Dudlík - kdy ho dceři vzít a jak ho vzít?

ivulka4
6. led 2016

Ahoj maminky, máme dceru 15 měs, máme dudlík jen na spaní. Ale už si říkám, že bych ho malé pomalu vzala. Ne že by mi to nějak vadilo, ale říkám si, že kvůli zoubkům bysme měli, ale hlavně, třeba když má rýmičku, tak kdyby dudlík neměla, tak podle mě bude dýchat pusinkou třeba a spala by, ale takhle dudlá a "dusí" se soplíkem.
Jaké prosím máte zkušenosti, kdy vzít dudlík a hlavně jaké metody? Asi se pláči nevyhneme, ráda si nechám poradit od zkušenějších, MOC DĚKUJI ZA NÁZORY A RADY.

pkolin
6. led 2016

Tak synovi je 16 měsíců a přijde mi brzo brát dublík. Máme v plánu dát dudlíček v prosinci čertovi - to budou malému něco přes 2 roky, to už je věk, kdy si dá vysvětlit, že dudlíček si vzal čert a prostě není (praktikovali jsme u všech dětí v rodině 🙂 Zoubků bych se nebála, nevím jak dcera, ale náš syn s dudlíčkem usíná, ale rozhodně ho nedudlá celou noc, v noci ho vyplivne, takže pokud nedudlá celý den, pak bych řekla v pohodě. S rýmou máte pravdu, syn jí má dost často a pak je to s dudlíkem mazec ☹

sapinek
6. led 2016

ahojda, udělali jsme to podobně jako maminka výše 🙂 dcerce ale byly čerstvé dva roky. Připravovali jsme ji na Mikuláše a vysvětlovali, že už dudlík nepotřebuje (měla ho jen na spaní) a že když ho dá Mikulášovi, tak ji za to donese nějaký ten dáreček a navíc předá dudel dál-nějakému uplakanému miminku. Když přišlo na věc, tak se jí moc nechtělo, ale nakonec dudlík sama Mikulášovi dala. Netlačila jsem na ni. První den trvalo uspávávní skoro 2 hod, do týdne se to srovnalo na hodinku a teď už je to tak půl hod. někdy i míň (to bylo s dudlem stejný). Když začala fňukat, začala jsem jí vyprávět šeptem pohádku a domlouvala jsem jí, že pokud bude plakat, tak vyprávět přestanu a ani mě nebude moci slyšet. Jenom ještě jedna poznámka - dcerka je od mala nespavec a často se v noci budila. Co nemá dudlík tak je to lepší 🙂 sice se budí taky, ale často o tom podle mě ani nevím, protože usne sama a spí dál.

ivulka4
autor
6. led 2016

@pkolin jojo, ona s tím jen usne, pak ho vyplivne a pak se občas vzbudí a prostě si ho vezme, zas usne a pořád dokola ... ale má ho fakt jen na spinkání

lenkalenulka
6. led 2016

Placi se da vyhnout😉 ja jsem vzala dudlik kdyz vylezly posledni zuby..mivala ho jen na spani.. Rekla jsem ji ze takovy dudlik maji miminka co nemaji zoubky ze uz ma vsechny tak jsem ji ho polozila na polstarek sama si ho dala.. Rano jeste kdyz spala jsem ho ustrihla a jak vstala rekla sem at ho schova a prisla ze ma bebi tak jsem ji rekla ze to ty zoubky kdyz uz ma vsechny ze dudlik kously.. Tak jsme ho vyhodily tak sem ji dala vecer novy a rano to udelala znova to uz ho sla vyhodit sama a uz si na nej nevzpomela.. Akorat kdyz jsme v drogerce mijely dudanky tak mi rikala ze chce pupit dudu 😀 tak sem ji rekla ze tem.zoubkum se dudlik nelibi tak to pochopila a koupili jsme nivy kartacek 😉 druha dcerka nechtela od narozeni dudlik ale kojime takze jsem ja i dudlik a to bych taky potrebovala vedet jak ji zbavit me 😀

ivulka4
autor
6. led 2016

no a druhá věc je, že většinou večer "vyžahne" lahev Nutrilonu a pak si sama vezme dudlík a usne, tak si říkám, když já potom vezmeme dudlík, jestli se stejně neududlá tím mlíčkem, ale to bysme byli tam, kde jsme O🙂 ale odpoledne usíná jen s dudlíkem, mlíčko má jen ráno a večer

pkolin
6. led 2016

Podle mě je vážně brzo to řešit, nechala bych jí jak dudlíčka, tak i lahvičku tak do těch 2 let - to je tak akorát. Syn pije přes den z lahviček už se sportovním pítkem, ale mlíčko ráno má pořád ještě z lahvičky s dudlíkem - vůbec to neřeším. Jsem ráda, že mlíčko pije a má ho rád, ta chvilka co cucá mu nemůže ublížit 😉

ivulka4
autor
6. led 2016

@pkolin máte pravdu, díky moc!

pkolin
6. led 2016

@ivulka4 Není vůbec zač 🙂

korin
6. led 2016

Syn měl dudlík jen na usnutí, pak ho vyplivl. Oddudlíkovali 🙂 jsme ho ve 2 letech a 10 měsících. Dudlík mu to dobou často zapadl za postýlku a jednou jsme ho už nemohli najít, tak jsme mu to prostě řekli a vzal to v pohodě. Když se po pár dnech dudel vynořil, rychle jsem ho ukryla 😀 Krátce poté jsme ovšem vzdali denní spaní, protože bez svého rituálu dokázal usnout jen večer. Syn má pěkný chrup, dudlání se na něm nijak nepodepsalo.

maky4
7. led 2016

Zubařka říkala do 3 let oddudlíkovat. U jednoho syna se to povedlo tak, že ho prokousl a odnesl si ho do popelnice, a pak jsme koukali, jak popeláři vyváží popelnici. Druhý syn je osobně odevzdal popelářům 🙂. Oba měli přes 2 roky.