Focení kojence (1 rok). Máte postřehy, rady, triky?

amalka2022
2. srp 2023

Ahoj. Moc prosím, kdo už mate za sebou focení s ročním dîtkem, napíšete mi své postřehy, rady, triky?
Jdeme dnes a jsem velmi nervózní. Naše slečna je velmi tvrdohlavá, když něco nechce dělat, spustí pláč a vlastně si celkově nedokážu představit, že mi tam vydrží 2 hodiny.
Jak jste zabavovali vaše děti?

squezy
2. srp 2023

@amalka2022 2 hodiny tam určitě nebudete. Hrozně záleží na fotografovi ten by mel vědět, co zaujme. Ja ti doporucuju vzít určitě nějakou nebo nějaké hračky, který můžeš ukazovat a zaujmou. My kluky v roce fotili s hračkou, kterou právě k narozeninám dostali, takže to bylo nové a zajímavé 🙂

ada22
2. srp 2023

Zkus z toho nebýt nervózní, když budeš ty v pohodě, tak je šance, že i dítko. Fotografka by měla vědět jak batole zaujmout. Taky asi pomůže, když dítě bude vyspinkane a najedene.
Na dobrou fotku stačí pět minut. Ty dvě hodiny jsou asi, aby se dítě mohlo rozkoukat a nikam se nemuselo spěchat.

g_m
2. srp 2023

Jsem fotografka. Nejnarocnejsi foceni je mezi 1 a 3 roky ditete. Vetsina neposedi a jeste nerozumi, co se po nich chce. Kolegyne fotografka takovy vek dokonce odmita fotit 😶 Vy budte v klidu nebo dítko pozna, ze se neco deje a bude o to vic zlobit. Vemte s sebou oblibenou hracku a klidne nejake krupky, co by dítko mohly zabavit. A holky pisou, jak je to o fotografce, z casti maji pravdu, ale uz jsem se setkala s nekolika detmi, co se proste sekly a nehla jsem s nima ani ja ani rodice...
Jinak nejdulezitejsich je prvnich 10-15min, než se dite rozkouka, to mam vzdy nejvic fotek, pak uz za nim jen behame 😁

janule0123
2. srp 2023

@g_m u nás bylo v tom roce zas nejlepších posledních 15minut foceni, byla celá vykulena do te doby🤣tvářit normálně se začala až se rozkoukala.. až teda před třetím rokem to bylo jak říkáš … začala litat všude a rozjeta až moc.
@amalka2022 buď v klidku, pak bude víc v klidku i prcek, jinak fotografky umela upoutat pozornost, případně strčit do ruky nějakou zajímavou dekoraci 😝nech to na ni ..

kamino
2. srp 2023

Jsem také fotografka - základ je vyspané a najedené dítě. Pokud je kojená, v klidu při nervozitě nakojit během focení, nebo vzít kapsičku, křupky - dle zvyklostí. Pokud budete venku, bývá to víc v pohodě, jde se zkrátka na procházku, žádná křeč, je fajn se vždy s rodiči domluvit, třeba když už dítko chodí a batolí se pár kroků vpředu, tak říci rodičům, sedněte si na bobek a zavolejte na malou jak se otočí, tak to bude cvakat ( příklad ). Tedy neznám styl práce vaší fotografky, ale to bude fajn. Funguje skákání, letadlo, zkrátka blbiny 🙂 Bublifuk, vyhazování míčku do vzduchu, zkoumání kytek, kamínků.. ono to půjde. NIKDY se mi nestalo, že bych z focení odešla s prázdnou. 🙂 Hlavně klid, ať se malá nevystresuje z vás.

kamino
3. srp 2023

@amalka2022 Tak jak to dopadlo? 🙂

monikaa162
6. srp 2023

Ked dcerka mala 1 rok, a syn 3 roky, boli jsme na focení. Bylo to ale v ateliéry, a katastrofa. 🙈 Dcera nebola vůbec naložena na focení. Nechtěla jse fotit, a chtěla jen tulit jse. A syn potom taky. Podle toho aj fotky vyzeraji 🙈🤣. Ale vzala jsem to v pohodě, nemůže mat každý usmáte dětí na fotce. Ale rokmi je to uz lepší...😁