Dítě z ničeho nic hodně spí. Máte zkušenost?

17. srp 2024

Dobrý den maminky prosím o radu. Máte někdo zkušenosti s tím, že by dítě z ničeho nic prospělo celý den?
můj 19 měsíční chlapeček je velmi živé a veselé dítě. Dnes ale po probuzení je mrzutý a spavý. Včera šel spát kolem 9 hodiny večer, ráno vstal, napil se a znova usnul manželovi v náručí. Prospal do 12 hodin dopoledne. Najedl se, trošku si hrál do 2 hodin do odpoledne a znovu usnul. Dopoledne měl subfebrilii 37.3 a nyní je bez teploty. Všichni mě doma uklidňují, že je to tím počasím, těma vedrama, ale začínám mít strach. Na pohotovost jsem volala aby mi poradili zda máme přijet nebo ne , ale nepříjemná sestřička mi řekla, že je asi unavený tak proto spí. Mohu se zeptat, zda děti mohou takhle opravdu reagovat na počasí? Jinak pije a ji bez problémů. Průjmy nemá.
Předem děkuji za odpověď.

lv
17. srp 2024

Spíš na něho leze nějaká viroza, proto je spavý.

zuzkasim
17. srp 2024

Tělo nejspíš bojuje s nějakými bacily, tak potřebuje klid a sílu. