Hodina po hodině, jak si hrát s malým mimčem?

nugetka20
16. srp 2016

Opět budu za debila, ale bohužel nemám srovnání s nikým jiným :(

Zajímalo by mě, jak probíhá váš "normální" den s miminkem (my právě 2 měsíce).

Malej se v noci budí cca 3x, ráno vstává mezi 6-7. Takže nakrmím, přebalím, odkrknu, převléknu do denního oblečení, umyju obličej. Přenesu do obýváku, kde ho položím na sedačku. Udělám si snídani, sednu si k němu a nasnídám se. Mezitím na sebe různě žvatláme, paseme koníky, ukazuju mu hračky atd. Když vydrží a nekřičí, tak stihnu třeba smýt nádobí, nebo další činnosti, co nezaberou víc než 5 minut. Po 1,5 hodině krmím, přebalím. Když začne křičet, beru do náručí, občas si klimbne, spíš už ne. Takže defakto celé dopoledne u něj sedím a koukáme na TV, krmíme. Většinou když někam zmizím, začne brečet. Po hodině "aktivit" už se začne nudit a stejně začne křičet, ležet jen tak ho asi nebaví, nevím. Okolo poledne beru na krmení do ložnice, kde pak v náručí uspím a dám do postýlky. Při dobré konstalaci hvězd mám pak hodinu na udělání oběda, lehkého úklidu, nebo co je potřeba. víc nemám šanci. Odpoledne chodíme kolem 5. ven, když přijde táta. Okolo 6-7 koupeme, převlíkáme do pyžámka a pomalu uspáváme v náručí, v ložnici. Usíná mezi 9-10 večer.

Když potřebuju jít ven, tak šátkuju - jenže to mi usne a pak nechce spát v noci.

Jak to děláte vy ostatní? Na jednu stranu ho nechci jen odkládat, ale na druhou stranu přeci s ním nemůžu jen sedět ... :( Prozatím na hračky moc nereaguje, nejradši je, když s ním chodím po bytě - ale to se také nedá dělat celý den, navíc má 5 kilo a bude hůř :( Jak zabavit takto melé dítě, aby samo vydrželo - myšleno, že u něj nemusím sedět a koukat na sebe . Děkuju za každou radu.

Prosím, popište mi, jak a co děláte s malými miminky, když jste doma.

jijanka
16. srp 2016

Ahoj, u tak malého mimča bohužel nic moc jiného dělat nemůžeš. My jsme hodně chodili na procházky s kočárkem, protože to zabavilo jeho (většinou spal) i mě (nečučela jsem na tv nebo se nenudila). Chodili jsme 3x denně (vždy minimálně hodinu až dvě) - 1x dopo, 2x odpo, takto i spával a v noci se spaním pak problém neměl. Malý miminka stále hodně spí. Ještě mě napadá, že můžeš zkusit nějaké lehátko - malý rád pozoroval, co dělám a já tak taky něco udělala. Můžeš kouknout na tyto stránky - je tam, co by mimčo mělo ve svém věku zvládat a co s ním lze dělat: http://www.drruzkova.cz/2-roky-s-ditetem/1-6-me...

katievee
16. srp 2016

Můj Kubíček(2,5 měsíce) usíná většinou mezi 8-9, v noci se budí jenom jednou a to většinou mezi 3-6. Udělám papu a do pul hodky zase spinka. Pak se budí kolem 9, takze ja se v noci krásne vyspim 🙂 ja na doporučení lidi okolo uz od začátku moc nenosim a zatim se to vyplácí 🙂 vydrží sam i tříčtvrte hodky ležet a koukat nebo ho davam do houpatka pred TV, hrozne ho to fascinuje nebo kouká po našich psech :D pres den mi spinka treba 2x po dvou hodinách, někdy vic někdy min a pak ma dny kdy pres den nespí vubec, ale zato pak chrape celou noc :D koupu každý den, někdy obdem podle toho jak se za den treba spotil kdyz jsou vedra. Na procházky se snažím chodit 2x denně, o víkendech jsme u rodičů a to si spinka venku v kočárku na zahrádce, což je pecka. 🙂 takze ja jsem vcelku spokojena mamina, co stíhá uklízet, vařit a věnovat se i sama sobě a hlavne svemu muži 🙂

soleilll
16. srp 2016

Tyjo, nedovedu si představit, kdybych trávila tolik času s miminem - to bych doma vůbec nic neudělala a neměla žádnej čas pro sebe a na starší dítě! Proboha, je to mimino, takže to neřeháněj - položit do postýlky, hrazdičku s hračkama a hotovo. Takhle vydrží klidně i několik desítek minut. I když jde o méně spavé dítě, nemůžeš s ním být každou minutu. Přece ho nenosíš s sebou i na záchod. Nic se nemá přehánět a pokud se mu budeš neustále věnovat, bude později problém, aby se zabavil a vyhrál si sám...

