Ahoj všem,
máme čerstvě 2 roky a nevydáme hlásku. Jen jekot, pištění, mručení, samé ejí a ají. Přitom v roce 10 slov. Máma se použije jen když je zle, teď při nemoci.
Mám už to nějak řešit u pediatra, nebo ještě počkat. Zpívám, čtu, komentuju dění venku a nic...
Muj byl na tom podoben…brm brm,tata a hekal😂 asi 3 mesice pred 3 narozeninama zacal mluvit a ted mu jsou 4 a co bych dala za 5 minut ticha😂
Syn ma 3,5 roku. Dětská to řešila na 3lety prohlídce kdy po nem chtela říct letadlo ale to prostě neumí. Dá dohromady tak 40 slov. Se slovy že se s ním crcat nebude nas poslala na oční, ušní a logopedii. Vše v pořádku na ušním, na očním má půl dioptrie rozdíl v květnu máme jít na překontrolováni. A na logopedii chodime od září 1x do měsíce. V listopadu nas logopedka poslala k psycholožce, do teď čekáme na zprávu. Ale paní logopedka říká že vidí pokroky tak snad to bude dobrý. Každopádně ho chci v září dát fo logopedické školky.
Dcera má 1,5 a u ní vypadá že bude mluvit mnohem dřív nez bráška. Když jí něco říkáme tak se snaží opakovat, syn má v tomhle nezájem.
Mě zaráží ten regres v mluvení. Screening na PAS mu v roce a půl doktorka dělala?
Rozumí co mu říkáš? Ukazuje prstem? Dětská říkala co na to?
Jak už je tu psáno, je zvláštní ten regres... To bych asi radši konzultovala. Jinak mi to nemluvení zvláštní nepřijde 😉 starší kolem dvou let mluvil minimálně, pár slov, ale rozuměl dobře a vždycky se nějak dorozuměl... pak ve 2,5 letech se rozmluvil a teď třech nezavře pusu 😁 mladší teď v 15 měsících uz používá více slov a snaží se opakovat, takže bude asi mluvit dřív. Každý má holt své vlastní tempo 😉
U dcery taky nastal regres v mluvení. Mama, tata, baba aj jako by úplně zapomněla. Vydávala jen zvuky a mrčela jak medvěd. Měla jsem strach z nějaké formy autismu. U dr jsem si vyžádala žádanky. Šli jsme ke klinické logopedce, klinické psycholozce, na foniatrii + vyšetření sluchu vzhledem k věku (měli jsme VRA, audio by nepochopila) a ještě neurologie včetně EEG. Naštěstí se PAS nepotvrdilo, ale má vývojovou dysfazii. Pracujeme s ní podle pokynů téměř rok, dělá velké pokroky, ale vzhledem k vrstevníkům je to pořád málo. Budou jí 4 a mluví už v krátkých větách, ale spoustu věcí má naučenych
Já bych nečekala a začala bych to řešit. Než se obehaji vyšetření, tak to taky trvá. Někde je čekací doba i 4 měsíce.
Důležité je, jestli slyší a rozumí. Pokud s tím není problém, má na rozmluvení ještě čas. Ná starší ve 2 letech nemluvil vůbec, neříkal ani máma. Ve 2,5 měl pár slov a ve 3 už mluvil úplně normálně.