Do kdy dávat miminku bavlněné rukavičky?

petty0704
16. led 2017

Zdravím,
Novorozenecké bavlněné rukavičky jsem malému dávala necelých prvních 14dní, jelikož si je pořád sundaval, zkusila jsem mu je nedávat a až na tu a tam příležitostný škrábaneček se nic nestalo. Malému je 10týdnů a poslední dobou se mu povedlo včetně dneška celkem 3x se dloubnout do levého očička plnou silou. Až dnes se mu povedlo, že má v koutku oka trošku vystouplé žilky, tak jsem se teď vrátila k rukavičkám. Otázka zní jestli jste se s tím také některá setkala? Pokud ano jak jste to řešili a co pomohlo? Také bych chtěla vědět, jak dlouho se tyto rukavičky dávají, nerada bych jimi třeba brzdila malému motorický vývoj... Děkuji za reakce 🙂

netopejr
16. led 2017

Nedávám vůbec, žádný dítě je nikdy nechtělo, sundaly si je hned jako novosi.. Dobře zastrihnout nehtiky. Případný skrabanecek se zhojí.

kajalka
16. led 2017

Nikdy jsem je nedávala.

petty0704
autor
16. led 2017

@netopejr tak jsem to právě měla, škrábanečky neřeším, ty se zhojí během chvilky, jde mi teď o ta očička do kterých se trefuje když máchá ručkama

muhehehe
16. led 2017

Nedávat vůbec... to je příšerný vynález... do oka se přinejhorším bolestivě ďobne, je to nepříjemné, ale ani na tohle se neumírá, určitě sám sobě významně neublíží. A drbnout se do oka rukavicí asi ani nebude o tolik jiné, když se to vezme kolem a kolem 😉 Nechala bych ručky volné, jsou potřeba k objevování světa ;)

petty0704
autor
16. led 2017

@muhehehe děkuji🙂, já si to říkám taky jen mě právě vyděsili ty červené žilky v koutku oka, tak první co mě napadlo, že aby se mu nepovedlo si očičko víc poranit(hysterická matka no😀)

netopejr
16. led 2017

@petty0704 promiň, uplne presne jsem to nevstrebala. No, ja bych sazela na to, ze mu dojde, ze ho to bolí, ne? A to dela pred spaním nebo i jindy? Deti, když jsou unaveny a chce se jim spat, si mnou oci. Tys to primo viděla, ze se bolestive dloubl? Moje mimina si celkem rychle vždycky uvědomila, ze to bolí, když si ubližovaly, takže co je pres hranici po dvou třech pokusech už nedělaly... Takže na to bych si vsazela ja. Ale pokud to dela z únavy, tak mize v rámci ještě neuplne dobre motoriky do oka trefit, když si je chce mnout... Ale mel by na to rychle přijít.
Ještě me napadá: Spousta obleceni ma takové ty prehrnky, přehrnovací rukávy. Mivaji to často spací pytle, který vydrzi i do pul roku i dyl.. Neporidit třeba něco takovyho? To nepadá ani si to neodhrne.

yerry
16. led 2017

@petty0704 nedával jsem u starší a nedávám ani teď. U te starší jsem siCe jednu dobu dávala ale z jiného důvodu. Při kojení a dokrmit si hrabala do vlásků a ty ji zrovna vypadávání a ona pak pesticku plnou vlasů naspala do papuly.

petty0704
autor
16. led 2017

@netopejr právě že se mu to pokaždé povedlo po kojení, když si odříhl a byl na ruce nebo ležel na zádech a ,,povídal si" a jak máchal ručkama tak se plnou silou trefil, dvakrát jsem to viděla přímo a jednou jsem si nevšimla, ale to plakal a slzel z jednoho očka. Teď už mi hned po kojení neusne, ale většinou se kouká kolem a ,,povídá" a máchá ručkama a nožkama a pokaždém tomto úrazu mi usnul nejdříve za hodinu bez vztekání, takže bych neřekla, že by to bylo takové to šmrdlání z únavy?

