Ahoj holky nevím zda tento dotaz už tu někdo nedal,ale nenašla jsem nic-pokud ano tak se omlouvám 😉 Holky do kdy jste mimiskum převařovali vodu-na čaj atd.?Docela by mě to zajímalo...moc dík za názory 🙂
Ahoj právě dcerka bude mít rok a uvažuji do kdy převařovat vodu máme dost kvalitní ale i tak si říkám co kdyby ..myslela jsem že tak do 2 let budu převařovat ale to mi zas všichni řikají že je to zbytečné tak nevim no 😉
Swat, já převařuju a převařovat budu pořád, dělám to tak, že po ránu si převařim plnou konvici vody, tu přeleju do skleněný konvičky a z tý celej den dělám čaje,mlíko apod. Mě totiž přijde že v tý převařený vodě se líp rozpouští mlíko i gran.čajík když ho dělám 😉 A nějak mi i přijde divný dát mlíko do vody z kohoutku a do mikrovlnky, kafe si přece taky nedám jen tak do teplý vody 😉 ale na druhou stranu voda z kohoutku se kontrolovaná a nebála bych se, jen mi to přijde "divný" 😀
proc je vlastne nutne prevarovat vodu? Je to proto, aby se z ni dostal chlor? U nas je voda z kohoutka dle testu lepsi nez balena kojenecka, tak budu, az zacnu prikrmovat, pouzivat kohoutkovou.
ava - taky používám kohoutkovou, podle testů je to kvalitní voda. Někdo sice namítá, že vnitřní rozvody nemusí být tak kvalitní, ale to by se stejně projevilo i na dospělých a hlavně u balené vody zase člověk neví jak byla skladovaná (mohla stát na slunci apod...). Dříve jsem jí převařovala a ted už ani nepřevařuju 🙂
kaleilah to myslíš jakože jí převařís ve varný konvici????to bych nemohla!konvice už po pár použitích je šílená a drhnout jí každej den, navíc chemikáliema proti vodnímu kameni fakt né...
Proti vodnimu kameni nemusis pouzivat chemikalie, staci obycejny ocet nebo kyselina citronova.
používám balenou a tu nepřevařuju, ale když použiju z kohoutku, tak tu ještě radši převařim. V rychlovarný konvici 😉
Do roka jsem používala balenou, z toho do 3 měsíců jsem převařovala, pak už ne. Po roce jsem začala dávat vodu z vodovodu, nepřevařuji. Konzultovala jsem to i s pediatričkou, říkala, že převařovat je zbytečné.
Amiro ano, používám rychlovarnou konvici, dokonce od malýho narození, a jídlo mu ohřívám v mikrovlnce 😉 . A dokonce ho i sprchuju, na sprchový hlavice máme vodní kámen a ten se tím proudem uvolňuje a stejká mu po tělíčku...ještě dvakrát ho vysprchuju a budu z něj mít sochu 😉 😀 😀 😀
hele nemusíš psát ty ironické poznámky.já taky používám mikrovlnku, sprchu-ale pokuď vím tak kámen je dost tvrdej a voda ho nevyplaví a dítě vodu snad nepoliká 😉
já spíš myslela jestli ti to jako nepříjde divný, protože vím že se o tom už neěkde na koníkovi psalo a já si teda myslím že konvice je ble
já upřímně vůbec neznám nikoho, kdo by vodu vařil na plotně. A dítě mi teda vodu při sprchování pije, dokonce i při koupání 😉 a taky záleží na tvrdosti vody, u nás jí máme ok, u našich je tvrdá šíleně, takže to taky nemůžeš brát všeobecně 😉
Balenou používám ještě pořád,ale převařovala jsem do 6 měsíců pak už nee.
Tak já taky používám rychlovarnou konvici. Nenechávám v ní vodu stát vodu, takže mi přijde, že se tam ten kámen tvoří stejně jako v hrnci, teda vůbec. aspoň ho tam není vidět 😅 při sprchování taky pije vodu, miluje když mu stříkám na hlavu a polyká 😀 A to je teplá 😕 Asi už taky nebudu převařovat, ale jen ohřívat, dělám mu jen krupici z převařené...
Jinak malá vodu při koupání taky pije a to tam máme dokonce zvláštní olej na suchou pokožku 😉
Ahoj tak kojeneckou vodu jsem převařovala tak do 10. měsíce, pak už ne. Teď dávám z vodovodu a tu převařuji stále.