Zdravím maminky, potřebovala bych se svěřit
Předevčírem jsme naší 6-ti týdenní holčičce volali sanitku ( jsme rodiče poprvé ), protože vydávala při lehu na zádech zvláštní zvuk, který připomínal jaksi hekání, doslova jako by se dusila něčím, co jí zaskočilo v krku ( třeba slina, mliko, kapky ). Přijela sanitka, holku poslechli, okoukli a že to vypadá v pořádku. Dýchá čistě, nic tam být nemůže, pro sichr jsme ale jeli do nemocnice a tam to samé. Jako na potvoru zrovna ty zvuky nevydávala, takže mi doktorka v nemocnici řekla, že nejspíš „objevila hlasivky“ a snaží se povídat.... No pěkný prd, ta už brebentí jakou dobu a zní to naprosto jinak... No že ji máme pozorovat a uvidí se a poslali nás domů.. ... Holka stále při poloze na zádech heká jako starej tuberák, že je to slyšet až na konec bytu, ne-li dál, a někdy i ve vzprimenější poloze... Vůbec se mi to nelíbí. Zítra jdeme k doktorce, ale máme tam být až odpoledne a já jsem celkem nervózní a ráda bych, aby mě někdo uklidnil. Jestli s tím máte někdo zkušenosti, prosím poraďte.
Děkuji <3
Omlouvám se za sloh
@dnn ahoj. Obě dcery to dělaly taky. Nedovyvinutá bránice. Mně to přišlo, jak kdyby dýchaly přes chrupavku. Přešlo to asi v půl roce.
Lepší je mít monitor dechu a pri dlouhých procházkách venku hlídat, jestli dýchá. Mimina můžou mít delší pauzy mezi nádechy než to všechno dozraje a pak se třeba nemusí nedechnout. To tak měla první dcera. Takže jsem měla všude vylepenou první pomoc, co dělat. Ale vždy jí stačilo jen vzít a lehce proplesknout a záchranku ani do nemocnice jsme jezdit nemuseli. Řešili jsme to jen s obvodním pediatrem.
Takže hlídat a sledovat, chápu, že máte strach ❤️
@dnn Naše to taky chvíli dělala, podle doktora běžná věc..
Nahraj na mobil a u dr. ukaž.
@dnn stridor možná?
@dnn hezký den, syn tohle dělal asi do 4 měsíců, dle doktorky prý nedovyvinutá bránice a je to normální, pak to samo skončilo. Byly to děsné zvuky