Do kolika let se chtělo dítě vozit v kočárku? 🙂

aiwim
25. únor 2015

Přeji pěkné odpoledne, maminky 🙂
Náš malý Lukášek bude mít v květnu rok.
Jako kočárek máme od narození dvojkombinaci Hartana racera GT, se kterým jsem max.spokojena, ale na jaro/léto a cestování jsem chtěla něco lehčího, tak jsem teď pořídila Valco snap4. Ten je ale asi spíše na jarní/letní sezónu a nevím, jestli se se sněhem popere a taky s těmi našimi historickými kostkami v centru 🙂, a HLAVNĚ jestli se malý bude chtít od 1,5 roku (na podzim) ještě vůbec vozit.

Jak dlouho tedy vám vydrželo vaše dítko v kočárku?? Díky 🙂

Ať vím, co s tím původním kočárkem, ať mi doma zbytečně neleží. I když se s Hartanem budu asi těžce loučit 🙂

barulina
25. únor 2015

v 1.5 uqpcite mala jezdila. ja dala pryc golfky ted a to ma mala 2,5 roku

mirkapalcr
25. únor 2015

Myslim, ze v 1,5 roku by si ho este mohla vyuzit. Ale napr. moje obidve dcerky som vozila len dovtedy, kym nezacali same chodit a potom sme uz chodili von vyslovene peso, obcas do obchodu kocikom, ale to uz v nom ani velmi nechceli byt. Spinkali doma. Ale poznam vela inych deti, ktore sa radi vozili dlho. Takze asi zavisi od toho, aky maly bude a ako si ho naucis 🙂

mandala
25. únor 2015

Na to je těžké odpovídat, každé dítko je jiné, některé se nechtějí vozit, co se naučí chodit, jiné zas moc rádi využijí komfortu kočáku. Ale ten původní bych si ještě nechala, myslím, že je ještě malý na to, abys ho zrušila úplně, nevíš, co bude příští zimu. 😉

calabasa
25. únor 2015

Já bych si ho pres léto nechala. Když jdeme na výlet, tak se veze 3,5r dcera a mladší se nese. Taky v tom 1,5r už budeš vědět, jestli další dítě a kdy a tak.... Já osobně bych neodpruzeny kočár na kostky nebrala. Zkusila jsem jednou do Prahy PegPerego Pliko a nikdy víc. Dceru jsem vytrasla cestou do restaurace. Jezdim i po praze s BabyJoggerem Summit, tvuj Hartan je o 2,7 kg těžší....

konidana
25. únor 2015

Taky záleží, do kolika let ho budeš chtít vozit 😉

lilibeth
25. únor 2015

Moje má tři roky a vozit by se chtěla pořád (období, kdy chtěla po svých trvalo maximálně měsíc). Za chvilku se nám narodí druhé a pořád mluví o tom, jak si miminko vezme na klín a budou jezdit spolu ...

billi
25. únor 2015

Vozil se do 2 let a 8 měsíců. Pak se narodilo mimino, tak měl smůlu. Ke konci jsem ho vozila, protože jsem byla líná se s ním dohadovat, nechtělo se mi tahat tašky a hlavně jsem chtěla mít nákup rychle za sebou, což byl pěšky horor.
Na delší výlety bereme golfky pořád (3 roky, 3 měsíce) a až bude mimčo ve sporťáku, tak budeme brát nosítko a starší se bude v případě potřeby popovážet.

tulikiss
25. únor 2015

kdyz mel malej rok a 8 mesicu narodila se mala a uz mel smulu, ale uz tak od roku a pul jsme braly kocar jen kdyz jsem vedela ze nekde budu cely den a bude tam v nem spat, jinak v nem stejne nechtel byt.. ale nektere deti se vozi i do skolky, takze zalezi na detech a na rodicich

aiwim
autor
25. únor 2015

Jeeej, díky holky ... tak zase nic nevím :DDDD
Ale zatím si jej teda nechám. Dva na střídačku se taky hodí, můžeme mít jeden přes léto na chatě a jeden doma a pak se uvidí 🙂
Jste moc hodné, že se účastníte i takových zoufalých otázek. Díky 😉

maxinkaa
25. únor 2015

2,5roku a pořád se ráda vozí 🙂

sara84
27. únor 2015

Haha, nas 3,5 lety ted po hnusne chripce prohlasil, ze chce na prochazku v kocarku, je jeste slaby,rychle se unavi ale ven chce, tak sam prisel s timhle napadem...a nebranila jsem mu..

edeltraut
27. únor 2015

Adélka od roku a půl jezdí jen výjimečně...., v podstatě za poslední čtyři měsíce neseděla v kočáru ani jednou a i před tím, tak 1x za dva měsíce, když jsem potřebovala jít pěšky do města (3km) 🙂. Jinak znám děti, co se vozí i ve třech 🙂.

