Dlouho bez stolice. Je to v pořádku?

jana31990
14. pro 2020

Ahoj maminky chtěla bych se zeptat mám doma skoro 3 měsíčního chlapečka který už ale 5 dní nekadil. Jinak normálně ho kojím basti krásně a nic mu jinak není jen každý večer brečí ale bříško má měkké . Tak se chci zeptat je to v pořádku že takhle dlouho už nekadil? U dcerky jsem totiž tohle vůbec nezažila.

veru181
14. pro 2020

Jestli je pouze kojený, může mít delší pauzu (týden, někde se uvádí dva). Měli jsme to podobně, pauzu zhruba 10 dnů a bez problému (ale teda bez večerního pláče). Prý je mateřské mléko tak dokonalé, že se úplně spotřebuje 🙂. Nicméně když jsme měli pauzu týden, doporučila nám paní doktorka heřmánkový čaj (kupovala jsem v lékárně přímo dětský heřmánkový) po lžičkách a že kdyby to do 3 dnů nepomohlo, tak máme radši přijít. A pomohlo 🙂

dashyyy
14. pro 2020

@jana31990 já jsem měla u staršího 19dní bez kadění, ovšem pak to byla jízda 😀 😀 vše konzultováno s dr., neboj nic, všechno z mlíka vstřebá 😉

zuzita15
14. pro 2020

@jana31990 prvni dcera bezne 10-12 dni bez kakani. Naprazdno netlacila, zacpou evidentne netrpela, brisko mekke. MM je stravitelne beze zbytku

jana31990
autor
14. pro 2020

@veru181 jj je pouze kojeny tak uvidím no právě že já Teda s ním jdu zítra na tříměsíční kontrolu. Ale naše doktorka je taková.... No prostě divná jako naposled měl zánět v oku ale jako už úplně jako hnis no a ona že jen čistit a to je vše. Až pak druhá co se s ní střídá mu teprv dala poradny kapky☹️ tak jsem se jen chtěla zeptat jestli je to právě že v pořádku

jana31990
autor
14. pro 2020

@dashyyy tak to jsem ráda právě že dcerka když byla v jeho věku tak to bylo každý den. Tak jsem nevěděla jestli je to v pořádku abych hnedka jistak zbytečně neplasila

benjik
14. pro 2020

U nás syn teď to samé. Prděl v klidu. Přibýval. Bříško nebolelo. A pak když to na něj přišlo,no potěš🤦😄