E-coli u měsíčního miminka. Máte zkušenosti? Opravdu se to neléčí?

helcakab
3. led 2020

ahoj holky, byla nám ze steru ve stolici zjistena e-coli (nevím jaký typ), prý se to nijak neléčí, dcera ma vodovou stolici barvy míchaných vajíček, teploty nemá, ale od narození furt hystericky rve po kazdém jídle (psala jsem tu diskuzi na toto téma), od krmení je treba dve hodiny vzhůru nez usne a to jeste usne jen nosením na rukách nebo v kočáre. Je kojená+príkrm antirefluxním mlékem, má jeste reflux, ublinkává. Máte nekdo zkusenosti s tou e-coli, opravdu se to neléčí? uz zvazuji ze reknu doktorce at nás posle na gastro nebo nekam, není to prece normální aby rvala po kazdém jídle.

yenefer1
3. led 2020

@helcakab ahoj, naše malá měla zjištěnou e-coli 25 z výtěru ve 3 měsících a taky se jen dělali kontrolní stěry, jinak se to neléčilo. Doktorka řekla akorát dávat probiotika, jinak nic. Co se týká toho neustálého řvaní po jídle, zvracení a pod., to u nás bylo na denním pořádku asi do těch 5-6ti týdnů, pak jsem změnila UM a už byl klid. Ale malá nebyla kojená a UM měla normální, ne AR.

purplelucy
3. led 2020

Dceři bylo zjištěno cca na 2 měsících e-coli. Měla dokonce ve stolici drobné krvavé nitěnky. Také léčeno jen probiotiky a po užití necelého balení byla bez komplikací. Byla plně kojená

helcakab
autor
3. led 2020

@purplelucy mela nejaké potíze? ze více brečela po jídle, zazívací potíze nebo jen tu stolici krvavou?

helcakab
autor
3. led 2020

@helcakab a jaká probiotika ste dávali? dávám bio gaia jestli to stačí, mudr ze dávat tak nevím

helcakab
autor
3. led 2020

@purplelucy a jaká probiotika ste dávali? dávám bio gaia jestli to stačí, mudr ze dávat tak nevím

purplelucy
3. led 2020

Laktobacílky od Swiss. Kapsličku vysypat na lžičku s trochou mléka. Hodně jí bolelo bříško, kroutila se, hlenovitá stolice, ty nitěnky krve. Nyní ji je 5,5 let, už si přesně nepamatuji. Jinak plačtivá je v podstatě doteď, má to bohužel v povaze. Ještě si pamatuju, že jsem ji dávala Espumisan.

drakenn
3. led 2020

E. Coli se ve střevech normálně vyskytuje. Je součástí střevní mikroflóry. Co ti řekli, že je špatně?

fifinka007
4. led 2020

Koukam,ze furt "bojujete"😉. Ecoli maj deti, kdyz maj UM,tak je to k tomu prikrmu, dospelej ma e coli standardne. Vhledem k tomu,ze stolicka ma normalni barvu i konzistenci,tak se s tim nic nedela. Je mozny,ze ji ty e coli produkujou vic plxnu a muze brjt nafoukla. Kdy se ty hle bakterie radi zivej tim kumelym mlikem. Davala jsem taky biogaiu a ted nejaky probiot.od dr maxe. Jinak lecba e coli je dost problematicka,protoze jde o normalni strevni bakterii. E colimohou zpusobovat napr. zanet.moc. cest, to se samozrejme leci.......preji pevny nervy!!!!

helcakab
autor
4. led 2020

@fifinka007 no bojujeme prave. No prave ma stolici řidkou barva michany vajička ale vylozene "teče" vodová...tak uvidim co poradí doktorka dál, ale po krmení řveme stále, uz me napadla i alergie na bílkovinu kravského mléka, ale pochybuju, ze nás mudr nekam posle. Nebo vymenit UM, ale stále má víc mlíka ode me a dokrm tou umelou je malý nekdy ani neprikrmuju vůbec...no hlavne se nezbláznit 😀

helcakab
autor
4. led 2020

@drakenn ne spís ze malá po kazdém krmení hystericky rve, od krmení je tak 2 hodiny vzhůru nez zabere, vodová stolice, ale spís resíme proč po tom jídle furt tak rve

