Ekzém z kojení v těhotenství?

kac9
31. led 2019

Ahojky holky 🙂 mám 16ti měsíčního syna, kterého stále kojím, nicméně jsem nyní na úplném začátku dalšího těhu (dnes cca 6+0) a syn se mi začal osypávat... Doma jí to samé, prášek ani aviváž jsme nezměnili, je možné, že by to měl z kojení? V těhotenství se prý mění složení mléka, ale že by už tak brzy? Jinak já taky jím pořád vše stejně, beru jen femibion a utogestan (kvůli předešlým dvěma potratům - 1x zamlklé v 11.tt s revizí, 1x potrat v 9.tt bez revize)... ale to by mu prý škodit nemělo... nemáte prosím podobnou zkušenost? A když už se tu na něco ptám 😁 jaký názor máte na kojení v těhotenství? Může samotné kojení způsobit potrat (stimulace bradavek)? Já si stojím za tím, že ne, ale okolí mě ubiji, ať malého odstavim :(

Děkuji moc za každou radu a názor ❤

kac9
autor
31. led 2019

Joo, zapomněla jsem dodat, že syn má diagnostikovaný atopický ekzém ☺

cobaltino
15. bře 2019

S ekzémem během kojení v těhotenství zkušenost nemám, ale ty léky alergickou reakci můžou způsobit.
Jinak kojení v těhotenství je bezpečné - víc o tom píšu v tomhle článku: https://www.modrykonik.cz/blog/cobaltino/article/kojeni-v-tehotenstvi-a-tandemove-kojeni-14l539/

hanih
15. bře 2019

S léky nemám zkušenost, tak nevím, ale napadá mě, že by to mohla být třeba i jiná alergie. Začíná pylová sezóna, kvetou lísky, jívy atd. Nemáte třeba keř pod oknem? Nebo doma jarní dekoraci z kočiček?

kac9
autor
15. bře 2019

@cobaltino Děkuji moc 🙂 on by se samotný utrogestan užívat při kojení neměl, ale dr říkala, že pokud závádím, působí jen lokálně a nevadí...
@hanih Alergie mě taky napadly, ale on se vždy osype z ničeho nic a pak to zase zmizí... každopádně už jsem 13.tt a syn mléko odmitl uz měsíc zpět :/ teď už ani žádné nemám

hanih
15. bře 2019

@kac9 Jéje, já si vůbec nevšimla, že je úvodní příspěvek staršího data. To se omlouvám. V lednu to asi jívy a lísky nebyly... 🙂

kac9
autor
15. bře 2019

@hanih To je v pohodě 🙈😁 jsem ráda, že aspoň někdo ještě napsal svůj názor 😊

cobaltino
15. bře 2019

@kac9 Jejda, já si taky nevšimla 🙈