lucka662006
16. srp 2016

Ahoj, takto malé mimčo spalo 3x denně - cca dopoledne od 9:15 - 10:15, po obědě 13 - 14:30 a navečer 17:30 - 18:15. Usínalo pak v 21 hod. a spalo do 7 (s 2 - 3 přestávkami). Ven jsme chodili na dopolední a po obědové spaní, třetí spaní bylo doma a někdy neusnula. Kojila jsem přibližně co 2 - 3 hodiny. Jinak jsme si hráli nebo jsem doma něco dělala (ale to spíše, když spala). Na TV jsme teda nekoukali vůbec nikdy, podle mě je to na takto malé mimčo zkrátka "moc" - problikávání, rychlé střídání efektů atd. JInak se moc dělat nedá, krmit, přebalovat, uspávat, zkoušet nějaké hry. Den by měl být vždy přibližně stejný - co se týče krmícího a spánkového režimu, mimi pak není tak mrzuté (nevyspalé, hladové apod.)

zuzkamed
16. srp 2016

Já jsem měla malou pojízdnou postýlku, ve které malá byla a cokoliv jsem dělala, tak jsem si jí převezla např. do kuchyně a tam se mnou byla a dívala se, co dělám. Ale v tomhle věku ještě dost času prospala. Taky jsem jí dávala pod hrazdičku, koukala na hračky, občas do něčeho bouchla.

lucisuska
16. srp 2016

My jsme chodívali častěji ven, to jediné mě napadá...🙂 Jinak bych se asi zbláznila, kdybych to měla stejně jako ty.. 🙂 Chodívali jsme odmalička ven dopoledne i odpoledne. Tak od 9 do 11 a potom třeba od 14 do 16, 17... záleží na tom jaké bylo roční období....🙂

astyna
16. srp 2016

Pamatuji si, že v tuhle dobu jsem měla malého na prsu téměř celý den, jedině v momentu, kdy jsem šla na záchod nebo se umýt 😅 U postele hafo knížek, abych se nenudila.... ven jsem chodila jedině kolem bloku, protože jsem kojila co hodinu, tak nebyl čas jít někam dál...

luscinnia
16. srp 2016

Nosítko je fajn, nám dost pomohlo, dcera byla hodně plačtivá a neklidná. Na rady typu... "dávala jsem dítě do lehátka před televizi" nebo "přeci ho nebudeš pořád nosit, hlavně aby si nezvykl!"... bych řekla jen ehm. Miminko se houpalo devět měsíců v břiše, je už na tvůj pohyb zvyklé.

Dcera mi taky málo spala, vloni byla v létě vedra, mám dubnové dítko, často plakala, jak byla unavená, ale nedařilo se jí v horku spát. Pod hrazdičkou do pěti vteřin řvala, nikdy si k ní nenašla vztah, nezajímalo ji to a to ani když jsem s těma věcma klinkala já, nebailo ji to nikdy. Kočárek vysloveně nesnášela. Nosila jsem, hrála si s ní. Občas jsem taky měla pocit, že mě z těch chrastítek fakt klepne. Měsíce se mi to zdálo pořád stejné. Pak se o Vánocích postavila a od té doby je to fajn. Teď už chodí, chodíme na hřiště, hraje si s jinýma dětma... já vím, to není rada, spíš uklidnění. Rada není... každé miminko je jiné a univerzální rady neexistují.

Sama si zvaž, jestli chceš zvykat dítě na telku a mít pak lenivého čumila, co se neumí bavit jinak. Je to pro děti velké lákadlo a samostatnosti se tak rozhodně nenaučí.

Tvoje dítko nic neudrží v ručce, opravdu vydrž, jakmile vezme do ruky (cca 3 měsíce věku), už se nějak chvíli zabaví samo. Postupně se ty intervaly budou prodlužovat. Já si dnes s rok a čtvrt starou dcerou doma v pohodě navařím, uklidím, s úklidem už pomáhá, ráda věší prádlo, vytahuje nádobí z myčky. Hrává si chvíli sama, chvíli se mnou. Je hodně kontaktní a nelituju. Nepořizovala jsem si dítě, abych se pak strachovala, aby po mně nedej bože něco nechtělo.

