Ahoj holky jdu si pro radu. Mám dvě děti. Teď druhý císařským řezem. Jsem 10 dní po a jsem bez nějakých velkých komplikací. Napadlo mě ale pár věcí na které bych se ráda zeptala 😉
Kdy jste začaly mýt jizvu mýdlem a mazat krémy? V porodnici mi řekli akorát ať s tím nespěchám, jinak nic.
Kdy jste začaly zvedat těžší věci, cvičit na břicho atd??? Mám 3,5 leté dítě které chce řadit 😂... Kdy se nemusím bát jí vzít do náruče, zvedat či s ní prostě blbnout aniž bych se bála že mi to uškodí...
Kdy jste měly sex?? Bylo vám to příjemné?? Trochu mám obavy jaké to bude... Zatím na to nemám ani pomyšlení 😶
Děkuju 🌺
Rodila jsem pár dnů před Vánoci a doma další dvě děti takže to byl celkem záhul, ale v pohodě. Musím říct že druhý císař sem nesla lépe než ten první. Sex sem měla někdy po 6 týdnech
Me nezbyvalo, nez zvedat autosedacku s malym do auta/z auta (12 kg i s malym uvnitr) kazdy den minimalne 4x, kdyz mela starsi ten den krouzky (vetsina vsednich dni), tak minimalne 8x. Stejne tak jsem musela jezdit nakupovat potraviny a nosit tasky, ty jsou taky obvykle tezsi, nez mimco. Mokre pradlo z pracky atd atd. Tohle vse jsem musela uz samostatne po cca 16ti dnech po cisari (do te doby jsem mela doma manzela, nez se vratil do prace a byl k dispozici jen soboty a cast nedele). Nic se nestalo, slo to v pohode, ac se to nedoporucuje. Urcite bych nezvedala tak 6-8 tydnu co neni nezbytne nutne. Ani starsi ditko, pokud je moznost vysvetlit. Pomazlit se treba v sede na gauci a tak. Mydlem jsem myla antibakterialnim v podstate ihned, mazat jsem zacala mesickovou masti po vyndani stehu. Sex byl asi po 5 tydnech a v pohode, bez problemu.
Na jizvu nějak víc sahat a jemně masírovat, až když odpadnou všechny stroupky. A hlavně furt držet v suchu. Cvičení bych určitě dloooouho nechala. Zvedání bych se taky snažila co nejvíc omezit.
pokud se více namáháte po císaři,můžete později mít problémy s inkontinencí
Sex po šestinedělí. Myla jsem jen vodou do zmizení stroupků - měla jsem zanícený krajní steh, takže to trvalo trošku déle. Jinak já neměla koule si na to sahat, takže manžel mi jizvu mazal a čistil. Určitě zvedání a nějaké blbnutí bych nechala po šestinedělí. Šestinedělí máš na to, aby se tělo dalo dohromady. Nic neuspěcháš. Jizva sama o sobě se dává dohromady několik měsíců.
Mýdlem jsem měla mýt jizvu od začátku, což mi po obou císařích zdůrazňovali v porodnici. Já na to měla přírodní mýdlo s Aloe Vera. Na zvedání staršího dítěte jsem se ptala v porodnici fyzioterapeuta, co nám dával instrukce a tehdy mi řekl, že minimálně dva, tři měsíce bych to dělat neměla, což jsem tedy nedodržela a staršího zvedla opatrně občas asi po pěti týdnech...
Já dodržela těch šest týdnů, co se sexu týká, pak proběhl a úplně v pohodě. Očistky už jsem neměla dlouho, ale i tak jsem prostě počkala. V porodnici mi řekli, že můžu zvedat pouze své miminko, nic těžšího, takže malou bych určitě nezvedla a uvidíš na kontrole po šestinedělí, tam bych se domluvila s doktorem, co ti řekne, jak je na tom jizva atd. 😉