Dudlík a předkus.

hanka158
24. čer 2020

Vcera jsme byli s mym 2 a ctvrt letym synem u zubarky a hned si vsimla, ze jeste nosi dudlik, ma takovy jakoby predkus. Doporucila nam ho vysadit a pry se to casem srovna. Problem ale je, ze syn je hodne velky nervak a mam trochu strach mu ho vysadit, protoze ho opravdu uklidni kdyz se rozcili. Nekdy miva i takove stavy pres den, ze se z niceho nic rozcili a uz si hleda dudlicek a plysoveho muchlacka a tato kombinace ho uklidni... Kdyz ho nema tak byva zle a je opravdu k neutiseni... V noci si paradoxne myslim, ze by to zvladnul lepe. No navic ani plenky nemame poradne odbourany, resp. uz je asi 2 mesice nenosi, ale nehody ma stale a bobek jde vzdy zarucene "do gati". Kdo z vasich deti mival takhle dlouho dudlik, je to opravdu problem co se tyce zoubku? Kdy nejpozdeji byste ho doporucili vysadit? Vim, ze idealne nemit vubec, ale na to je uz pozde 🙂 Dcera ho nemela od pul roku a zoubky ma opravdu hezky rovne. Moc dekuji za zkusenosti 🙂

veruuu_kubesovic
24. čer 2020

ano, je to problém u zoubků, proto doporučím oddudlíkovat, asi bude pár dní plakat, ale stojí to za to...
mé děti dudlík neměli, zato brali jako dudlík - savičku u láhve s čajem, hodně dlouho jí měli než jí rozkousali, pak už jsem vyměnila za zdravou láhev a bylo...

jsme
24. čer 2020

Nikdy jsem neměla ani dudlík ani palec v puse a mám předkus za který by se kde jaká Veverka nestyděla. Není to jen tím... Syn si cucá palec a zuby má rovné. Manžel si cucal palec do 9let a zuby má krásně rovné. Moje máma taky cucala a zuby má rovné. Rozhodně si nemyslím že dudlík je TOP ale ani přímé zlo...

klea81
24. čer 2020

Syn si cumlal palec, to je ještě horší. Je potřeba to opravdu odbourat co nejdříve, pak jsou potíže se ze zuby, patrem, mluvením. Z osobní zkušenosti včera bylo pozdě, nečekej.

karla2015
24. čer 2020

@hanka158 dcera mela dudlik do 2 a trictvrte (ale jen na noc), a pri kontrole nam zubrka doporucila se dudliku zbavit kvuli stejnemu jako vam. Na nic sem necekala a vzala ji ho jeste ten vecer, byl plac, vztek, prosby atd....asi od 3. dne to bylo v pohode a zvykla si bez problemu. Mladsi sem dudlik vzala asi kolem 2 roku a prvni noc se trosku vztekala a pak dobry (u ni jsem se bala, ze budou sceny). Takze doporucuju na nic necekat a vzit ho. Vysvetlit proc, utesit, odvest pozornost jinam. Oni dokazi byt pekny vyderaci. Drzim palce.

marti89
24. čer 2020

Syn dudlík miloval, ale sám se ho někdy po roce a čtvrt přestal všímat, chápal, že je pro malý mimina a on se cítil už jako kluk bez něj - zkusila bych mu to takto vysvětlit. Kolem druhýho roku je období vzdoru normální, to musíte vydržet a najít si něco jiného na uklidnění. U nás zabíralo, když něco chtěl, musel dát pusu a obejmout, pokud to šlo, vyhověla jsem mu. Co se týče plenek - tam jsme je odbourali před 3. narozeninama, na zimu nebyl připravený a pak jsem kvůli šíleným nevolnostem nemohla já, odbourání na pohodu - tak 3x se počůral, 1x pokakal (to vadilo jemu samotnýmu). Ze začátku jsem mu to připomínala, aby nezapomněl při hře (zhruba 14 dní), vystihla jsem si, po jak dlouhý době už neudržel a po té cca ho upozorňovala. Na velkou začal sám od sebe a teď už ho hlídat nemusím ani na malou při hraní. Pouze ve stoje neumí, nechce si držet pinďu. Jde na něm poznat, že se chystá tlačit? My dávali malýmu za první 2 bobíky a čížání do nočníku pytlík medvídků, takže k tomu byl přístupný..