Tvé dítě se samo hrát naučí, postupně. Každé dítě to tak má. A přiznejme si - hrát si s hračkama je nuda, jsme dospělé, máme jiné hračky na hraní než chrastítka. Nebudu tvrdit, že mě baví sedět na pískovišti a dívat se, jak si sype písek za tričko, ale je to už tak. Že tě to nudí neznamená, že jsi špatná matka. Je to příznak příčetnosti 🙂.

Takže rada - vydržet, najít si zábavu. Já jsem s ní vloni v nosítku ulovila přes léto asi tři sta kešek. Teď jsou hitem pokémoni, třeba tě to bude bavit a ještě se protáhneš.

bilbery
16. srp 2016

Mně obě děti chodily spát po 1,5-2hodinách a do půl roku spaly jen v kočárku, takže jsme chodily na procházky, nebo spaly u domu a já si dělala na zahrádce, nebo jsem je dala na chůvičku a za ty 2-3 hodiny co spaly jsem si uvařila, uklidila. Osobně bych dávala vícekrát spát a do kočárku. Ale každý to má jinak a navíc v létě v kočárku asi žádná hitparáda. Jen sedět doma bych nezvládla a navíc je to nemožné, pokud má někdo i další děti.

verca38
16. srp 2016

U nas je kazdy den jiny 😉 sou dny,kdy stiham vsechno a malicka si vyhraje sama,ma pet mesicu..potom ma dny,kdy se chce chovat a chce abych s ni byla a ja chovam a sem s ni 😀 ..hodne mi pomaha chodit s ni ven a treba za kamaradkama,at se nenudi a ma zmenu 🙂 hlavne se vzdycky najde nekdo kdo ji pochova 😀

nugetka20
autor
16. srp 2016

Děkuju všem za reakce. Právě proto jsem chtěla vědět, jak to kdo dělá jinde. Protože první kámen úrazu je v tom, že kojím a malej je hrozně žravej. Kdyby bylo na něm, tak je neustále u prsu, ideálně jíst tak po hodině. To se mu snažím prodlužovat aspoň na 1,5-2 hodiny. S tím souvisí i noční spaní a krmení, víc než 2-3 hodiny v kuse mi nespí. Čím víc prospí ve dne, o to zkrátí noc (a to nezvládám já). Krmím vleže, takže nikam moc daleko se s ním nedostanu. V kočárku si jen klimbne, neusne pořádně. Stejně jako když ho jen položím do postýlky - neusne celý den a ještě bude řvát. Proto právě uspávám v ruce.

Známá má holčinu, co jí ve stejném věku prospala 16-20 hodin denně. Malej dá 7 hodin v noci, přes den tak 3-4 hodiny po kouskách ... :( a to ho opravdu musím ukolíbat, sám mi za celou dobu neusnul ani jednou, co jsme z porodnice. Hračky ho právě ještě vůbec nezajímají, reaguje jen na věci kousek od obličeje, hrazdička je pasé. A když se nudí, tak křičí :(

Hrozně ráda bych dělala i další věci a rozhodně nechci být otrokem vlastního dítěte, ale přece ho proboha nemůžu nechat furt jen řvát :(

Jak uspáváte, aby bylo dítě jen v postýlce?

lilulilu
16. srp 2016

Mam 4mesicni holcicku a cca od 2 mesicu vydrzi dlouho pod hrazdickou s ruznymi hrackami, ktere obcas obmenuji. Ale vydrzi i sama ležet, brouka si, diva se po okolí, cuca si rucicky a je spokojena. V obyvaku mam pojizdnou kolebku, tak si ji treba prevezu do kuchyne nebo koupelny. Taky chodime 2x denne ven. Kdyz byla hodne mala, nemela rada kocar, resp. korbicku, tak jsem ji vozila ve vajicku nacvaknutem na podvozku. Nemela jsem moc mleka, tak jsem velmi casto kojila. V sedatku se ji nelibi, TV jsem mivala zapnutou spis kvuli sobe, hl. CT24, abych uplne nezblbla 😉

lilulilu
16. srp 2016

Jo, uspavam pri kojeni, nebo v kocarku. Mame pred domem sterkovy chodnik, to trosku hrka a male se to asi libi, protoze rychle usne.

nugetka20
autor
16. srp 2016

Já tu TV mám taky kvůli sobě - malýmu je ukradená, toho zajímá jen to, jestli jsem vedle něj, nebo ne.

