Chci se zeptat, do kdy tak miminka brečí u přebalování. Jsme na UM. Miminko se budí po těch cca 3 hod. Budí se tak, že se začne malinko vrtět a za chvíli spustí řev. Není to že by se vrtelo treba pět minut a já mohla v klidu mezitím připravit UM. To ne. Prostě se začne vrtět a za chvilinku řev. Vezmu ho teda rychle a jdu přebalit, to je pak řev ještě větší samozřejmě. Musím ho přebalit, natřít krémem, vyčistit pupík atd.... Snažím se být maximálně rychlá, ale pár minut mi to zabere a mezitím mimino řevem probudí celý barák ☹️ pak ho ještě na chvíli položin, abych mohla dodělat mliko a to je řev největší. Tak si říkám do kdy asi tak miminka řvou 😲
Do te doby nez se nauci vztekat. Teda jako ne pokazde, ale jednou za den urcite. Pomohlo az ji zabavit. Od doby, co se sama pretaci ji vetsinou prebaluju na brichu, zpivam kravy kravy (to uz od malicka, zabira i na oblikani) a delame zvuky, cte si male leporelo nebo dela bordel v supliku pod prebalovakem. 15 mesicu ma to moje male éro. Je kojena.
Fyzioterapeutka mi říkala, že u přebalování řvou, protože jim je chladno a trvá to přibližně do váhy 5 kg. Ale pokud řve hlady, tak to může trvat dlouho, nedávno se mi rozbrečel 3letak, že má hlad 😀
No tak nezmatkuj v noci s milionem úkonů,vyměň plinku, dej mléko a je to. Natírat a vytírat pupík opravdu nemusís uprostřed noci, přece. 🤨 Mimina prostě řvou, když se jim něco nelíbí, to nemá časové ohraničení od-do. 😄
A proc to miminko a sebe v noci trapite blbinami? Vymenim plinu, bleskurychle, bez zbytecnych ukonu, dam UM, spime. Mne by taky stvalo, kdybych byla hladova a nekdo se mi stoura v pupiku 🤷♀️ Doporucuji mene postupovat podle prirucek, vice podle zdraveho rozumu.
@prejeta_zaba v noci pupík samozřejmě necítím, to dělám jen ve dne
@deaneira29 já to zkoušela otočit, nejdřív UM pak přebalit, bohužel to se u nás neosvedcilo, v 90% se mi při tom přebalování poblinkalo☹️
To přebalování před jídlem je zvyk z porodnice, že? Taky jsem nejdřív přebalovala, potom krmila, hlavně kvůli vážení a následnému dokrmu UM. Peklíčko 😆. Ale přebalování po jídle mi přišlo horší, protože malý si sotva odříhl a spal. Když jsem přebalovala po jídle, že byl pokaděný, tak se vzbudil a plakal (řval) taky. Můj syn jako malé miminko prostě nesnášel přebalování. Už jak jsem mu stáhla kalhoty, tak řval... 😂 Vlastně ani nevím, kdy se to zlomilo...
Zkus mít v termosce odměřenou teplou vodu, v dávkovači dávku UM a jak se začne mimčo vrtět, tak smíchat, nakrmit a přebalit. Ale nám opravdu víc vyhovovalo přebalování před krmením 😉
Neřve kvuli prebalovani, ale kvuli tomu, ze cura. Najdi si "bezplenova komunikační metoda", muze to byt bez revu a rychlejsi.
Neni co utěšovat, cura, vadi mu to a casto vadi i to, ze si ma curat do gati.
Zkus dat vycurat nad nocnicek/curaci misku.
Vrteni je krasnej signal..... jako zkus to, i kdyby jen po spaní.
Vetsinou se budili jednou za noc, nekdy dvakrat... beztak člověka pr9vudi, a pokud stejne vstavas kvuli UM...
Ve 3 m jeste mazes pupil? Proc?
Krem taky neni zas tak nutny pokaždé.... nebo spis, pokud se prebaluje dost casto a jsou vhodné plinkyy neni potreba vubec, jen výjimečně.
At je brzy lepe!
