Druhý noční spánek - vrtění a neustálé obracení. Máte zkušenost?

martinaabraham
20. črc 2020

Maminky, jakou máte zkušenost s druhým spánkem v noci? Syn se po prvním spánku, který je většinou 3 až 4 hodiny dlouhý, probudí, a po jídle až do rána 'spi' úplně strašnym způsobem. Otáčí hlavičku a šíje sebou každou minutu (dneska jsem to stopovala), zda se mit zavřené oči, ale prostě sebou opravdu hodně pohybuje. Čím to může být? Jídla má dost, kojím a dokrmuji, v pokoji je přítmí, klid, ať spí v postýlce nebo se mnou, zabalený nebo volné, je to pořád stejné. Mohla by to být nějaká spankova porucha? Dr. Říká, že to je od zažívání, ale mě se to nezdá, když má kolikovy záchvat, nespi vůbec. Je možné, aby si takto vůbec odpocinul?? Ten pohyb je opravdu neustálý, až do dalšího krmení. Když usne před den např. V kočárku nebo nositku, tak to nedělá. Děkuji!

jjasmina
20. črc 2020

@martinaabraham Tak u nás i ten první spánek trvá třeba hodinu, pak se vzbudí třeba zase po hodině, pak třeba po dvou a pak zase po hodiněa někdy se mi zdá, že to i dohání přes den

amazonkajanik
20. črc 2020

@martinaabraham může se mu něco zdát. Já musela zrušit postýlku a nechat kluka v ohrádce. Je schopný se v noci otočit o 180°. Takže jsem k němu v noci pořád vstávala,abych ho srovnala,jelikož byl zaseknuty a nemohl najednou natáhnout nohy a samozřejmě knoural. Teď je spokojený

krupka3
20. črc 2020

Jak je dite stare? Moje mesicni dcera mi takto dava najevo i kdyz potrebuje na zachod, a ani ve spani nechce vylucovat do plenky (zada si rozbalit a vycurat do misky - bezplenkovka). Ja z toho nemam radost, nejak jsem o bezplenkovce zrovna nesnila, ale holt dite si zada.... obcas trosku pomuze, kdyz ji nad ranem (kdyz uz se mi opravdu nechce vstavat) polozim spat na sebe, pak se ozyva ze spani vyrazne mene. Mam ji celou noc u sebe, ale taky uz mam vyzkouseno, ze je jedno, jestli je se mnou nebo v postylce, zabalena nebo nezabalena.

bindu
21. črc 2020

Ahoj, jo, je to nejspíš "záchodovy problém" . Mě to malý dělá když se mu chce čůrat. Bezplenkujeme cca od 5. týdne - teď měl 5 měsíců, tak už to mám vypozorované 😁.
Jen doplním - bezplenkovka není o tom, mít dítě bez plen co nejdřív a ušetřit za pleny, ale o pohodlí a volbě dítěte 😉 . Malý má občas 4 plinky za den, občas i 15 😁, někdy mu v noci nedělá problém se do plinky vyčůrat (většinou když má větší hlad než potřebu čůrat, to čůrá u kojení 😁 jindy se vrtí, hází sebou, mručí, heká a hýká do té doby, než ho dám vyčůrat, samozřejmě v polospánku 🤦😂) .