karlajasmine
16. srp 2016

@nugetka20 je to úplně normální, moc to řešíš. Za měsíc už bude všechno jinak, za další měsíc zase jinak. Než se nadějes budeš mít dítě který letí kolem nábytku a řádí v dětském koutku. Chod ven ještě dopoledne ať můžeš na chvíli vypnout a provětrat se a jinak nic moc dalšího nezmuses..zkusit třeba ještě nějaký kolotoč nad postýlku, ale je to proste ještě malinky miminko... Od třetího měsíce to začne být jednodušší.

lauranosi
16. srp 2016

Mno 🙂 v tomhle věku malej jen řval a řval, takže jsem ho měla furt v šátku, i s ním uklízela, nebo koukala na televizi, pracovala na počítači, chodila na přednášky, a on byl takhle spokojenej. NA noční spánek to vliv nemělo, spal v noci u mě v posteli a budil se po dvou hodinách na jídlo. Přes den spal v tom šátku třeba i pětkrát za den, kojil se furt, nevyspala jsem se vůbec, ale tak to už s miminy prostě je, s některými. Jak začal plazit, tak kolem půl roku, už to bylo lepší. Chce to přežít... dítě přes den uvázat a dělat si své věci. Ony jinak nic moc nepotřebujou, ve dvou měsících jsou jim ještě chrastítka i zábavičky šumák.

izz76
16. srp 2016

@nugetka20 V tomto věku jsem jen kojila,přebalovala,chovala,uspávala,ukazovala hračky,jezdila venku s kočárkme. Domácnost a vše kolem šlo stranou. Uteče to rychle,každý měsíc je posun někam jinam a až ti všude poleze to bude jiná zábava 🙂

soleilll
16. srp 2016

@nugetka20 Já neuspávám, ale ukládám - tedy pasivně. Většinou položím do postýlky, v případě potřeby zabalím do zavinovačky, pohladím po hlavičce a odejdu ze zorného úhlu. Většinou usne sama, záleží, jak je unavená. Když má svůj pravidelný večerní hysterák, tak ji sevřu do náručí a sedím (nehoupám), dokud se neuklidní a neusne, obvykle tak do 20-ti minut. Používám dudlík, který ji obvykle uklidní a ukonejší ke spánku. Nekojím, o to je to zřejmě jiné (a jednodušší).
Je škoda, že ho nezaujmou hračky, kdyby měl nějakej předmět zájmu, mohl by na něj koukat. U nás stačí i závěs s potiskem sluníček. 😀 Jinak závěsné hračky, světlo za oknem, rozsvícené akvárium, pes, starší bratr,....

alboo
16. srp 2016

@nugetka20 dle me je dobre, ze to resis.ono nekomu nevadí byt nepretrzite s ditetem a někomu zase jo. A ve spouste pripadu plati jaky si to udelas takovy to mas. Ja msm teda jen jedno dite. Problém nebyl a az ma par nenalozenycj dni. Když to srovnam s kamaradkama, tak sem mela největší veget 🙂
Dcera od cca 3tydnu pomerne pevnej režim, rano vstavala kolem 8, pak dobu co byla vzhuru bud v postylce, na hrací dece ( s tou si hrala od 6tydnu) pokud uz nemela naladu a ja potrebovala neco udelaz

alboo
16. srp 2016

@alboo udelat tak na chvili do lehatka... pak kolem 10 na chvili usnul, pak svaca a slo se ven
Kde bud sem jezdila s kocarem a nebo po usnuti zaparkovala pred domem. Spalq cca 12-14 az 15.pak obidek a dle počasí bud hračky, povídání, deka doma nrbo ven
Pak to kolem 16.30 ns chvili zatahla a pak svaca. Of cca 17.30 se ji venoval tatinek. Kolem 19.30 ve vecere a spat. Cca 22hod poslední jidlo a spala az do rana
Takhle to fungovalo pomerne dlouho, postupne se zrusily kratke spanky a pozndn vecerni jidlo. Mela sem i mam to nastavenx tak ze dopo sme byli doma. Abych neco udelala. Proto že kdybyvh ji dopo vzala ven tak vytuhne s logickx v poledne dlouhy spanek nebude. Takze dopo aktivity doma, jako kolotoc v postylce, deka, lehatko. Před obed ven na spani a odpo dle počasí.postupne misto deky pak prohluzeni knizek, hracek, staveni kostek a tak. Snazila sem se vymyslet neco aby ji to bavilo, ale zase aby byla samostatna.

