Ahoj holky, malý má zítra týden, ale pro nějaké konplikace jsme ještě v porodnici. Mám takový problém, že mám veliké prsa, ještě navíc s plochýma bradavkama, takže kojím přes kloboučky. No a to moje mimi z těch prsou neumí pořádně pít. Musím ho povzbuzovat a většinou mi vypije tak těch 40, když má hlad, ale kolikrát i jen 20. Možná by vypil i víc, ale v porodnici chtějí, aby vypil 80 ml ideálně z prsou do půl hodiny, což je pro mě nereálné. Takže do toho ještě odstříkávám a dokrmuju z lahve. Je tady někdo kdo to má podobně? Nějak si neumím představit, jak to bude doma, nebo když budeme chtít někam jít. To mám s sebou brát všude odsávačku a lahve? Pokud má někdo stejný problém, tak budu ráda, když mi řekne, jak jste to zvládaly doma.
@rohatazizala Máme to podobně. Už přes dva měsíce kojím a dokrmuju. Doma se to o dost zlepšilo, vypil víc. Pár týdnů jsem jenom kojila a libovala si, jak máme vyhráno. Jenže přišla nějaká krize, mléka je míň, takže zase šaškujeme s vážením, kojením a dokrmem. Teď je pár možností, buď se mi podaří ješte rozkojit nebo takhle vydržím až do příkrmů...což teda nevím. Nedá se tak moc normálně fungovat...nebo skončíme na um.
A kloboučky se nepodařilo odbourat, mám prso větší než mimi hlavu. I když se mi podařilo pomocí formovačů bradavek, odsávačky a přikládáním bradavky povytáhnout, tk malý má drobnou pusu a stejně se nechytne. Takže ne vždy je happy end. třeba to zkoušet, každé mimi je jiné.
Měli jsme taky problém, dokrmovali jsme. Z kloboučku dala max. 40, snažili jsme se oddávat, všemožné techniky a stejně jsme se dokrmovani sunarem nevyhnuli. Takhle kombinovane jsme to zvladli 3,5 měsíce, ale čím byla větší, tím míň chtěla z prsu. Takže jsme skončili na sunaru. Napřed jsem to obrecela, ale jak už někdo psal. Každé miminko i maminka jsou jiné, a rozhodně to nezná nic špatného. Jinak při tom kombinování jsme chodili ven vždycky v mezičase
Po mě v porodnici odsavat nikdo nechtěl, když se jim zdálo,ze vypila málo,tak ji automaticky šoupli um. Malá měla velkou žloutenku a neměla sílu si ode mě vypít víc. Domů jsme šli s prikrmem,ale zvládly jsme to a kojim, je ji 3,5 mesice. Kolem druhého mesice byla docela krize,kdy se u krmeni neskutečně vztekala,já po každým kojení brecela,ze nemam mliko, ale ona jen ještě neměla hlad. Nabírá od té doby pěkně. A neboj,buď to půjde a rozkojis se nebo budete na um. Žádná tragédie to není 🙂
ja to tak mela - za pul jodiny vypil 20-40 a zbytek odstrikat a naktmit strikackou ( lahev nechtel - mozna ale je to tak lepsi, aspon si nezvykl na lahev) prvni 2 mesice porad odsat dokrmit a porad dokola - byl malicky a musel jist :-/ a ja vážila porad az do z blbnutí( byla to silena pakarna) ...do 3 měsíců jsem kojila jen s kloboucky, postupně bez dokrmu a pak uz v pohode... kojila jsem do 20 měsíců 🙂
jinak ja si delala zásoby do mrazaku ( mlika jsem mela hooodne) a kdyz jsme pak nekam šli tak jsem ho vzala sebou do lahve...
no a ve 3 m prisla krize a nepil skoro vubec pres den 🙂 ale v noci to statečně doháněl🙂
Mne maly z prsou vypil maximalne 15ml, kdyz nas pousteli z porodnice, za par dnu doma se to upravilo a uz nebylo nutne dokrmovat odstrikanym mlekem,bradavky se dotvarovaly a do 14 dnu jsem kojila i bez kloboucku.. 🙂