Tak jsme dnes ve městě ztratili jediný dudlík a já si řekla, že toho využiju , abychom se odnaučili. Malý / 9 měsíců / ho má pouze na usínání, pak celou noc nechce, přes den to samé. Ale zase někdy, když mu není dobře, nebo lezou zuby, tak se trochu uklidní a já právě pořád nevím, jestli koupit nový nebo ne. Dnes chudák usínal s pláčem, přece jenom na dudlík má ještě nárok. Od malička špatně usíná, bojím se, že bude plakat pokaždé před spaním. Co myslíte, mám mu pořídit jiný nebo zkusit bez něj ?
@mandala Já bych už nový nekupovala, když bez něj zvladnul usnout dnes, tak zítra už to bude lepší a pozítří nebude vědět že nějaký dudlík někdy měl. Oboum svým klukům jsem vzala dudlík na devíti měsících. U staršího to bylo na doporučení doktorky, měl kolem pusinky hodně vyrážku, nic nepomáhalo, protože měl ty místa pořád pod dudlíkem, doktorka řekla že dokud ho budeme mít, tak se vyrážky nezbavíme, tak jsem mu ho vzala. Měla jsem strach jak to zvládne, ale vážně šlo jenom o tan první den a pak už to bylo lepší. U mladšího už jsem byla dopředu rozhodnutá, že na devíti měsících odeberu dudlík, už jsem věděla jak lehce to v tomhle věku jde, a proběhlo to úplně stejně. Jestli se povede třeťátko tak to udělám zrovna tak. Ćím starší dítě tím to pak jde hůř.
Já bych pořídila druhý,je ještě maličký.První měl taky dudlík a odnaučení šlo ze dne na den v roce a půl a bez pláče.Určitě bych ještě prcka nestresovala