Dudlík pryč, ale problémy se spaním a usínáním

gosa22
7. říj 2015

Maminky poraďte, syn 2 a čtvrt roku prokousl poslední dudlík a vyhodil ho do koše, už ho měl jen na spaní, ten den byl amok, ale pak už o dudlíku nemluvil, krásně do té doby usínal, teď je po obědě obrovský řev, že nechce spinkat, večer podobně. Odmítá pohádky, které jsme si do té doby četli, dělá naschvály, řve (budí mi tím malou a ví to) apod.
Zejména řeším polední spánek - usne po delší době, po pláči. Přitom je vidět, že má skelné oči a zívá...proto si nemyslím, že by najednou neměl potřebu odpo spánku, chodil spát rád a ještě si sám říkal. Vše je přesně od vyhození dudlíku. Co dělat - nechávat ho vzhůru, nebo donutit spát? Ten křik a mordování mě ničí, mám strach, že mě bude nenávidět. Ale není malý na konec odpo spánku? Nebo se to srovná?

mandala
7. říj 2015

Podle mne malý určitě je, co poradit nevím, já bych ale zkusila vydržet, podle mne se to srovná. Přeji pevné nervy. 😉

barulina
7. říj 2015

já na sílu své dveří dudlík nevzala a na doma na usnuti ho má pořád. vraťte mu ho na usnuti a budete spokojeni.

denisehn
7. říj 2015

Syn sám odmítl dudlík v 17m, ale 12 dní úplně rozhozený spánek, uspávání trvalo i 3 hodiny, pak půl až hodinu spal, znovu celé hodiny vzhůru. Pořád dudlík odmítal, ale ani nemohl usnout.
A to jsme předtím měli radost, že je bez dudlíku. Pak 13. den nad ránem návrat k dudlíku, nechtěl ho, ale nechala jsem ho poblíž a pak si ho sám vzal... a konečně klidnější spánek. Jen píšu, že u nás se to ve věku 17m nesrovnalo ani po 12 dnech.

kaatulka
7. říj 2015

@gosa22: teď nedávno jsem řešila úplně to samé, dcera si odkousala poslední dudlík, a to byl konec, byla totální závislačka...Večer to teda bylo ok, asi týden usínala déle, ale pak už ani neplakala, ptala se po dudánku, tak jsem jí prostě řekla, že si ho rozbila (rozkousala) a že tím pádem prostě není...a že je už velká holčička a měla by z něj stejně ošklivé zoubky....Přes den to bylo taky tak...takže jsem jí prostě dala do kočáru a po krátké procházce vytuhla sama i bez něj...Teď je to tak, že většinou jde po o spát do postýlky - v pohodě, ale někdy se jí už prostě nechce - to nemá s dudlíkem teda nic společnýho, ale nehrotím to, večer v pohodě, trvalo to fakt asi týden....
Rozhodně bych nešla kupovat nový dudlík, těch pár dní se to dá vydržet...V tomhle věku už je to zlozvyk, buď ráda, že si ho vyhodil sám 😀

kaatulka
7. říj 2015

jinak jsem zapomněla dodat, že mám asi tu výhodu, že jsem dceru nikdy neuspávala, od miminka do postýlky a spinkat...takže to asi taky dělá hodně...😉

gosa22
autor
7. říj 2015

k dudlíku se vracet nechceme, pak už se toho nezbavíme vůbec...vyhodil ho sám, lepší příležitost není...jde mi jen o to, jestli ho nutit spát, nebo ho nechat, jestli se srovná...

gosa22
autor
7. říj 2015

a nemá někdo z vás tip, co mu dát místo dudlu na usínání? odmítá pohádku, plyšáky, hračky...cokoli...je problém ho vůbec položit, sedí nebo stojí a řve a řve...o dudlu se ani nezmíní, ale odmítá si lehnout...poradí někdo, jak postupovat? nevím, jestli se to opravdu za pár dní zlepší...jsem z toho zoufalá...usínání bylo bezproblémové a teď toto...je toho na něj moc, narodila se mu sestřička, je asi 14 dní bez plín a do toho vyhodil dudel...ale nevím, jak mu pomoct...

dita1979
7. říj 2015

Řeším stejný problém, ale přečetla jsem si, že musí být správný okamžik na vyhození dudlíku a některé děti na to ještě nejsou zralé. My jsme ho také zkoušeli vyhodit a bylo to hrozné.......usínala v 23 hodin, po obědě jen plakala. Tak mi to přišlo spíš jako trápení, tak jsme jí ho vrátili a zkusíme to znovu za 3 měsíce. Předtím ho vyžadovala i přes den, což jsem s pomocí hořčice odbourala a teď ho přes den nechce. Taky jsem četla, že se dudlík nemá brát, když má dítě hodně změn, ve vašem případě, jsou to plín, sestřička......já bych ještě chvilku s tím braním dudlíku počkala.....

