Harmonogram 3měsíčního miminka. Jak to máte vy?

kro0053
10. bře 2023

Zdravím vás,

prosím vás moc by mě zajímal váš harmonogram 3. měsíčních miminek. Např. kdy si s miminkem hrajete, apod. Zkrátka jak vypadá váš celý den od rána do večera 😁 jestli to mám aspoň podobně nebo dělám všechno špatně 🙈

Moc děkuji 😊

moonulka
10. bře 2023

Ať to máte jak to máte, je jedno, jak to dělají ostatní. Naslouchejte svému miminku a udělejte si vlastní rytmus dne, jak vám to vyhovuje. S miminkem jsem si v tomhle věku hrála když neplakalo, nespalo, nekojilo se a já na to měla zrovna prostor. 😁 Což moc nebylo s ještě 2,5 letou dcerou doma.

honatko092
10. bře 2023

Mám dceru 3,5 měsíce a syna 2,5 roku. Mám silně režimové děti (režim vyžadují), takže náš den vypadá asi takto: 7:00 vstáváme, chvilku na malou mluvím, pak ji převleču, nechám si ji hrát a ona se dívá, jak převlíkám syna, chystáme snídani a tak (je v lehátku nebo na dece, občas ji podám hračku, občas na ni promluvím..). Pak společně všichni snídáme, malá se kouká, jak jím, tak ji zase třeba u snídaně ukazuju černobílé kartičky apod, pak ji nakojím...no a ona má teď momentálně bdělá okna cca 2 hodiny a po těch dvou hodinách jde spát. Spí 3x denně 30-60 minut. V těch bdělých oknech prostě buď kouká, co dělám se synem, občas na ni promluvím, občas ji podám hračku, je na bříšku, nechám ji i tak, do toho nějaká procházka...chodí spát většinou kolem sedmé...co ti na tvém dni připadá špatné?

me_druhe_ja
10. bře 2023

Ve 3 měsících byl každý den jiný. 😀 ani jedno dítě v tomto věku "neumělo dodržovat" nějakej režim a já to po nich nevyzadovala. 🙂 Oba se začali trochu rovnat až po půl roce. 🙂 Takže fakt si to dělej tak, jak to vyhovuje tobě a tvému Dítěti. Pokud máš zatím jen jedno, není co řešit. 🙂

kro0053
autor
11. bře 2023

Ano je to mé první dítě.
Já tak nějak malého uspávám skoro celý den totiž. Vydrží si hrát vždycky jen chvilku, na bříšku se mu vůbec nelíbí 🤷‍♀️ A hlavně trpí na bříško, takže u něj opravdu můžu zapomenout na nějaký pravidelný režim zřejmě 😊 Vždycky když vidím, že je unavený a zívá, snažím se ho uspat, ale většinou marně. V noci spí ve své postýlce a přes den když se zadaří tak v proutěném koši v obýváku 😁
Takže jen tak mě to zajímalo, jaké dny máte vy 😊

moonulka
11. bře 2023

@kro0053 takhle jsem to měla se starší, ta spala po půl hodině třeba 5x za den, takže jsem taky pořád jen uspávala.

honatko092
11. bře 2023

@kro0053 A jak dlouho vydrží vzhůru? Kolikrát denně spí a na jak dlouho? Jak vypadá noc? Některé děti to tak mají...já se s prvním synem cítila stejně jako Vy, trvalo to než jsme si našli k sobě cestu a pochopila jeho režim.

kro0053
autor
11. bře 2023

@honatko092 no asi takhle, vstavame většinou kolem 6 nebo 7 ráno, pak krmime, to se mu nechce spát moc, takže je vesměs vzhůru do dalšího krmeni, což jsou tak ty 3,4 hodinky.. potom kolem té 12,1 hodiny jdeme ven a v kočárku pak spi třeba i 4 hodiny (jak kdy, někdy jen 3 hodinky), po procházce nakrmíme a nespíme zase celou dobu, až do večerního krmeni kolem té 7 večer, pak mezi 7 - 8 večer usne a vzbudí se buď kolem 2 ráno a nebo ve 4 ráno a pak zase na chvilku usne a vstáváme a takhle v podstatě každý den .. neříkám, když má dobrý den a netrápí ho bříško, tak dokáže i usnout před procházkou na hodinku a před večerním spaním i 2 hodinky .. jinak toho v podstatě moc nenaspí a já v podstatě nic doma pořádně neudělám 🙈 v nosítku se mu vůbec nelíbí.

marketanovakova14
12. bře 2023

@kro0053 Zdá se mi, že syn spí dostatečný počet hodin. Přes noc 10-12hodin a přes den 3-4 hodiny. Přes ten den je to dostatečný počet hodin. Pokud ti to nevyhovuje, zkusila bych více dbát na bdělá okna a po 1,5-2hod zkusit uspat a nenechat spát 3-4hod, aby zase usnul v dalším bdělém okně. Nebo pořídit houpátko Rockit na kočárek, jestli by spal bez tebe a ty si měla čas něco udělat. Ale jestli to bude fungovat těžko říct. Mně dcera spí většinou 2x denně 20-30min v kočárku odmala, v jedoucím kočáru dá hodinu. Rockit nepomohlo. v postýlce přes den nespi vůbec a to, že nic neudělám řeším už téměř rok. Takže vím, jak se cítíš. Zkus si alespoň užít procházku a tu dlouhou dobu odpoledního spánku.