Divné pocity na konci šestinedělí. Měly jste také?

krisvm
19. zář 2022

Ahoj maminky,
Mame doma miminko. Zitra bude 6 tydnu.
Na zacatku jsem si rikala, a vsichni mi rikali, ze vse se brzo naucim, budu vedet, co kdy potrebuje atd. Ale uprimne, prijde mi, ze tomu porad moc nerozumim. Ze porad jenom hodne hadam a nevim, jestli mu se mnou je vubec dobre.. treba kdyz place u kojeni, podke laktacni poradkyne prwvdeposobne proto, ze mleko tece moc a moc rychle.takze se pred a v prubehu kojeni snazim odstrikovat.taky trpime na koliky, takze pauzy, pak urcite cekat odrihnuti.takze kojeni ooravdu hodinu a pul atd. A ve vysledku nevim, jestli je spokojenej.. Tak je mi ze vseho nejak smutno a citim se unavena. S partnerem jsme se taky zacali Vic dohadovat a Tak.. mela jste to tak nektera? Nebo jsem uplne nejaka vadna? ... Omlouvam se za chyby,pisu z telefonu v pauze ...

dyechampion
19. zář 2022

@krisvm Nejsi vubec vadna! je to uplne normalni, kojeni i me nekdy vyslo na 2h, na odrihnuti jsem taky cekala. koliky jsou normalni, brisko miminka roste a vyviji se, delala jsem hodne masaze briska. Po sestinedeli rozhodne hned nebudes vedet vsechno, me to trvalo mnohem dele, a hlavne tim vyvojem miminek se vsechno treba po 2-3 mesicich meni (spanek, jidlo..) takze se pak hada odznova :D jinak s partnerem jsme se taky hadali, ale casem se vse usadi. Je to nova situace, je treba si ji pokud mozno uzivat 🙂

moonulka
19. zář 2022

Ano, tohle je úplně normální, měla jsem to stejně 🙂 všude říkali, jak si to po šestinedělí sedne, ale houby. Malá mi pořád řvala, kňourala, byla jsem vyřízená. Nejlepší jsou ty články kde píšou, jak maminka brzy rozezná různé druhy pláče. Tak to vůbec, to vím až teď ve dvou letech když mluví a sama mi to řekne proč pláče. 😂 Takže přeji pevné nervy, a i když se to snadno řekne, zkus se trochu hodit do klidu, dřív nebo později to opravdu přejde! 😊

dyechampion
19. zář 2022

@moonulka to rozeznani ruznych placu me tehda taky dostalo :D

biciklissie
19. zář 2022

Je to úplně normální. Já se trochu začala cítit normálně cca po 2 měsících. Později zas o trochu líp, ze jsme si zajeli nějaký systém. Ale ten se často mění. A že bych věděla, co miminko chce, to vůbec. Trochu mi pomohlo sledovat čas, od kdy je poslední spaní, krmení. Zbytek jsem hádala a zkoušela jedno po druhém. Do teď často nevím, co chce a to bude mít zítra 1 rok. Řve u jídla a já nevím, jestli ho bolí zuby, chce si u toho hrát, chce na to sahat, chce to, co mame my, apod. Je to opravdu úplně normalni.

hani_na
19. zář 2022

@krisvm Mně dnes začíná 5.týden šestinedělí, doma mám ještě syna 26 měsíců. S manželem jsme si říkali, že to neodložitelné nespací dítě už jsme měli, tak nás nic nepřekvapí. A překvapilo. Malý řve (nejde napsat brečí) kromě kojení a spaní pořád, zachaňuje mě šátek a nosítko a že starší je dost samostatný a manžel funguje. Poslední tři dny trvá večerní uspávání trvá i 6 hodin - tak dlouho vydrží brečet a nic nepomáhá. Asi má ABKM, tak jsem vysadila mléčné výrobky a snad se to zlepší. Co mě asi zachraňuje - po zkušenostech s prvním vím, že je to jen období. Držím palce, ať je brzy líp.

mhpraha
19. zář 2022

bude to lepší a lepší.. pro mne bylo šestinedělí pořádný šok, malý skoro nespal, měl koliky nebo prostě jen chtěl křičet.., manžel byl z toho taky mimo a ve stresu, takže všechno na mně.. miminkem náš vztah s manželem, dřív jsme se ani nehádali, dostal na začátku pořádný náraz.., ale časem si všechno sedlo a už je to zase fajn.. takže se ničím netrap, pokud to aspoň trošku jde.. bude líp...