dashyyy
24. čer 2020

Oddudlíkovávali jsme dcerku před třetíma narozeninama po nátlaku zubaře.. měla fakt zoubky už viditelně do předkusu, tak jsme ho ze dne na den sebrali (motivace byla moře, manžel jí řekl, že dudu k moři nesmí) a proběhlo to relativně v klidu. Vzpomněla si akorát jednou pak doma, ale bez bulení.. zuby se naštěstí krásně srovnaly samy.. člověk by to teď v necelých 5letech nepoznal .. problém by ale byl, kdyby se z toho nějakým způsobem deformovalo i patro - i to se prý může stát.. neotálela bych.. naopak mi přijde, že čím dřív, tím líp .. čím jsou starší, tím míň se nechají ,,oblbnout" 🙂 známý holčička cucala palec a tam teda jsou ty zuby nenávratně v háji.. hodně štěstí 🙂

zelenaesmolda
24. čer 2020

@hanka158
ja jsem dudlik nemela,nechtela jsem ho a predkus jsem mela

kkkt
24. čer 2020

@hanka158 pokud mas instagram koukni na dentist_for_small ted to nedavno resila a jsou tam i fotky 😉 je to ulozene nad fotkama

eithelwing
24. čer 2020

@hanka158 Dcera měla dudlík fest dlouho, téměř do tří let. Spala s ním. Jinak ho nenosila.
Zkusila jsem jí ho zbavit ve dvou a něco letech, předaly jsme ho miminku. Následoval týden šíleného řevu, kdy si zkrátila spánek dohromady asi o 4 hodiny a ani jedna jsme nebyly schopné fungovat. Vzdala jsem to a jeden dudlík vrátila.
Po půl roce jsem zkusila řeči typu "budeš mít zničené zoubky, bude to smrdět, i ten dudlík už smrdí", zabralo to a sama se ho vzdala. Já fakt nevím, jak některé děti pláčí jen chvíli, u nás to při prvním pokusu byl horor. 🙂
Každopádně chvíli mi přišlo, že se jí předkus tvoří, i proto jsem jí říkala, ať se dudlíku zbaví. Šla jsem na to rozumově, tak se u ní musí. 🙂 Ale na kontrole vše ok, takže ty zuby se buď vrátily nebo jsem si to namlouvala. Kdo ví.

kkkt
24. čer 2020

@hanka158 jo a pise tam i tipy treba ustrihavat postupne ten silikon 😉

blondynka400
24. čer 2020

@hanka158 u starší v necelých dvou letech mi zubařka řekla,že už je patro hodně deformované jestli má dudlík. Tak jsem přiznala, že má. Takže jsem dostlala kázání, že musí hned pryč, že jinak to bude mít následky. Měla ho jenom na noc, přes den vůbec. V tu chvíli jsem jí ho nedokázala vzít, nebyla na to připravená. Udělala jsem to cca 5 měsíců poté. Cca za měsíc jsme šly k zubařce na další kontrolu a pochvalovala si, jak je to super, že se jí ta deformace patra úplně vytratila (nepřiznala jsem se, že jsem předtím neposlechla🙈). A je fakt, že během toho měsíce, kdy ho neměla se to patro hodně vrátilo, před tím tam měla jakoby ďolík a to tlačilo ty zoubky ven. Předkus prý vzniká deformitou toho patra a patro má velkou síle regenerace, ale jenom do určitého věku, když se to pak nechá, už se nevrátí a je to blbé. Ale je otázka, který věk je ten správný. Mladší třeba měla dudlík cca stejnou dobu, od roka jenom na noc a žádnou deformitu neměla.

hanih
24. čer 2020

@klea81 Můžu se zeptat, jak se vám podařilo odbourat cucání palce? Dceři jsou dva roky a palec má v puse každou chvíli, už to začíná být vidět i na zubech. Pořád něco zkouším, ale efekt nulový a je to už vyčerpávající, takže beru každý tip a radu! Díky!

majsina
25. čer 2020

@hanka158 u nás byla taky velká závislost na dudáku a také nám zubařka na 2 letech řekla, ať ho nedáváme. V té době jsem se to snažila přes den už omezovat a měl ho na spaní. Vzali jsme ho ze dne na den, udělala jsem do něj díru...shodli jsme se s malým že je rozbitý a vyhodili ho. Hned první večer úplně bez problémů. Asi jsem z toho měla větší minerák já než kluk 😀

klea81
25. čer 2020

@hanih koupili jsme v lékárně ten hořký lak na nehty a palec potřeli, do 3 dnů bylo po zlozvyku 💪mrzutý byl jen první den, bohužel ne všem dětem to přijde dost hnusné, ale u nás to klaplo.

klea81
25. čer 2020

@kkkt díky za tip, je to poučné