Ahoj holky, moc prosím o radu.
Moje malá bude mít za měsíc 2 roky a stále se nám nedaří chodit na nočník. Prostě naprosto to odmítá. Jinak je to abnormálně aktivní, stále veselé a bystré upovídané dítě, na svůj věk velmi šikovná, ale tohle nám prostě nejde. Ona ví, co je "Čí" a "Blé" , ale nechce to dělat do nočníku.
Když jí na něj posadím, tak řve jako pavián, jakoby seděla na střepech a vyloženě to zadržuje, stále se snaží si stoupnout a vyčůrat se vedle nočníku na zem.Vyčůrat se nám už několikrát povedlo, vždy když jsem jí tam držela "násilím" a ona už to prostě nevydržela- následovala obrovská pochvala a sama to šla se mnou spláchnout a byla spokojená, ale příště jakoby nic a řve znovu naplno.
Jsem z toho už nervózní a taky z mojí mámy, která do mě neustále šije, jak je to možný, jak jsem neschopná, že jsem jí to nenaučila, jaká je to ostuda , že my jsme ve 2 letech už šli do jeslí a neexistovalo, abysme měli pleny atd.
poraďte mi prosím, jestli jste někdo měl podobný problém s dítkem- jakým ůfíglem" se vám to podařilo naučit ? Nechci jí tam držet sedět násilím, abych jí to ještě víc nezošklivila, ale když jí tam nepřidržím, tak ona se tam ani nenechá posadit.
Dík za radu, určitě vyzkouším, vidíš, to mě ani nenapadlo 😀
okolo záchodu se jí hrozně baví motat, když tam někdo je vevnitř, tak volá za dveřma "čí,čí" a strašně jí baví splachovat- třeba by to mohlo fungovat dík moc 🙂
kalu, podobné to bylo u nás, náš malý taky nočník nebral na vědomí, až jsme zjistili, že se mu na tom obyčejném blbě sedí, tak jsem obětovala další penízky a koupila mu jiný, je to takové křesílko a ten nočník je vyndávací, tak se mu líbil, že začal na něj chodit sám,
janus ahojky, tadí dobře, ale u nás to nefungovalo jen z toho důvodu, že máme záchod vysoko a i s tím nástavným prkýnkem se bál na něm sedět,
ale vyzkoušej co můžeš, hlavně ji do toho netlač, protože to nepomůže
my máme tu redukci i se schůdkama, takže to je super, že si na WC může dítě vylézt samo...bohužel u nás je to na prd, stejně tak jako nočník, bojkotuje prostě úplně všechno 😒 . Taky spoléhám na to, že se to prostě jednou naučí...
Holky, už jsem to psala na jiné diskuzi: přečtěte si tenhle článek, moc mě ukldnil. Taky mám doma téměř dvouletého syna, který rovněž odmítá nočník. Tak na to mrkněte:
http://www.mladazena.cz/scripts/detail.php?id=3...
paja, no vidis....a proto jsem stale klidna, zacneme na jare...
díky Pájo, jsi mě uklidnila 😅
A proc ho nepreskocite? Kup nastavny prkynko a hura na opravdicky zachod, ja kvuli tomu nalepila detskou tapetu na bok ve vysce oci...obrazky o kterych se daji povidat pribehy, nebo basnicky....pak jsem ji z toho nemohla dostat....my uz nocnajs jen v noci v posteli...pres den velky zachod...jestli muzu poradit, kup to prkynko co se dava nahoru na desku, abys ji nemusela zvedat, polozit detske prkynko a potom zas na to toaletni...strasne to zdrzuje...
Hodne stesti. 🙂