fifinka007
4. led 2020

@helcakab alergie by to klido mohla bejt, ale ja mela taky u nejmladsi tu stolicku dost ridkou. ReMyslim,ze by se to prelecovalo bud kdyz by mela fakt asi madivni vyskyt a nebo nejaky dalsi komplikace. Blby je,ze alergie se z imunolog testu nezjisti, protoze se zvedaj nespecificky imunogl.myslim IgA .Jedine zkusit nejaky HA mliko a sobe nemlecnou dietu🥴. Nejste nekdo alergik? Jak potravinovej,nebo pylovej( ci jiny alergie)?

fifinka007
4. led 2020

@helcakab nebo se zveda igE , si tousim nastudovat🤣

helcakab
autor
4. led 2020

@fifinka007 ne alergik prave nikdo nejsme

helcakab
autor
4. led 2020

@hancazivocich díky taky jsem četla, jenze...malá ma i reflux písou, ze příznaky mohou být podobné a navíc pokud podezrení je, tak by nás doktorka mela poslat na gastro, coz podle me neudelá, uz to slysím, no nekteré deti proste více rvou...mozná ji nesedí i UM

fifinka007
4. led 2020

@helcakab v tyhle situaci kazda rada draha.....ale kde ji vzit😤

fifinka007
4. led 2020

@fifinka007 jeste me napada,nema v pusince moucnivku(soor), to taky by mihlo zpusobovat nadymani. Ja ji mela u vsech deti, neni to nic neobvykleho (jsoi to premnozeny kvasinky,jak bastej to mliko)

drakenn
4. led 2020

Napadlo mě, nebude problém v tom míchání mateřského mléka a umělého? Třeba ji to nesedí

cekypetra
4. led 2020

@helcakab ahoj, u syna byla take zjistena ecoli. Ve 4 tydnech, hlen ve stolici, krvave nitky a neustaly plac. Ecoli se skutecne sama casem vylouci, davaji se probiotika a delaji kontrolni stery. My jsme pak zkusili i Hylak forte, ale nedoporucuji. Je neuveritelne kysely a syn se zalknul a skoncili jsme na kapackach v nemocnici pro podezreni vdechnuti, kdy hrozilo, ze se mu rozjede zapal plic. Nastesti se tak nestalo. Nicmene posleze mu byla zjistena ABKM (alergie na bilkovinu kravskeho mleka), musela jsem drzet bezmlecnou dietu (kojila jsem) a casem bolesti ustoupily...ty velke bolesti a neutichajici plac dost casto dela prave ta alergie.

helcakab
autor
4. led 2020

@fifinka007 jo moučnivku mela, ted uz lepsi mazali sme gencialkou 😀

helcakab
autor
4. led 2020

@cekypetra a tu alergii vam zjistili jak? poslani na gastro? z krve?

fifinka007
4. led 2020

@helcakab na soor je dobrej neocid gel👍,mam to na fopor.pediazricky a uziva ho moje mama,ktera je na kortikoidech,tak ze tu pusu ma olezlou fest a ten Neocid ji suprove funguje. Je to bez rizika i pro mimino👍

cekypetra
4. led 2020

@helcakab u syna to bylo na dlouhe lokte, pediatricka i gastroenterolozka mely podezreni, tak jsem vyzkousela nekolik tydnu drzet zminovanou dietu a doslo ke zlepseni. Krevni testy na alergo delali az asi v roce a ctvrt, ktere to potvrdily. Syn ma bohuzel ABKM stale ( jsou mu 2 roky a 8 mesicu). Kdyz jsem otehotnela podruhe, alergolozka rekla, ze je vetsi pravdepodobnost, ze mala bude mit stejny problem a pokud se objevi priznaky, mam s ni prijit ihned. Male delali testy uz v 5ti tydnech, ABKM ma take. Nevim, jestli jste z Prahy, pokud ano, my chodime do Immunoflow v Letnanech a mohu jen doporucit.

helcakab
autor
5. led 2020

@cekypetra dekuji za informaci. Ne z Prahy nejsme.