Ahoj holky.Mám dvě děti, které byly bez kočárku ještě před úderem 2 roku.Mám ale švagrovou, která má 3 letou holčičku a zítra má nastoupit do školky,ale pořád ji vozí v kočárku.Mě se to teda nezdá,ráda bych jí pomohla,ale je prostě taková,že když jí řekne člověk pravdu,tak se urazí.Jak jste to měli vy?Do kdy jste vozily dětičky v kočárku? 🙂
Ještě ve 4 letech jsem ho bez studu vezla.v kocarku k doktorce. Jako můžu se zeptat co lidi vede k tomu starat se o ostatní a kecat jim do věcí? Co ti je vůbec do toho jestli ji vozí nebo nevozi. Nedivím se jí, že se urazí. Starej se o svoje věci a o svůj život, ona pomoct nepotřebuje. 😉
@klokanka31 teď to píšu, tohle nikdy nepochopím, ale paní to asi tuší, tak radši hrdinně anonym. 😁
A prosímtě co je ti po tom? Ať si vozí v kočárku třeba do šesti, když chce. Dítě ani matku to nijak neohrožuje. 🤷♀️ Já osobně radši naložím i starší dítě a někam v rozumném čase dojdeme (tam se samozřejmě vyběhá, nesedí celý den jak pecka) než chodit celý den v rádiusu 20 metrů od domu. Za rok nejspíš taky budu používat kočárek jako přesun do školky - lepší se ráno projít než sednout do auta a vézt si špeka kvůli kilometru a nebo jít o dvě hodiny dřív než si dítě prohlídne každý kamínek a pokecá u každé kytky.
To je různé. První dcera byla v kočárku do roka a trictvrte a druhá dcera musela nastoupit do školky ve 3 letech, tak jsem jí od 2,5 let nechala chodit pěšky, aby si zvykla. Je druhá, další dítě už nebude, já jsem musela nastoupit do práce. Takže i ta malá si musela zvyknout a přizpůsobit se.
Ale když jdeme do obchodu pro větší nákup bez auta nebo někam daleko na výlet, tak kočarek beru, má ho ráda.
Myslím, že tady žádné hranice nejsou. Standartne je kočárek do tří let. Dokonce jedna maminka si jezdí pro syna do školky v kočárku. Naloží ho, jedou MHD a on tam spí. No a co, každý to má, jak potřebuje.
Kamarádka vozila děti v kočárku, má dvojčata, bydlí na druhé straně vesnice, bez chodníku takže určitě bylo bezpečnější je hodit do kočáru než se strachovat který kam skočí. A vůbec mě nenapadlo se nad tim pozastavit.
Další známá také kolem 4roku, dala do kočáru.
A u nás si už nepamatuji cca 2,5 roku?
Ale golfky na výlet měl možná ještě ve 4 letech, když se jedno o celodenní výlet.
Třeba teď ještě v 6letech je schopný po obědě spát, tak aby si odpočinul
@klokanka31 Ty nesmíš koukám chybět v žádné diskuzi🤣Protože mě o to prosil brácha,abych ji s tím pomohla.Vidí,že u nás to funguje jinak a libí se mu to a vidí,že malá je strašně rozmazlená a štve ho to.Doma cokoliv řekne a švagrová na to sere,ale za mě je to jen pohodlnost dnešních matek.
Já to nějak nechápu. Co se ti nezdá? S čím jí chceš pomoct?
@lemamama Žádal mě o to bratr a proto mě zajímá názor a zkušenost ostatních maminek.Nic jiného v tom hledat nemusíš
@lemamama Naše malá už před 2.rokem nejezdila, a zase znám paní, co má 3 a půl letého kluka, a toho ještě vozí. A fakt mě nenapadne se nad tím pozastavovat...
No jo mně se na koníku líbí 😊 Tak ať si to tvůj brácha doma vyřídí sám ne?
Tak ať si bratr každý den vezme SVÉ dítě ven a chodí s ním. A vychovává ho. Stejně jako matka. Co asi jiného. 🙄 Mluvit o svém dítěti jako rozmazleném a ještě chtít po někom dalším, aby se do toho montoval, aniž by otec hnul prstem. No to je skvělý. 🤣
TO je snad její věc, ne?
Vozím i tří a půl letou, protože je to prostě jednoduší a rychlejší a bez kočáru by jsme prdelily jenom kolem baráku, neboj do první třídy ji v kočáru nejspíš nepovezu.