hadroslava
16. srp 2016

Malo spi, podle me je pretazenej. Je na tobe, abys vymyslela, jak to udelat, aby usnul. Nekdo tlaci hodiny a hodiny kocar, dite sice nerve, ale prace doma stoji. Nekdo dite soupne do satku, dite nerve, zada naopak rvou silene. Nekdo uci spat samostatne v postylce, mene ci vice citlivou metodou, dite sice nekonec spi, ale taky muze predtim rvat a ne kazdy ma na to, poslouchat plac. Nekdo uspi u prsa ve velke posteli, ale za par mesicu ti zacne po nakojeni misto spanku zdrhat a budes zase na zacatku. Nekdo hopsa na mici, ale se vzrustajici vahou vzrusta fnukani matky, ze je dite tezky. Moznosti je spousta, vyber na tobe. 11h na dvoumesicni dite je sakra malo.

bajana
16. srp 2016

Suhlasim s nazorom, ze spi malo. Je to v podstate este novorodenec, prespat by mal vacsiu cast dna. Cez den spat aspon 4x, nezda sa mi, ze by nebol unaveny do 1,5h-2h od prebudenia. Inak s takymto prckom netreba riesit ziadne specialne hranie, pasenie a hrazdicka v pohode staci. No a rovnako treba viac chodit von. Uz davno nie su ziadne paraky, dvakrat denne na minimalne hodku je podla mna nevyhnutnost.

karcoolkap1
16. srp 2016

@hadroslava ne vsechny zpusoby uspavani jsou takova katastrofa,jak popisujes 🙂 u nas frci uspani u prsa,na balone,v satku,v kocaru a teda nepamatuju si,ze bych si na to nekdy stezovala. 🙂 kdyz usne u prsa,spim s nim, kdyz v kocaru,zaparkuju u prvni lavicky a ctu si. Kdyz v satku,sednu si a uzivam si ten krasny pocit a kdyz na balone,polozim do postylky a jdu si po svem 🙂

petule284
16. srp 2016

U nás se osvědčila hrací deka na zabavení, když je vzhůru. Ta naše má středem kolotoč, světýlka, a je i zvuková. Nejvyužívanější věc, co jsme koupili. Dcera je na ní od dvou měsíců každý den a opravdu ji zabavila. Celkově je zvyklá si určitou dobu vystačit sama. To jsem zavedla hned od narození. I vstávání. Před 8 ráno v 95% z postýlky, potažmo postele nevytahuju a to už má malá téměř 10 měsíců. 😀 To co tady kolikrát čtu by u nás neexistovalo. Prostě líná matka. 😀 😅 Ale uznávám, že každé dítě je jiné.... 😉

kocour1
16. srp 2016

Já jsem v tomhle věku dítě nosila v šátku i doma...byla to pro něj v podstatě největší zábava, kromě kojení🙂...takže se buď nosil, nebo kojil...mám zahradu, takže většinu dne jsme byli venku a když ne já, tak aspoň on třeba v kočárku pod stromem...choďte s ním víc ven na čerstvý vzduch, nebo ho dejte na balkon...pokud to nejde, dělejte všechno s ním v šátku...myslím, že nic víc zatím není třeba🙂

petule284
16. srp 2016

Teď dočítám s tou hrazdou. Největší úspěch měly ze začátku ty světla a pohyb.
A s tím spánkem, u nás byla doba, kdy nepřetržitě jel bílý šum, vlny, voda z youtube, jsou tam nahraný hodiny v kuse, takže se to nevypne. 🙂 Digestoř atd. Monotónní zvuk. Malá taky mívala a má období, kdy bez uspání přes den neusne (položit na stejné místo, zatáhnout žaluzie, pustit vodopády - není to ideální, ale spí) a to já pak musím "rozhodnout", že si schrupne. V kočárku sama bez problémů. Ještě mě napadlo, když byla takhle malá, zabíralo hlazení po čelíčku až k nosíku atd. Celkově ta hlava byla uspávací. 😉

