Zdravím,
synovi je čerstvě rok a napadlo mě, že vlastně nevím, do kdy používat monitor dechu. Do kdy jste používaly vy?
Děkuji 🙂
Ideálně do dvou let věku. Po půl roce se riziko SIDS rapidně snižuje, ale do roka je ještě malá šance, že se něco stane. Do dvou let výjimečně. Ale ideálně se doporučuje do dvou let.
Po roce už jsme ho nepoužívali ani tak jako prevenci sids, ale jako hlídačku, že nezdrhá z postýlky. Využila se i pak 😀
Používali jsme do roka, a to jsem hodně úzkostlivá. Pak už to nemělo cenu, protože dítko rotovalo v postýlce jak divé, takže byly i 3 poplachy za noc.
Dítko má 18 měsíců, monitor Nanny a zapojené dvě desky. Používat budeme tak dlouho, dokud to půjde. Teď už občas s postýlky vylézá.
asi do 1 roku, pak už v postýlce moc divočela a utíkala z ní k nám do postele...
Do necelého roku, už před tím rokem spavala často s náma a tim padem bez, první měsíc života s ním dokonce nespala vůbec, protože spala v kolébce u moji strany postele... Jako dýl než do roka bych ho osobně nepoužívala, přijde mi to zbytečné
@petgavlas Dokud mi děti nezačaly skákat v postýlce, pak už jsem ho vyndala v ramci jeho zachování. 🙂. Přesný věk nevím, ale cca kolem toho roku. PIMS asi hrozí i déle, ale riziko bude nepatrné. Největší smysl má podle všeho do 6 měsíců včetně.