Ahoj maminky, budu ráda za každou radu či poznatek. Máme doma dvouletou dceru. Spí v postýlce vedle naší postele. Nikdy nebyla spící dítě, při kojení se často budila a po odstavení 2x-3x za noc. S usínáním měla vždy velký problém. Potom si to ale nějak sedlo a naučila se, že když ji dáme do postýlky, řekneme dobrou noc, tak vždy sama usnula. Ale poslední půlrok to bylo horší, plakala a volala mě. Musela jsem počkat, až usne. V listopadu k nám do rodiny přibylo miminko. Ze začátku to snašela celkem dobře, ale poslední dobou mi přijde, že hodně žárlí. Při usínání večer plakala, tak jsem ji začala číst pohádky a ono se to urovnalo. Tolikrát mi i při čtení usnula. Ale posledních 14dní je to k nevydržení. Pohádky nepomáhají, když vypadá, že spí, zvednu se z postele a v tom momentě je vzhůru a začne hystericky brečet. Nepomáhá po dobrém, ani po zlém. Nakonec tam musím zůstat a čekat než opravdu tvrdě usne a to někdy až dvě hodiny. Nedá se to, protože většinou i miminko se vzbudí a má hlad. Musím se věnovat jemu. Manžel zkoušel místo mě jít dceru uspat, ale skončilo to hysterákem a řevem, že chce mámu. A pokud má malý hlad, těžko ho on nakojí. Včera to vyvrcholilo tak, že jsme dceru museli vzít do obýváku a byla tam až do půl jedenácté s námi. Už nevíme, čím by to mohlo být. Zkusíme dnes oddělat jednu bočnici postýlky, jestli se necítí být nějak ohrožená, že nemůže sama do postýlky a z postýlky. Děkuji a budu ráda, když někdo poradí.
Ja mam zase treba problem se spankem pres den, od doby co je druha na svete tak.mi ta starsi nechce pres den spat a to vubec...kdyz uz je krize musim ji uvozit v kocaru nebo v aute a taky ro doprovazi hysterickej zachvat...ja to beru tak ze musim vydrzet nic jinyho.stejne nepomaha 🙁.....tak koukam ze sem asi nepomohla, ale aspon vis ze neresis stejny problemy sama 😀
@evaaa85 ja sem u te starsi taky zkousela kde co vsechno mozny, taky vzdycky blbe spala a bylo obdobi ze fakt treba rvala pul hodiny nez usnula tak.jsem to porad chtela nejak resit ale ono stejne nic nepomahalo, tak jsem to proste nechala by a jsem smirena s tim ze mame proste malou vzteklinu doma
Ahoj teď z vlastní zkušenosti u prostřední dcerky okolo 2 se opakovala a šla si lehnout sama buď do své postýlky s průlezem vedle naší postele první měsíc oka 3 pak pro plakala , pá jme dávali mobil od února tablet s pohádkou a bylo po slzách a od pátku chce spát v postilce sestřičky kterou máme v obýváku . dnes měla neklidnější noc mezi 2-3 tak moc že sem šíji vlála ksobe a k mimcu do postele ale to byl řev jen pomazlit a ona chce do postýlky ona v posteli snama nebude ona chce tam a řev jak blázen . Je to prostřední dítě ale jako jediná chce spát sama v pokoji asi už se těší na menci změnu co mají děti slíbenou a to novou postel se skluzavkou a pokojíček který zatím chyby . v červnu ji budou 3 a zatech neceli 9. Mes měla různé udoby nejhorší byl bubák ale i to už ustoupilo , tak hodně zdaru jinak či náročnější den víc zážitků tím oba v tomto věku víc plakali menci děti sebou jen hází a miminka pláči šílené jde řešit tým že vás cítí . nebo něčím co je povzbudí .
@evaaa85 tak.jsem.ve stejne situaci,od listopadu mimco a starsi ma 20mesicu...u nas teda vecer 100%funguje manzel a chodi se starsi spat a jak pises je tam s ni dokud neusne, nekdy se ani vecer temer nevidime protoze tam s ni usne taky a aby spala nejak rozumne musi tam s ni byt do rana..a ja mam volne ruce pro mimco...takze naucit malou na manzela? Pokud neni zvykla tak to.asi bude chvili boj ale to si sedne...nebo kdyz je mi lito ze s tou starsi nejsem tak nakojim mimco, necham manzelovi a jdu se starsi spat a muz pro me dojde az se druha probudi na kojeni...ale spi teda ta starsi ve svym pokojiku ne s mimcem dokupy