zelenina je u toho tvrdá, tu nechce), doplní rýží a je nadšený. Samozřejmě to chce něco nepálivýho.
@merope jo....jedno z prvnich slov bylo Bobobobo (rozumej Bun Bo Nam Bo😅) 🙂
@merope já to nevzdávam. 😀 i když teď zas máme pekelný období...Ale snad je to tím, že mu leze předposlední pětka (už snad 14 dní a furt není celá venku). Na oběd fakt jen polívka nebo kupovaná sklenička.
@lady742 Jestli jí s vámi, tak si myslím, že v tom bude chtít pokračovat a ne mít něco extra. Ono se dá v restauraci vybrat jídlo, které by mohla, těstoviny, maso s bramborem apod. Nevim, kolik toho mála sní ale podle našeho malého (21m) bych polévku objednávala porci navíc a druhé klasicky pro nás dospělé s tím, že sní co bude chtít, kdyžtak doobedname něco dalšího.
Nevim, kam se chystate na dovolenou, ale dvoulete dite bych nechala normalne s vami jist v restauracich. Vetsina dnesnich lepsich restauraci by mela varit slusne a vzdy se da vybrat nejake rizoto nebo prirodni maso s prilohou. Ja bych z toho nedelala kovbojku. Dovolena je jednou za rok
@me_druhe_ja Já ti jenom dávám naději, že synovi jsou 3 a opravdu výrazně se to lepší. A co vím, tak já "nejedla" do cca 4 let.
@lady742 Jestli je zvyklá na domácí, tak co jí to zavařit do skleniček a vzít s sebou? Já bych se s tím ale už necrcala, v restauraci se dvouleté dítě nají (jestli to teda není jen samé smažené a hranolky jako u nás). Právě kvůli českým hospodám, kde pro děti maj akorát smažák, jsme zavařovali svoje jídla. Ale jedli jsme to pak všichni, ne že my jsme si dali jídlo v hospodě a dítěti strčili něco ze skleničky. To by neprošlo😂