Holky, jak oblékáte svoje dětičky v tomto počasí?

17. bře 2022

Ahojky, konečně máme teplíčko🌷😍 ale čím je malá větší, tím si nevím rady 😀 mám rok a půl starou holčičku co ráda chodí po svých a nebo jezdí v odrážedle.. jak oblékáte Vaše děti od 10 st a výš? Dnes třeba má být až 15, teď máme 13 st.. stačí třeba - leginy, ponožky, body s krátkým, mikča tenká a křivák jarní? + třeba turbánek? Děkuji ❤️🌷

veruuu_kubesovic
17. bře 2022

To mi přijde jako dost "studený odchov", rozhodně bych víc oblikla, je teprve polovina března a 13stupnu teď je jiných než třeba v dubnu/kvetnu...

autor
17. bře 2022

@veruuu_kubesovic Tak bych ji ještě dala punčošky a šalku 🙂

martinka0209
17. bře 2022

Mám stejně starou dceru a má na sobě punčocháče,body s dlouhým rukávem,mikinu nebo svetr,zimní kombinézu,šálu, rukavice a zimní čepici, zimní boty a to je 10-15 stupňů,nad 15 stupňů dám punčocháče, kalhoty,body s dlouhým rukávem, mikinu softshell bundu,jarní čepici

andelka
17. bře 2022

Dneska jsme byli na hřišti a na písku. Měl bavlnou podšité kalhoty, triko s dlouhým, tenčí mikinu s kapucí a softshel bundu. Rukavice ne, ani nákrčník, ani dvě vrstvy dole. Boty normálně celoročky kotníkové. Byli jsme mezi 10:30 a 11:30, takže sluníčko, občas trochu vítr.

autor
17. bře 2022

@martinka0209 Tak to by se mně malá upekla.. stačilo když jsem šly k večeru do obchodu, který máme 10 min od baráku - bylo 12 st a měla jen body s krátkým, puncochy, kombinezu a už se vztekala a byla horka 😧

autor
17. bře 2022

@andelka Super, děkuji 🌷

areh
17. bře 2022

18m tenké tepláčky/leginky, soft kalhoty (jarní), dl. body, mikča, jarní bunda, celoročky, tenčí čepice.

autor
17. bře 2022

@areh Děkuji 🌷

malenka3
17. bře 2022

Normální kalhoty nebo softky, pod ně legínky, nebo zateplené kalhoty. Body, mikinu a do téhle teploty už přechodovou bundu. A slabší čepičku.
Jako ve 12 stupních kombinéza, to by se mi taky upekla, to je úplně mimo pochopitelně.

veruuu_kubesovic
17. bře 2022

No já bych jí dala nějaké teplejší kalhoty, přeci jen 1,5roku staré dítě občas sedne na zem, šál určitě ne, cepku samozřejmě 😉
@martinka0209 a proč jej tak navlikas?

andelka
17. bře 2022

Kombinéza ve 12 stupních je docela úlet. Lepší je více tenčích vrstev.

veruuu_kubesovic
17. bře 2022

Kombinézu určitě neee...

malenka3
17. bře 2022

@martinka0209 v lednu si se ptala, co za doplňky stravy na podporu imunity. Navíc jsi patrně z Prahy a okolí. Tady fakt teď žádná zima nebývá, akorát ráno bylo minulé dny kosa, k poledni už ne. Takže než chemii na imunitu doporučuji popracovat na tom oblékání, dá to dceři do zdraví mnohem víc.

autor
17. bře 2022

@malenka3 Já reagovala na komentář @martinka0209 🤷🏽‍♀️
Když malou nechci navlékat když jsem šla jen pro pečivo, tak jsem ji dala kombinezu, ale nenapadlo by mě ji ven na procházku nebo na hřiště navléct až takhle.. to by se mi upekla.. 😧 třeba včera měla puncosky, leginy, svetřík a prechodnou bundicku, bavlneny satek, turbanek a celoroční botky a bylo ji akorát a bylo 12 st a dnes má byt až 15 prave😀😍

veruuu_kubesovic
17. bře 2022

@martinka0209 já měla kombinézu pro děti jen dokud leželi v kočárku, ne pro chodiciho akčního 1,5leteho prcka...