mlynkova85
16. led 2017

Nemám zkušenost, že by se mi děti takto poškrábaly ale pro zasmání dcera nosila na spaní teplé rukavičky do 1 roka i v létě 🙂 Vždycky když jsem jí dávala spát nasadila jsem jí je. Je to holka a je asi po mě prostě jak měla studené ruce tak neusnula připadala jsem si jak blázen, že malá spí v létě jenom v bodýčku, ale na rukách má teplé rukavičky, ale nešlo to jinak bez nich prostě neusnula 🙂

lv
16. led 2017

Nedávala jsem ani jedné dceři

nutricnihodnota
16. led 2017

Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Teď, když to vím, mi to přijde, jako pěkná ptákovina. Zařadila bych to do stejný kategorie nesmyslů, jako helma pro děti, co začínají chodit.

eridom
16. led 2017

já je dávám na noc, škrábe se opravdu hodně a dokonale mu ostříhat nechty nejdou, když se probouzí tak se drápe nejvíc. má ekzém takže takže i brání tomu aby si to hodně rozškrábal. za mě to není taková blbost...

lilienkatda4
16. led 2017

U nas sa skor osvedcilo body s nasitymi rukavickami,rukavicky same koncili pod postielkou..Prve dve deti nepotrebovali treti iny pripad😉..

lilienkatda4
16. led 2017
lilienkatda4
16. led 2017

Ked nespal tolko sa neskrabal a odklopila som..

luckylee
16. led 2017

Muj syn sve rucicky videl poradne cely den asi az nekdy ve 3m.😂 A to fakt nejsem zastance vsech tech zbytecnosti....On se ale silene skrabal a nam neslo mu ty nehtiky ostrihat tak aby to nemel ostre.Kdyz jsem videla ze si normalne oddloubnul kus oka (dolik na rohovce) tak jsem mu na ruce davala ponozky a dobry.A sehnala jsem overaly s ohrnama.Fakt vypadal jak kdyby jsme mu davali na hrani kotatko.😕

gita17
16. led 2017

@luckylee omg a co si potom robila? vidi dobre? zachranili mu oko?

luckylee
16. led 2017

@gita17 ono to asi zni hur nez to bylo.Jako vypadalo to hnusne ale vim ze se povrch oka obnovuje a nijak mu nehnisalo ani nemel problem ho otevrit tak jsem to neresila.Dalsi den to bylo v pohode a problem,myslim,nema.Kazdopadne ruce videl az kdyz s nema prestal machat okolo.😂

sapinek
16. led 2017

Hezký večer/noc. Teď jsem narazila na tuto diskuzi a koukám jak blázen. Mám dvě děti a o dávání rukaviček kvůli poškrábání slyším poprvé. Vždy jsem myslela, že se rukavičky dávají jen kvůli zimě :D a to naše děti poškrábané byly - hlavně dcerka.. Inu, člověk se pořád učí.. Třeba u dalšího (jestli nás to potká 🙂 )

vendettaaa
17. led 2017

Moje sestra má zase takovou zkušenost, ze kdyz jeji pediatr viděl, jak má jeji dcera škrábanců u oči atd, tak si hned myslel, ze ji Segra snad týrá, takze jak se nam narodí syn, určitě davat budu uz jen kvůli těm ksichtům dr :D

texetka
29. led 2017

@petty0704 já je nedávala nikdy . Jen do kočárku na ven a stejně si je dcera sundala 🙂

rozdajna
23. kvě 2020

Mám 4 měsíčního syna a furt mi sundává rukavičky, ať je to v kočáru nebo sedačce, mám strach, že prochladne tak nevím co s tím. Už drží věci tak je to problém. Do kdy je vlastně ještě musí mít?

elesse
23. kvě 2020

Nedavam vubec, zkusila jsem jen jednou v porodnici a byly hned dole. Ale syn si uz sundava i ponozky🤷‍♀️

ivis_b
23. kvě 2020

Davala jsem, ale sundaval jsi to, takze efekt 0. Vyresila to zavinovacka, takova ta klasicka, rucicky jsem mu dala dovnitr a byl klid. On se tema rukama i hrozne budil, jak s nima machal. Takze zkus zavinovacku, pokud ji snese. A kamoska davala ty ponozky - drzi lepe jak rukavice. Nevim, proc se tady nad tim nekdo pohorsuje, mit krvave skrabance na tak malem mimi mi neprijde jaako neco, nad cim bych mavla rukou.