Ahoj holky, kdy se vase miminko umelo vzeprit na rucicky do 2.vzprimeni? Syn bude mit za tyden 9 mesicu a stale to neumi. Hraje si v pozici paseni konicku a v teto pozici i “pivotuje” o 360stupnu. Byli jsme i na vysetreni a na rehabilitaci a vzory tam pry ma, tak k tomu pry dozraje. Ale uz jsem z toho nervozni, jestli to je opravdu v poradku.
@mikayla ja mam dvojcata, která meli slabe vrisko a krk a museli jsme vojtit. Jeden syn se to naucil v 9. mesici, druhy v 10. a to jsme ho už museli zvojtit, protože zase tabulky, znáš to. Doporucila nam i maly gymnasticky micek, ktery jsme mu davali na uroven kycli a a mel natahle ruce, aby ty ruce posiloval. Nakonec za 2 dny po vojteni to udělal. Vojtovka vždycky za par dni fungovala. Koukla na tebe fyzio doktorka?
Nevidím důvod děti tlačit do něčeho, co ještě samy nechtějí. Já naštěstí měla fajnovou neuroložku, syn si sednul až ve 14m, chodit začal v 21m. Celou dobu byl kontrolován u neuro, viděla zdravé dítě, které si dává na čas. Sama říkala, že jsou ty slavné tabulky jen ke stresování matek.
Pokud i ty vidíš, že jej nic netrápí, tak na to netlač, dej na svou intuici
Ahoj, zkouší to od 5. měsíce, teď má 6,5 měsíce a někdy mu to jde a někdy ne. Pokud jste byli na vyšetření i na rehabilitaci, tak se neboj, věř jim (komu taky jinému? neodborníkům tady?). Každé dítě je jiné, kašli na tabulky. Kamarádka má stejně starého syna jako já a ten se teprve teď přetočil na břicho a jiné kamarádce v 6 měsících už syn leze. Každé dítě má to své tempo, hlavně nebuď nervózní a užívej si každého pokroku.