autor
17. bře 2022

@malenka3 @veruuu_kubesovic souhlas a souhlas.. malá má přechodnou kombinezu a když byla fakt zima měla zateplene kalhoty a zimní bundu, kdybych ji takto oblekla, domu bych si přivedla udělané kure

malenka3
17. bře 2022

Jj, mně to došlo, když jsem to prolítla. Já už mám pro dvouletou kombinézu uklizenou. Když je ráno na nule, dostane zateplené kalhoty a zimní bundu, ale kombinézu už nevyndám, v té se upeče. Fakt je lepší skládat víc slabších vrstev.
Začíná jaro, už to tam je cítit 🙏🙏🙏

martinka0209
17. bře 2022

@veruuu_kubesovic protože i mně je zima ,když není těch 15 stupňů,ona když nemá rukavice má studený ruce a když je tak oblečená ,není vůbec zpocená,ji je tak akorát

autor
17. bře 2022

@malenka3 Žejo😍 kytičky a už to voní, sama jsem překvapená, já si vzala jen kabát a bylo mi horko, už je to takový to jarní teplo ❤️😍 ale i tak, člověk když je s prckem hodinu/2 na hřišti, tak strašně promrzne😔

pipi_puncocha
17. bře 2022

Dvouletý syn nosí softshell kombinézu značky iELM a pod tím triko s dlouhým a tenké legíny. Když je zataženo, tak ještě fleecovou mikinu. Tenkou čepici a nákrčník.

Nevím, kdy bude ve věku, že mu dám ven něco, co není nepromokavé, furt sedí na zemi, hrabe se v písku, lehne si na hřišti...

autor
17. bře 2022

@pipi_puncocha To asi až už budou velký 😀 ty se v tom budou rochnit furt snad 😀 ale za chvíli léto a už to bude to nejlepší 😍

veruuu_kubesovic
17. bře 2022

@martinka0209
Ale dítě má mít "o jednu vrstvu" víc než ty...
Já jsem taky "zmrzlina", ale kdyz bych děti takhle navlikala, tak jsou furt na hromadě, kdysi dávno osobní zkušenost, protože imunita se buduje právě tím, že min oblikas a tence vrstvis...

andelka
17. bře 2022

@martinka0209 ty chodíš v 12-15 stupních taky v zimní čepici a zimní bundě? Jako fakt?
My už dlouho máme max softshelky bundy a tenké čepice bavlněné (když fouká nebo ráno). Já teď i místo softky nosím koženou bundu. Boty zimní už ani náhodou.

martinka0209
17. bře 2022

@malenka3 já teda nevím ,ale když nesvítí sluníčko,a jsem venku s ní hodinu,tak je fakt zima,na sluníčku je sice teplo ,ale to sluníčko svítí jen chvilku a když jdeme na hřiště kde nesvítí sluníčko ,tak já teda mrznu,teď nevím jak bylo v Praze,jsme týden v Jihlavě a tady je 12 stupňů ,jinak dcera třeba sedí pořád na zemi ,na písku

martinka0209
17. bře 2022

@andelka ano pořád mám zimní bundu a boty s kožíškem a čepici nenosím,nosím teplou čelenku,mně je třeba zima i večer v bytě a to máme doma 24 stupně,prostě od podlahy je chladno

malenka3
17. bře 2022

@martinka0209 ano, mně je taky zima, protože jsme zimomřivá a mám nízký tlak (špatně prokrvené končetiny), ale to neznamená, že když je mně zima, je i dítěti. A to, že má moje dítě studené ruce, neznamená, že mu je zima, zakryté části těla může mít normálně teplé. Sedět na zemi teď nenechávám ani omylem, pečuji o její močové cesty.
Jen jsem psala, že takové nabalování moc tě imunitě nepomůže.

martinka0209
17. bře 2022

@malenka3 já ji kontrolují jestli není studená nebo zpocená za krkem a zpocená není

me_druhe_ja
17. bře 2022

Oblíkání je desna věda. 😀 navíc tohle přechodový počasí nesnáším. 😀 jinak je fakt, že není 13C jako 13C. 🙂 Pokud je teď na jaře 13-15C a lehce fouká, tak oblíkám tenký tepláky/leginy, body s dlouhým, tenčí mikinu/svetr a nahoru buď tu soft kombinézu z Lidla nebo soft gate a soft bundu. 🙂 Tenký nákrčník a tenkou čepici. 🙂 Na nohu teplý capáčky, starší má boty. Oba nechodici, ale lezou na hřišti, sedí na zemi a tak. Nejsou zpocení, ani studeni, takže cajk. Pokud bych měla chodící dítě, dala bych jen jedny kalhoty a bez mikiny. Každopádně čepičku a nákrčník bych určitě nechala. Přece jen ted je ten vzduch ještě studenější. 🙂

martinka0209
17. bře 2022

@me_druhe_ja přesně tak oblíkání je věda,ráno dva stupně a odpoledne 13 stupňů,a někdy ještě fouká studený vítr,takže i když teploměr ukazuje 12 stupňů ,tak pocitově je osm stupňů

jjasmina
17. bře 2022

Nooo jako ja ji dam body no a zimní kombinezu, do batohu mikinu, ono se to nezdá vyjdem a slunko, zatahne se a mrznu taky, nemluvě o tom sedne si do pisku, na zem a je to..