l_eslie
16. srp 2016

Ano, po narození dcery jsem z toho byla taky dost překvapená, ale ono to tak prostě je, že dvouměsíční dítě potřebuje ke správnému vývoji nonstop pozornost a hlavně kontakt maminky. Naopak je vlastně "nenormální", když to to dítě tak nemá. Já v tomto věku taky nedala dceru prakticky z ruky. Je to prostě ještě malé miminko, které by správně mělo být ještě v břiše a jako lidské mládě je to hlavně nošenec!
A také je zcela fyziologické, že se chce kojit každou hodinu. To, že "to přece takhle nejde" je jen společenský problém, v jiných kulturách by naopak odsoudili matky, které dávají dítě do postýlky, a čekají od něj, že se zabaví samo. Taky si myslím, že je jasné, že matka kojence toho prostě moc neudělá. Myslím, že je důležitější dítě než domácí práce, ne? 🙂
Doporučuju používat víc šátek, děti v něm většinou krásně spí, protože v něm mají pocit bezpečí. A hlavně je důležité si uvědomit, že je to jen dočasné - za 10měsíců bude všechno jinak.
Jinak doporučuju třeba knihu Miminka v bezpečí, pomůže ti to získat jiný pohled na situaci.

kaja2016
16. srp 2016

@nugetka20 no u nas je to podobne, takze klid. Moje dite je ted 4 mesicni, je hodne temperamentni, ma rada kdyz se neco deje, dlouho sama byt neumi navic se ted nonstop vzteka ze ji nejde jeate lezt, ze ji nejde neco uchopit, jak by chtela, ze je unavena. My si to s muzem vysvetlujeme tak, ze je akcni, nejradeji by uz sama chodila a nemuze. Na vejlete, v kocarku, na navsteve je desne spokojena. Ze zacatku nechtela satek, nositko nevyhovovalo ji to spoutani, ted ma nositko rada, satek porad ne. Kdyz je vzhuru tak knika skoro porad, takze na ni mluvim, zpivam, nebo ji proste necham trapit, proste potrebuju neco doma taky udelat, ale jsou to nervy, kdyz takhle knika. Nektere deti jsou klidne a zabavi se sami. Jine ne. Maminkam klidnych deti se to radi, ale urcite by sve deti take nenechaly trapit se. Takze moje rada vyuzit denni spanek k praci doma. Az se zacne konickovat, tak ji na prochazce dat v kocarku treba na brisko at kouka ven,nebo nositko, at spi doma a neco stihnes udelat. Nejhorsi je spankovy deficit, prez den to s ni nedospim, resim to tak, ze cca jednou tydne jdu s ni spat driv. Ale jde to, ted uz i z domova tak hodku dve denne pracuju. Drzim palce a optimismus🙂

lilulilu
17. srp 2016

Kdyz bylo male kolem 6-8 tydnu, pozvala jsem si na pomoc laktacni poradkyni, mela jsem pocit, ze mam malo mléka a ze nedelam nic jineho nez mam malou u prsu. Hrozne mi pomohla jeji veta: "timto obdobim se proste musíte prokojit". Kamaradka kojila 1x za 3 hodiny skoro od zacatku, a az konzultace s LP mi pomohla pochopit, ze kazda maminka to ma opravdu jinak a ze ja musim behem 1 kojeni i vickrat vystřídat prsy. Takze jsem kojila dle potřeb male, vetsinou u toho hned usnula, nechala jsem ji spat a potom zase kojila... Vetsinou usnula na kojicim polstari, nechala jsem ji, mela u sebe nachystany kojici caj a ovladače k TV 😉 Doma teda moc uklizeno nebylo, ale partner to moc neresil...

nugetka20
autor
17. srp 2016

Moc Vám děkuju za reakce. Dnes jsem vytáhla hrazdičku. Pozornost udržel tak půl hodiny - no, aspoň něco. Přesně jak píše Kaja2016 - on se rozčiluje, že už by asi potřeboval lízt, někam se otočit atd... prostě nechce jen ležet na zádíčkách, nebo pár minut pást koníky. Jenže zatím nic jiného nedokáže. Tak se vzteká. Když jedem na návštěvu, nebo autem, tak je šťastnej jako blecha, kouká, brouká si.. Stejné je to i se spaním, když ho beru do náruče, tak strašné protesty co trvají tak 2-5 minut, než se uvelebí. A pak jak když zmáčkne knoflík - spí.
Jinak by mě zajímalo Petule284, jak udělat, abych mohla do 8 do rána nevytáhnout malého z postýlky, když ho kojím a přebaluju:(
Teď jsem ho zkusila uložit a uvidíme. Před obědem půjdeme ven. Přiznávám rovnou, že v kočáře drndám nerada - jsme na vesnici, kde není ani prodejna potravin, jen jediná hlavní silnice s milionem kamionů. Takže než se dostanu někam k lesu, tak půl hodiny jedu po hlavní silnici bez chodníku :( Snad se to časem zlepší a za měsíc budu malého chytat v obýváku 🙂