kaatulka
8. říj 2015

@gosa22 : tak ty děti v tomhle věku už by měly lecčemu rozumět, tak bych třeba zkusila říct, že už je čas jít spinkat, aby z něj vyrostl velký chlapeček, ujistit se jestli se mu nechce čůrat, jestli nemá žízeň atd. pokud ne, tak říct, že ho teď uložíš a přikryješ spolu s medvídkem apod. a pokud nechce, ať tedy stojí a řve, ale že máš ještě spoustu práce, musíš jít po večeři umýt nádobí atd....a nechat ho tak...on po dvou třech dnech zjistí, že je mu to k ničemu...
Zní to sice trochu drsněji, chápu, že je toho na něj moc, ale nedá se nic dělat, je to hlavně pro jeho dobro... 🙂

gosa22
autor
8. říj 2015

@dita1979 vracet se po 4 dnech k dudlíku v jeho věku mi nepřijde dobrý...navíc ho vyhodil úplně sám, do ničeho jsem ho nenutila, o dudlíku nemluví, jen prostě odmítá jít spát...ale dnes konečně usnul, sice po delší době, ale konečně bez řevu, kéž by se to jen zlepšovalo...
zrušit dudlík a pak podlehnout a vrátit ho dítěti moc nedoporučuju, bude na něj ještě víc fixované a půjde to pak ještě hůř...
doposud jsme ho stále nechávali, jak se sám rozhodne (vyplatilo se nám to i u odstranění plínek) a takhle se naskytla příležitost, která by se třeba dlouho neopakovala...náš syn není typ, který předá dudlík jen tak čertovi...on všechno zkoumá a musel dojít k tomu, že byl dudel zničení a musel se vyhodit...jinak by to neprošlo...holt každé dítě chce něco jiného...ale z mé zkušenosti můžu jen říct, že čím dřív dudel pryč, tím líp...

gosa22
autor
11. říj 2015

@kaatulka bohužel řev ho neopouští, když ho nechám damotného v pokoji, tak během chvíle je v obýváku...nic nezabírá, nevím, co dál vymyslet, bývá až hysterický...už jsme z toho všichni na mrtvici...co s ním?

marky_87
6. únor 2016

Dobry den, mame uplne stejne problemy jako vy..Dudlik jsme odbourali, zdalo se, ze je vse v poradku, mala to pochopila, po dudliku se neshani, ale usinani je boj. Pada unavou, ale proste nelehne. Zajimalo by me, jak se u vas situace vyresila? Byla bych vam vdecna za kazdou radu..

janesafari
6. únor 2016

Taky máme dudlíkový problém....Už první dcera se ho nechtěla vzdát a na druhé narozeniny sme ho šly spolu vyhodit do popelnice,s tím,že místo něj dostane dárky... Souhlasila,ale nakonec týden v kuse řvala...Už sem byla rozhodnutá ,že koupím nový dudel,když to ustalo...
Ted druhý syn měl ted 2,5 roku a dudle musí mít dva !!!! Jeden má v puse a druhým šmudlá o noc a očichává si ho...je zle ,ikdyž mu dám jiný tvar dudlíku...A bez dudle neusne !!! Už sem několikrát zkoušela mu je vzít,ale jakmile si vzpomene na dudu,tak je šílený hysterák... Tak se snažím aspon to nenápadně omezovat a dávat mu je je v případě nouze a na spaní,ale i přesto sem krapet zoufalá ☹
Na přelomu března/dubna čekám třetátko a rozhoduju se,zda miminku dudlík vůbec koupit...Asi koupím jeden pro případ nouze a uvidím,zda bude potřeba...A taky budu muset v tom případě pořídit jiný tvar dudlíku,aby starší syn tomu malému dudlík nebral-pokud ho teda miminku dám...

gosa22
autor
6. únor 2016

@marky_87 více méně časem...usínal líp, občas noční běsy, dva měsíce klid, teď bral atb a po nich zase problém s usínáním, dáváme sirup Sedalia, pak zas vysadíme...neustálý boj, ale je to lepší, než to bylo..některé večery jsou i super...pevné nervy...snad u nás bude klid trvale 😉

marky_87
7. únor 2016

Dekuji za reakce..tak se budu modlit, aby se to i u nas zlepsilo..male ted rostou posledni stolicky, tak taky nevim, jestli to neni tim, ale kazdopadne uz to trva pres mesic.. Mala spi v pokojicku sama, tak zvazujeme , ze ji vratime zpatky k nam do loznice, i kdyz nevim, jestli to nebude krok zpatky..A asi taky zkusime sirup..
Tak preji at se dari a deticky krasne usinaji 🙂

gosa22
autor
7. únor 2016

@marky_87 taky nám rostly ty stolice, tak to souviset může...a malého jsem si dala taky zpátky k sobě, v noci kojim malou, do toho běhat vedle do pokoje je hrůza, tohle pomohlo, věříme, že se časem sám přestěhuje, jak bude připravený, teď očividně nebyl, možná je to u vás stejné, dejte jí možnost být stále "miminkem", snad se to vytříbí

marky_87
7. únor 2016

@gosa22
Dekuji za vase rady, zitra stehujeme 🙂 jsem rada, ze jste me v tom utvrdila 😉