Horká hlavička a teplota u týdenního miminka

shine19
1. srp 2017

Ahoj holky, potrebuji uklidnit a poradit. Mam doma miminko, dnes tydenni. Jsem zacatecnik takze me vselicos vystrasi. Vcera jsem jela s Tomikem na pohotobost protoze mel strasne horkou hlavicku a teplotu pres 38. Tam me doktorka poucila ze se odecita pet stupnu a ze maleho v tehle vedrech moc oblikám. Ze prej staci jen body a misto periny plenka. Ok. Dnes jsem sla k dr na prvni prohlidku a maly opet horka hlavicka a teplota pres 38 po odecteni. Kdyz jsem to rekla dr tak mi rika at to neresim ze maly je zdravy at nemerim at zapomenu na to co mi rikali v porodnici, nechodime ven kdyz jsou vedra. At se naucim pozorovani jestli s malym.neco je. Ze je zdrave miminko. Je fakt ze Tomik spinka, papa jak blazen jen ta horka hlavicla mi proste neda spat. Mela jste to nektera taky tak?

vladienka
1. srp 2017

@shine19 podla mna to je z tohto tepla, aj mne sa zda ze mala uplne hori (5 tyzdnov). Teplotu ma ale max 37,2 po odcitani.. nesuhlasim s nemeranim teploty, meriam vzdy rano a vecer ked sa mi zda moc tepla.. a cez 38 sa mi zda moc a riesila by som to

akankeo
1. srp 2017

@shine19 a co ma na sobe dneska? Opravdu nemusi mit vpodstate vubec nic, syn ma bodycko bez rukavy, takove to z derovaneho materialu, hlavne zadnou cepicku, doma ji nepotrebuje a ven v tehle vedrech nemuzete

shine19
autor
1. srp 2017

@akankeo dnes ma na sobe jen plenku a zavinula jsem.ho do plenky.. no jsem z toho bezradna.. ale zas si rikam ze dr tomu rozumi lip nez ja jenze me to proste hloda..

listopadka1
1. srp 2017

to ty vedra, mala je koncem cervna (akorat loni) a pamatuju si, jak jsem to taky resila. nejlepsi fakt zustat co nejvic v chladku, vubec ho netahat ven v techhle vedrech, pokud to neni nezbytne nutny a hlidat, jestli dost pije - pokud neni apaticky, ji dost a dost cura tak bych se nebala.
i dneska byla dost horka (ma rok), ale jinak uplne normalni, tak ji akorat nutim vic pit a schovavame se ve stinu. ony ty deti hodne reaguji na okolni teplotu, jeste nemaji uplne vyvinutou termoregulaci, takze je jasny, ze ve vedrech jim teplota stoupa.

zmrzlinka
2. srp 2017

Když se Ti zdá přehřátý tak ho skus vykoupat i přes den.Syn je letní dítě a když jsem s nim přijela z porodnice tak udeřili vědra a pamatuji si že jsem ho pár krát koupala přes den aby se schladil.

akankeo
2. srp 2017

@shine19 to castejsi koupani take neni spatne nebo davat pres miminko vlhkou plenku. Vcera mi taky deti spaly pod vlhkym rucnikem, meli sme v podkrovi 30 stupnu

shine19
autor
2. srp 2017

No nakonec jsme dali hadrik na hlavicku a jak se ochladilo pres noc tak je to s nim.hnedka lepsi. S tou vanou jsme vyzkouseli a taky pomohlo. Vsem moc dekuji za prispevky, je fajn poslechnout si rady zkusenejsich🙂