jinjin
27. únor 2015

@aiwim Valco snih docela zvlada a kostky taky (samo se sportakem prohraje, ale projede). Ja ho prave mam na velmi obcasne popojeti od 1,5r syna, ted ma 2r a jezdi fakt vyjimecne. Ale je fakt, ze starsi syn mel kocar radeji a jeste ve 2,5letech rad pojezdil, i se tam vyspal. Tak zalezi na ambicich (jak moc chodite, zda poledni spanek resis v kocarku na cestach) a diteti 🙂

klarajir
27. únor 2015

Já jsem synovi v 16-ti měsících koupila mé vysněné Bugaboo a on od 18-ti měsíců v kočárku ječel až se dusil a od té doby chodí pěšky 🙂 Začátek byl těžký, chodil kam chtěl a většinou úplně jinam než já, ale teď super 🙂 Každé dítě je jiné, občas vidím na kočárku i děti, kterým bych tipovala tak 3,5-4 roky

micka1
27. únor 2015

každé dítě je jiné. Syn se vozil asi tak do 2 let. Do 3 let jsem občas využila golfáč. Dcera od 1,5 chodila pěšky a golfáč jsem použili max do města. Teď mám třetí dítě má 7 měsíců tak kočár je aktuální 🙂
Kočár máme dvojkombinaci tak přes zimu jsem používala sporťák. Přes léto spíše golfáč máme chicco multiway.

vrtelka
28. únor 2015

Náš 2.lety syn bez kočárku nepůjde bude plakat a chtít vzít .

barinkas
28. únor 2015

malá má 2,5 roku, kočár využíváme výjimečně, ale občas do něj ještě ráda vleze 😀 Všude jezdíme autem, tak kočár není moc třeba..

krystalka
28. únor 2015

V 1,5 roce už jsme chodili celkem na dlouhé procházky, nebo na nákup pěšky bez kočárku, ale brala jsem ho, když jsme jeli někam dál a věděla jsem, že pak usne...takže čas od času se v něm vozil asi tak do 2,5? Nevím už přesně...ale golfky jsme si nechávali ještě asi do 4 let, kdyby byl třeba nemocný, nebo tak něco, ale co si pamatuju, tak jsme je snad vůbec nevytáhli...

alisek
28. únor 2015

Tak unás jen co se začalo chodit..syn nemá ani dva roky a kočár používáme zřídka kdy a když tak jen na spaní

krystalka
28. únor 2015

@alisek - jo, to náš syn taky spal v kočárku ještě něco po 2.roce, v postýlce doma ani náhodou...jen pěkně venku, na vzduchu 🙂

alisek
28. únor 2015

@krystalka min. víkend tam spal po dlouhé době a zjistila jsem že už mu začíná bát malý...takže v létě půjde z domu..toto uteklo a ani jsem si s ním to "kočárkování" neužila..

angie.shy
28. únor 2015

Malá bude mít tři a kočár ještě sem tam použijeme.

krystalka
28. únor 2015

@alisek - no, syn už se tam ke konci taky na délku sotva vešel, ale na spaní mu to vyhovovalo....Jinak popravdě řečeno, já jsem velmi přivítala, když jsme se kočárku zbavili 🙂 , najednou mi přišlo všechno takové mnohem jednodušší, než s sebou všude tahat kočár, hledat výtahy, nebo ho vláčet po schodech, jezdili jsme a jezdíme denně MHD, takže najednou to byla taková pohodička, jen na zádech batůžek a za ruku dítě 🙂 , když bylo potřeba, tak jsem ho do tramvaje nebo autobusu zvedla lehce, v obchodě jsem ho posadila do vozíku a nemusela pořád řešit, že když jedu s kočárem, tak kam naskládat nákup a tak různě... dá se říct, že kočárkování jsem si užívala tak prvních několik měsíců, když to bylo ještě takové "nové", pak už mě to moc nebavilo 😉

baraz
28. únor 2015

Ve 13mesicich jsme ho zrusili

alisek
28. únor 2015

@krystalka to máš pravdu, my ted všude chodíme bez kočáru, když tak je na ruce, jsme zvyklí ale já si ježdění s kočárem moc neužila tak mi to přišlo líto, syn nesnášel jízdu v kočáru až ted když je "velký"

lu777
28. únor 2015

první kdyby mohl tak by jezdil tak do 4 let si myslím 😉 (ale musel uvolnit místo ségře, do zhruba 4 let nerad chodil dost)

druhá dcerka v roce a 3/4 kočárek odmítla, odmalinka je chodec...

těžko se to odhaduje 😉 já kdybych věděla jak mizerně bude starší chodit, tak bych nedala na rady okolí, ale koupila bych si dvojkočárek a mohla jsem si ušetřit spoustu nervů 😉 (malý odmítal i skejt)

aiwim
autor
28. únor 2015

Holky, jste úžasné ... ted v létě to vyřeším hlavně Valcem snap 4 a na tu zimu Hartana raději ještě nechám 🙂
Tak se mějte krásně a všem přeji hlavně to zdravíčko pro celou rodinu a kapku štěstí. To se taky občas hodí ;)

krystalka
28. únor 2015

@alisek - tak to syn zase jezdil v kočárku rád a asi by klidně jezdil dál, ale stejně tak i rád chodil...on to měl prostě tak, že když byl k dispozici kočár, tak se rád svezl a když nebyl, tak mu to taky nevadilo a šlapal pěšky 🙂

iluss
28. únor 2015

Dcera se vozila do dvou let, u syna jsme kočárek odstavili ve 2,5 letech (kdyby byl kočárek doma, chtěl by se vozit i teď ve třech letech).