Ja jsem taky prebalovala pred kojenim, pri jidle se mala krasne uklidnila a zaspala, jenom jsem ji polozila. Naopak se to neosvedcilo - prebalovani ji vzbudilo,ocicka ji pak svitila jako baterky.
U nás takhle při přebalování brečel cca 2m.. pak už jak kdy (ale třeba teď má 9m a často brečí také, ptz ho to zdržuje od zajímavějších věcí a nechce ležet na zádech 🤦😁). A s tím krmením.. já jsem teda přes den prebalovala až chvilku po kojení (a snažila jsem se s ním moc nehazet, aby se nepoblinkal). On se totiž skoro vždycky během kojeni znovu pokakal. Jenom v noci jsem to dělala naopak, ptz u kojení usnul. Pokud jsem teda neslyšela zlověstné škrundlání..
A nedorostou spíš miminka akorát do období, kdy se u přebalování začnou vztekat, prát a utíkat, takže pak období řevu nahrazuje období jiného řevu? 😀
Já jsem tedy kojila a prebalovala taky před kojenim a ne s plným briskem, stejně tak jako jsem malé nedávala večeři před koupelí. Jinak u nás je vztekani i v 15 měsících při prebalovani
Zefektivni to, rychlý přebalení, pokud je plína plná, voda v termosce+odmereny mliko ve flasce, otazka max minuty a nestihne se rozeřvat extra moc
Přebaluji před jídlem.. Je to taky lepší.. Jinak přijde mi, že malý řval když měl opruzenou prdelku(a že byla velmi škaredá) od doby co už ji máme vyléčenou mi přijde že si to užívá. Teď se dokonce i usmívá (má dnes přesně 7tydnu) prostě se mu líbí když ju má nahá tou i v noci... Tak snad se to nezmeni
Maly se mi budi v noci na krmeni co 2 hodiny. A taky hned rve. Aby nebudil cely barak, tak ho prvni nakojim, on se zklidni, pak prebalim a posleze dokrmim a u toho uz zase usne. Navic pri krmeni se vetsinou vykadi a to fest, takze menit plenu pred jidlem bylo i zbytecne. To byl jen takovy zvyk z porodnice.
od začátku jsem taky přebalovala vždy před jídlem, v noci rychlovka, protože malý taky řval, pak do lehátka houpy houpy já honem mléko vypil a pohoda klidek 😂 ted mu je skoro devet mesicu a u přebalování stejně furt řve protože chce lozit a být na břichu a dělat všechno možné.. takže si nevybereš 😂 a než mu dám ráno první mléko a má hlad tak je taky hysterák v lehatku, klasik no nějak sem si zvykla 😂
Já často prebalovala až po jídle, podle toho, jak jsem to vychytala a bylo to v pohodě... Teď skoro v roce je to horší, protože se vzteká, že musí vydržet 😄 a nepomohlo by, kdybych ji dala cokoliv 😅
Nám trochu pomohlo nechávat při prebalovani ponožky (když byl jen počůraný). A když byl vetsi (3 nebo 4 měsíce), začala jsem přebalovat až po jídle - špatně mu nebylo a byl spokojenější. Ale přesně tak - později je zase problém udržet ho v lehu na zádech 😀
Prebalovala jsem před jídlem, protože jinak se taky děti celé poblily.
V noci co nejméně úkonů. V případě um zefektivnit přípravu, ale neporadím jak, kojim.
U nás jinak zabíralo při přebalování zakrýt obyč látkovou plinkou. Obě děti zkraje špatně snášely nahotu. Tohle trochu pomohlo.
A... Taky j jsem brzy neprebalovala v noci na každé krmení. 🙈😂
Mě řvala snad jen v porodnici, od příjezdu domů mlaská, teď když začne mlaskat tak jdu dát ohřát vodu dojdu na WC, dodělám UM a za těch 5 minut přijdu k postýlce a je tuhá 😄. Jinak jak ji vezmu a někde bych položila tak řvát bude. Jsou ji 3 měsíce
Syn byl na um a nejdřív vždy dostal mlíčko a pak prebalit, nikdy mě nenapadlo to dělat obráceně, navíc většinou bych po mliku prebalovala znovu.