jako_mala_holka
19. zář 2022

Bude zas dobře 🍀

exbordelar
20. zář 2022

Dokud to miminko nezačne nějak rozumně mluvit, bude to pořád hádanka, proč řve a co vlastně ode mě chce 😀 Každé období je jiné a na každým se budeš pořád něco nového učit, i když bude puberťák. A hádky s manželem? Narození dítěte je obrovská zatěžkávací zkouška vztahu. Myslím, že to tady může 99% holek potvrdit. Učíte se být rodiči, dítě vaše plány a představy absolutně boří, každý máte teď jiné priority, to co tě předtím neštvalo, tě teď totálně vytáčí a manžel nechápe, co ti najednou vadí atd. Do toho prachy a pod. Je to normální 😉 Spousta párů se okolo třetího roka života dítěte rozvede. I my jsme měli kolikrát na mále 😀 Ale ustáli jsme to a teď tvoříme sehraný tým. Neříkám, že to je vždy procházka růžovou zahradou, umíme se tvrdě pohádat, ale už jsme se naučili žít a fungovat jako rodiče. Když bylo první dítě mimino, nic jsme neuměli a dost to teda drhlo 😀 To dáte 🙂

mata2hari
20. zář 2022

Dcerce bude zítra rok..doteď prakticky jen odhaduju proč řve a co vlastně chce 😂 šestinedělí byla jedna velká katastrofa, děsně nerada na to vzoomínám 🙈 Bude lépe, taky jsem si přišla neschopná a mimo,ale časem se to upraví samo 👍

pampeliska1313
20. zář 2022

Ještě teď v roce mám občas problém zjistit s čím má syn problém a fakt hádám ty osvědčený věci (hlad,mazlení,pití,spánek) třeba teď má šílený záchvaty vzteku, poslední týden. Bouchá kolem sebe rukama, ječí. Ideálně to završí tím, že mě bouchá do obličeje rukou (přitom v životě nedostal pohlavek a uznavam, dvakrát dostal trosku po plince když byl menší ale fakt se snažím drzet) Nejde ho uklidnit. Nesmím na něj šahat, protože mě odstrkuje. Uklidni se až když třeba sleduje jak meju nádobí a mezitím mu něco povídám. Z čeho to je? Vůbec nevim. Zase jako na začátku.🙂 myslím, že uz ale konečně poznám když je ospalej - pokud nepocitam protirani ocicek :D zvládnete to, nebojte.🙂

bohumilakupkova
20. zář 2022

Je to normální a měla jsem to podobně. Ty začátky jsou těžké.

kkryplikk
20. zář 2022

@krisvm No joo, slavne reci typu, po sestinedeli si vsechno sedne, prdy prejdou po 3m veku ditete... ha haaaa... za me do roka je to nahoru dolu a od roku ditete to teprve zacina byt lepsi a lepsi. Vydrz a drz se 🍀

sherryel
20. zář 2022

@krisvm : vše se poddá. Máme tříletého syna a 8m dvojčata a teprve teď se učíme jejich zlozvyky a co a jak mají rádi, jak pláčou při hladu a jak chtějí usínat atd. U mě hormony lítají pořád, frustrace , únava , spěch at vše stíhám ... Všechny děti máme doma ( syn má opožděný vývoj ) a někdy je tu fakt veselo. Taky se víc doma hádáme, víc jsme hluční . Děti pláčou a muž si jde dát kafe, už mám tlak 240/110, chlapy to mají prostě jinak . 😅 Když já zvládám sama s dětmi jít nakoupit, na hřiště, uvařit, uklízet atd - neříkám pokaždé, ale povětšinou se i s takovým cirkusem dá vše zvládat ...

amilu
21. zář 2022

@krisvm zkus jinou laktacni poradkyni nebo zmenit polohu pri kojeni. Muzes najit I videa ruznych poloh. Ja v noci kojila v leze na boku a to je pohodlné.vzdy jsem mela dost mleka a ze zacatku take teklo rychle. Koliky jsme tedy nemeli ale myslim ze prave ta poloha ditete pri kojeni to muze dost ovlivnit. Casem se vse srovna nebo si nakdes jak na to. Tve pocity jsou uplne normální. Kdykoliv muzes tak odpocivej a relaxuj. A take nezapominej na zdravou a vyvazenou stravu.potrebujes 500 kalorii navic ktere spalis plnym kojenim. Kojeni je pro tve telo narocne. Dobre se o sebe starej.kdyz budes zdrava a plna sily a energie tak vse bude snadnejsi.ja brala pri druhem diteti i vitamíny pri kojeni a byla sem mene vystavena nez pri prvnim diteti.potrebujes byt silna tak se nezapominej hýčkat. Ostatni pak zvladnes snadněji. Miminko z koliky casem vyroste. Vyrovnana mama = vyrovnane dite
Drz se.

loylii
21. zář 2022

@krisvm poradím koupit odsávačku. Já při dvojcatech použila v porodnici a pak už na ni nedala dopustit a “kojila” takhle 3 mesice. Za 5 minut odstrikano, deti za 5 minut vypito a pak sladký spánek na par hodin. Vždy byla dávka připravena v lednici dopredu, tak nebyl stres, ze budou řvát hlady. Jen ohřát ve vodni lázni celou lahvičku. Díky tomuhle nestresu z kojeni, nevím co je sestinedelí. Spokojený hodný miminka. V jejich 3 měsících jsem přešla na Sunar AR, protikolikový a protiblinkací.

sherryel
21. zář 2022

@loylii : mám dvojčata a odstříkávam ručně , holky mají 8m. Nemohla jsem vydržet ten tlak s odmítání prsa, vztekáni atd. Dva měsíce doma a pak zase na JIP a zase zpět ...