To jsou ale starosti.
@klokanka31 To je vidět
No ten jezdí do zahraničí a doma moc není,ale když přijede,tak se nestačí divit
@prejeta_zaba jezdí do zahraničí a i už babičky ji říkaly,aby se vzpamatovala a začala pořádně vychovávat a na to se jen urazila.
Takže brácha řeší s tebou svojí manželku.
No to je ale manžel roku.😅
Být jeho manželkou, tak vás pošlu do háje oba i s babičkama.
@klokanka31 no mně to bylo taky jedno l.Ale prostě brácha už je z toho zoufalý a když jí něco řekne,tak to skončí hádkou
Je svéprávná? Asi je. Má dítě i otce? Má. Tak co se do toho mají co vkládat ostatní 🤨 To pan otec chce výchovu svého dítěte házet na okolí nebo co?
Možná jí spíš pomožte než takové "dobře míněné rady", když je na dítě celé dny sama. Jak se asi musí cítit, když manžel přijede občas, je na dítě a vše sama a ještě místo pomoci slyší, co dělá blbě. Tobě by se to líbilo? 🤷♀️
Babička si malou pravidelně bere a tráví s ní aktivně čas, předpokládám, když si dovolí takhle hodnotit?
@alianan já bych poslala do háje spíš tebe 😜
@alianan Přesně jsem tohle chtěla napsat. Já být tou manželkou, tak pošlu chlapa hezky k sestřičce, i s kuframa 😄
No a co že to u nich skončí hádkou? Je to pouze a jen jejich problém.
V nasi skolce se polovina skoro triletych a triletych v malinke tride vozi kocarkem. Protoze jejich matky toho potrebuji stihnout rano a odpoledne vic. Bud maji starsiho sourozence (nebo vic sourozencu), ktereho je potreba doprovodit vcas do skoly - ze skoly, nebo alespon na autobus, pripadne dalsi dite do jine skolky. To same odpoledne, pripadne nevo nakoupit. Bavime se o nekolika nachozenych kilometrech a tohle trilete dite obvykle neda. A k tomu tak, aby se to stihlo. Porad skvela varianta nez delat mama taxi a vsude se vozit autem.
Koukam do diskuze, ze tady je ale spis chudak svagrova, resi ji partner, jeho sestra, babicky.
Proc nenabidnete pomoc? Treba ze rano vstanete brzo a same odvedete dite pesky do skolky. A take ze ho vyzvednete, obleknete, vezmete mu svacinku jako nakrajene jablicko, okurku nebo svestky a stravite s nim nejakou chvilku na hristi nebo na prochazce - bez kocarku. Treba to uvita a vy treba uvidite, ze to neni az tak snadne.
Malá je ve školce a odpoledne jí vozím domů v kočárku, já říkám, že dokud se dítě může vozit tak ať se vozí, až bude velký tak se nachodí až dost...nevidím důvod proč odnaučovat kočár, až tam ti dítě nebude chtít být tak se kočár zruší...
Tak mně stačí číst tohle "když jí řekne člověk pravdu".🤮 A co to jako je za tu "pravdu"?? Že se dítě smí vozit v kočárku jen do 2 let, 1 měsíce a 3 dnů...? 😂😂
Starej se o sebe!
PS:Moje dítě nejezdí v kočárku cca od roku a taky to nikomu necpu. 🤦
@linducha90 Že jo, já miluji kočár, je to s ním tak jednoduché a rychlé a kolik se toho do kočáru vejde, děsím se dne, kdy ho odložíme.
Pokud pan manžel jezdí do zahraničí, ať se podívá, do kdy se vozí malí cizinci.
@slecnami já psala jen to jak to máme u nás.Nikomu nic nevnucuji a jen se ptám na názor a zkušenosti ostatních,tak se nauč číst.....🤦
@alianan taky miluju kočár, a ty pohledy lidí když jdu s prázdným kočárem pro dceru do školky jsou taky k nezaplacení 😂 kočár používáme už jen když jdeme ze školky a nebo na výlety, ale miluju jak nemusím nic tahat v rukách, všechno narvu do kočáru 😂
Netusim. Nosim maleho v nositku. Budou mu tri v unoru a jeste dlouho ho asi nosit budu. Na brise. A pravidelne ma u toho 🐐 v puse. Jeste neco?
Já hlavně nechápu proč se jí do toho pleteš...🤔