Ahojky maminky, jsem prvorodička a raději se poradím, ať mi malá nenastydne, když byla mimčo, tak jsem vedela, ale jak už ji je rok a chce furt chodit, tak si nejsem jistá a nechci to podcenit..
Malé je docela dost teplo, když má doma body s krátkým a kratasy, tak je i tak za krckem teplejsi a já doma v zupanu, teplý ponožky a kalhoty nechápu 😂🙏🏻
Teď už má začít byt chladno, ale zimní fusak ještě nemám, měla už bych ho pořídit? Nebo by mohlo stačit : přechodový fusak jaro/podzim od pinkie, decka, zimní bunda, body, leginy, boty a cepicka? Si říkám, aby v zimní bunde se neuskvarila, ale zase když nemám ten zimní fusak… no nejsem si jista…
Děkuji všem za radu!
To záleží, jestli dítko už víc chodí. Když ne, tak je lepší zimní fusak, pokud chodí, tak je lepší kombinéza. Je to lepší, když se po příchodu dítě, co nejdřív vysvlíkne, aby se nezpotilo.
Já jsem pro obě děti měla fusak jen pro mimina. Na tu první zimu. 🙂 Syn narozen listopad, holka začátek února. Na druhou zimu už ne a to syn nechodil/nechodí pořád (teď už bude 3.zima pro něj) a holka ještě nechodí. Nicméně je fakt, že u nás nemrzne. Zima vypadá tak, že je kolem 5-10C. Ale hodně fouká a prší, takže pocitovka je nižší. Oblikam: punčochy/legíny/tepláky, body s dlouhým, mikina/svetr a nahoru buď kombinéza nebo zateplený kalhoty a tepla zimní bunda. Plus čepice, šála (jak kdy) a capaky. Pokud se venku spí, prehodim deku. 🙂 Děti nijak extra nemocný nebývají, tak snad OK. Ale je fakt, že já od malička doma topím rozumně a jsou zvykly válet se po studené dlažbě. 🙂
autorko, prijde mi ze nahorema moc vrstev (boxy, zimni bundu, fusak) a dolu nen leginky ve fusaku. Davam leginy a zatepleny kalhoty nebo kombinezu.
Malý bude mít 16 měsíců a fusak určitě nevyuzijeme. Kočár už moc nepoužíváme, jsme nejvíc na zahradě.
Ale vám podle mě bude stačit zatím ten jarní/podzimní fusak.
Do sportaku jsem zimní fusak nepoužívala vůbec. Když dítě chodilo, bylo oblečené tak, aby mu bylo pohodlně venku, a když šel do kočáru, přehodila jsem tenký fusak a nánožník. Když mrzlo a usnul, přidávala jsem deku.
Teď kolem 10 stupňů bych to viděla na body, mikcu/svetr + zateplenou softshelovou soupravu nebo kombinézu (+ boty a pokud není dítě vlasaté, tak čepičku)
Holky moc děkuji za vaše rady, moc jste mi pomohly. 🙏🏻😊
Jen si spíš říkám, aby ji nebylo horko “svetr, overal ještě”
@janedv Ten fusak je tenký jako dečka, není silný. 😔 Takže mi nepřijde, že by měla moc vrstev nahoře. Měla by vlastně jen body a na tom bundu zimní.
Si říkám zda by tedy nestačilo buď čepička, body na tom zimní bunda, legíny a botky, na tom ten tenčí fusak a dečka.
Nebo třeba čepička, body, legíny a na tom chlupatý overal + tenký fusak a deka..
Já se jen bojím, aby ji nebyla zima a nebo naopak obri vedro. Děkuji holky 😊🤦🏽♀️
Jak bude chodit v chlupatem overalu nebo v zimní bundě? To se buď hned zaspini nebo ji bude moc vedro. Doted jsem dávala slabou sustakovku a normální kalhoty, teď začnu dávat softshellovou soupravu. Softshell je na podzimní hraní v chladu a vlhku nejlepší investice.
rocni dite jsem oblekla jako by mel chodit sam - tedy zimni overal ci zimni bundu s kalhoty... kdyz sedel v kocare, tak jsem prehodila kolem nej deku... fusak jsem davala max na hory do Rakouska
@lida9 super, dekuju moc❤️
Já jsem už u ročního, když chodil fusak neměla, ale měla jsem kombinézu. Dala jsem kombinézu, když bylo více zima pod ní mikinu a kalhoty, punčochy a body, a teplou deku do kočáru..