Zdravím vás,
prosím vás moc by mě zajímal váš harmonogram 3. měsíčních miminek. Např. kdy si s miminkem hrajete, apod. Zkrátka jak vypadá váš celý den od rána do večera 😁 jestli to mám aspoň podobně nebo dělám všechno špatně 🙈
Moc děkuji 😊
Mám dceru 3,5 měsíce a syna 2,5 roku. Mám silně režimové děti (režim vyžadují), takže náš den vypadá asi takto: 7:00 vstáváme, chvilku na malou mluvím, pak ji převleču, nechám si ji hrát a ona se dívá, jak převlíkám syna, chystáme snídani a tak (je v lehátku nebo na dece, občas ji podám hračku, občas na ni promluvím..). Pak společně všichni snídáme, malá se kouká, jak jím, tak ji zase třeba u snídaně ukazuju černobílé kartičky apod, pak ji nakojím...no a ona má teď momentálně bdělá okna cca 2 hodiny a po těch dvou hodinách jde spát. Spí 3x denně 30-60 minut. V těch bdělých oknech prostě buď kouká, co dělám se synem, občas na ni promluvím, občas ji podám hračku, je na bříšku, nechám ji i tak, do toho nějaká procházka...chodí spát většinou kolem sedmé...co ti na tvém dni připadá špatné?
Ve 3 měsících byl každý den jiný. 😀 ani jedno dítě v tomto věku "neumělo dodržovat" nějakej režim a já to po nich nevyzadovala. 🙂 Oba se začali trochu rovnat až po půl roce. 🙂 Takže fakt si to dělej tak, jak to vyhovuje tobě a tvému Dítěti. Pokud máš zatím jen jedno, není co řešit. 🙂
Ano je to mé první dítě.
Já tak nějak malého uspávám skoro celý den totiž. Vydrží si hrát vždycky jen chvilku, na bříšku se mu vůbec nelíbí 🤷♀️ A hlavně trpí na bříško, takže u něj opravdu můžu zapomenout na nějaký pravidelný režim zřejmě 😊 Vždycky když vidím, že je unavený a zívá, snažím se ho uspat, ale většinou marně. V noci spí ve své postýlce a přes den když se zadaří tak v proutěném koši v obýváku 😁
Takže jen tak mě to zajímalo, jaké dny máte vy 😊
@kro0053 A jak dlouho vydrží vzhůru? Kolikrát denně spí a na jak dlouho? Jak vypadá noc? Některé děti to tak mají...já se s prvním synem cítila stejně jako Vy, trvalo to než jsme si našli k sobě cestu a pochopila jeho režim.
@honatko092 no asi takhle, vstavame většinou kolem 6 nebo 7 ráno, pak krmime, to se mu nechce spát moc, takže je vesměs vzhůru do dalšího krmeni, což jsou tak ty 3,4 hodinky.. potom kolem té 12,1 hodiny jdeme ven a v kočárku pak spi třeba i 4 hodiny (jak kdy, někdy jen 3 hodinky), po procházce nakrmíme a nespíme zase celou dobu, až do večerního krmeni kolem té 7 večer, pak mezi 7 - 8 večer usne a vzbudí se buď kolem 2 ráno a nebo ve 4 ráno a pak zase na chvilku usne a vstáváme a takhle v podstatě každý den .. neříkám, když má dobrý den a netrápí ho bříško, tak dokáže i usnout před procházkou na hodinku a před večerním spaním i 2 hodinky .. jinak toho v podstatě moc nenaspí a já v podstatě nic doma pořádně neudělám 🙈 v nosítku se mu vůbec nelíbí.
@kro0053 Zdá se mi, že syn spí dostatečný počet hodin. Přes noc 10-12hodin a přes den 3-4 hodiny. Přes ten den je to dostatečný počet hodin. Pokud ti to nevyhovuje, zkusila bych více dbát na bdělá okna a po 1,5-2hod zkusit uspat a nenechat spát 3-4hod, aby zase usnul v dalším bdělém okně. Nebo pořídit houpátko Rockit na kočárek, jestli by spal bez tebe a ty si měla čas něco udělat. Ale jestli to bude fungovat těžko říct. Mně dcera spí většinou 2x denně 20-30min v kočárku odmala, v jedoucím kočáru dá hodinu. Rockit nepomohlo. v postýlce přes den nespi vůbec a to, že nic neudělám řeším už téměř rok. Takže vím, jak se cítíš. Zkus si alespoň užít procházku a tu dlouhou dobu odpoledního spánku.
Ať to máte jak to máte, je jedno, jak to dělají ostatní. Naslouchejte svému miminku a udělejte si vlastní rytmus dne, jak vám to vyhovuje. S miminkem jsem si v tomhle věku hrála když neplakalo, nespalo, nekojilo se a já na to měla zrovna prostor. 😁 Což moc nebylo s ještě 2,5 letou dcerou doma.