Dokrmování 3týdenního chlapečka

sanyy22
25. črc 2021

Ahoj skupinko je normální že mi málej více ublinkava ? 3 den ho zkoušíme dokrmovat Nutrilonem 1, a většinou se po kojení+po UM poblinka, a ještě jestli máte někdo zkušenosti stim dokrmováním z flašky (ve špitale ho dokrmovali před cévku) jestli Vám to nějak "nepokazilo" kojení. Dokrmuju skrz toho že se doktorovi zdá že málej málo přibírá, ale moc se malému z flašky pit nechce😭

mimco
25. črc 2021

@sanyy22 nedokrmovat, kojit na požádání..
Možná blinká, protože je překrmený, bříško to nestíhá.
Buď trpělivá s nestresuj, váhu neřeš, dítě si samo řekne👍

sanyy22
autor
25. črc 2021

@mimco mě to řekl doktor že musím přikrmovat. Že mi pláče protože má hlad. Takže po kojení musím dokrmit tak aby mi vypil dohromady okolo 70ml

michaelarousova
25. črc 2021

@sanyy22 podle ceho poznala ze place hlady?☺️ Nevim tedy jak pribira ale ja jsem zaky proto se nestresovat a nechat to na synkovi☺️ Ja si taky uzila sve se synem protoze byl predcastme narozeny..takze kojeni,dokrmovani strikackou ,vazeni,blinkani a stale dokola..doma jsem zahodila vahu a stres za hlavu a bylo jned lepe☺️

sanyy22
autor
25. črc 2021

@michaelarousova nás hospitalizováli skrz toho že málej hodně plakal a kroutil se a měl hleny ve stolici. Dělali mu krevní testy a brali vzorek ze stoločky a vše bylo negativní (mysleli si že má nějakou střevní infekci). Tak lékařka usoudila že pláče hlady. Tak mu nasadili dokrmování a buzení ve dne tak v noci po 3 hodinách.

zuzroko
25. črc 2021

@sanyy22 neřešil s vámi například někdo i alergii například na mléko? Mohlo by být kroucení, hlen i blinkání klidně z toho.

sanyy22
autor
25. črc 2021

@zuzroko Nene to nikdo neřešil, ani se nikdo nezmínil

zuzroko
25. črc 2021

@sanyy2 malá měla koliky, hlen a průjmovitou nazelenalou stolici, blinkala, v nemocnici nam bylo receno ze nestaci MM a malo pribyva, proto tohle všechno. Nakonec vyskočil ve 2m ekzém a konečně nás někdo odeslal na alergo- eliminační dietou zjištěna alergie na mléko a hovězí. Po 14 dnech úplně jiné dítě. Začala pribyvat, koliky pryc a stolice OK, blinkani mela teda trochu az do roka, ale najednou jak zazrakem MM stacilo 😂 mozna bych zkusila jeste hledat jinde nez jen to ze MM nestaci a kdyz pak po UM jeste dost blinka 🤷🏻‍♀️

sanyy22
autor
25. črc 2021

@zuzroko no právě oni nám v nemocnici dělali testy a řekli že málej je zdravej. Jinak má všechny příznaky co jste psala na tu alergii, takže zítra jak půjdeme na kontrolu k pediatrovi tak mi to řeknu a snad nás taky pošle na nějaké testy na alergii

zuzroko
25. črc 2021

@sanyy22 testy nemusí být prokazatelné. Malá v krvi nikdy nic neměla. Museli jsme projít eliminační dietou ☺️ Zkuste mrknout na fb na stránku alergie na kravskou bílkovinu a pročíst zkušenosti. Je tam toho opravdu hrozně moc ☺️

lv
25. črc 2021

Dokrmovala jsem do 6 týdnů, kojila hodne, mala pila po 1h a 45min jako hodinky, takže nam to dokrm s flašky nepokazil

cuuza
25. črc 2021

A co pořídit odsavačku? Bude stimulovat prsa k větší tvorbě a malemu se nebude míchat v bříšku um a mm.

Kolik teda malý přibírá? Někteří dr jsou zbytečně tabulkoví 😞

Ale tu alergii na mleko bych zvážila.

Náhodou laktační poradkyni jsi nezkousela? Často stačí trochu upravit polohu, mimčo se v klidu a lépe nadlabne a je po problému…

katule1990
25. črc 2021

@sanyy22 Testy na alergii jsou do roka úplně k ničemu. Často vyjdou falešně negativní nebo falešně pozitivní. Jestli chceš kojit, tak zkus vyřadit vše mléčné aspoň na 14 dní (ale fakt vše, chce to sledovat etikety (mléko, máslo, jogurty, sýry, kysané výrobky atd.). Pokud přibývá aspoň 100g/týden, tak bych teda hlavně kojila a dokrm dávala jen v případě nouze, a to ideálně cévkou po prsu nebo aspoň stříkačkou přes prst. Flaška vám může kojení zkazit úplně.

n_ikola
28. črc 2021

My dokrmovali bebou comfort 1 a taky někdy blinkal. Malý sál strašne málo z prsu a nepribiral, neslo to proste 🙄
Když už je pouze na UM tak už nám obloukem nic nevyblil.
Neplechu při větších dávkách pry dela míchání Mm společně s UM