Ahojte, od narození malá odmítá jakýkoliv dudlík krom kaučukového bibs, klasický kulatý, ne ten orto. Problém je, že jsem lehce podcenila střídání a obnovu dudlíků, takže malá má dva, které totálně vyžužlala, že mají tu ‘bambulku’ 2x takovou než nové. No a ty nové malé teď samozřejmě nechce protože jí padají z pusy. Tak co teď? Bez dudlíku řev a pokusy o to jí cpát nové končí během půl vteřiny vyplivnutím a řevem. Ty její staré už začínají být pěkně hnusné, kaučuk už to začíná mít solidně za sebou a já nevím co teď :D Nových máme tři pr*ele (i jiné druhy, orto, silikon,..), ale k ničemu. Jak ji teda naučit na nový dudlík? Dudat je za ni nebudu 😂😂 (Nestěžuju si na kaučuk, vím, že je to přirozené opotřebení, jen jsem to prostě posrala a nepodchytila včas a teď nevím jak z toho vybruslit.)
Syn (3 roky) má doteď klasickej kulatej na spaní a zuby má krásný....🤷 To je hodně geneticky daný....Teda nutno podotknout, že v podstatě nikdy neměl dudlík celý dny v puse, možná jako úplné miminko. jinak vždy jen na spaní a max pak v kritických situaci (asi do 2 let).
Syn dostal v porodnici latexovou kytičku, ale v nějaké Mega velikosti, i dudlíky pro 6-18m jsou menší 🙈 Já to tehdy podcenila, měl ji asi dva týdny a potom už byl strašný problém cokoli jiného 🤦♀️ Nakonec teda vzal na milost ty latexové "třešinky" pro větší děti. Ale dělala jsem to nenápadně - uspala jsem se starým dudlíkem a po usnutí vyměnila za nový. Za pár dní si zvykl. Ale byl tehdy miminko, nevím jak stará je dcerka.
Škoda, že nepíšeš, kolik jí je. Za mě jediná rada - využij toho a už jí to nedávej. 💪 Buď bude chtít co je nebo nic. 👍😃
Záleží asi na stáří miminka. Ale úplně se vidím v prvních týdnech dcery, která měla milión druhů dudlíku a ona si vybere ten, kterej se dá koupit jen přes net, nebo nejblíž 40om od domu. A co čert nechtěl, dudlík se zatoulal. Chtěla naopak úplně placatej a ten jsm se měli jedinej. No nakonec po probrecenem dní si vecer vzala na milost jiný a ta značka nám zůstala do teď. Dceři je rok a od 10mesice veme do pusy jakýkoliv dudlík. Jeho o 2 týdny starší bratranec má jiný dudlík a když si spolu hrají, kradou si je navzájem, plus mají mezi hračkami dudlíky co nechtěli a i ty dudlaji 😁 ono to příjde až nebude jiná možnost ❤️
dcera ma 6m :D nekojim, lahvicku ma MAM a pije z ni normalne bez problemu 🤦🏼♀️
jinak zatim asi nemam uplne potrebu se dudliku zbavovat, nema ho v puse furt, je to u nas prostredek na uklidneni z nejvetsich amoku aby zacala zase vnimat :D urcite znate, mimino rude, vztekle, oci zavrene, zapomina pomalu dychat :D v tento moment cpu dudlik, uklidni se a vetsinou ho pak vyplivne a da se zaujmout jinak. ale tady ty zachvaty se mi zatim nepodarilo vyresit jinak, jak nevidi neslysi, nepomuze nic, flaska, chovani, proste amok. a pak teda usinani vecer. po usnuti ho vyplivne a spi bez. v noci ji ho parkrat nacpu z vlastni pohodlnosti abych oddalila krmeni ci jine nocni vrtochy. klidne bych ji koupila novy s vetsi bambulkou, ale zatim jsem nesehnala. Kaucuk uz je v tom stavu, ze zacina lehce ‘lepit’ furt je na nem nalepeny curbes a je uz dost mekky. coz o to, oplachuju furt, spis aby ji to neublizilo nejak.
Měli jsme stejnej problém. Proste když začaly růst zuby, tak jsem se naštvala a všechny Bibs zahodila. Rekla sem si, ze když dudlik bude chtít, tak si proste vezme ten ortodontickej. Chvíli se ji to nezdálo, ale pak dobrý 😊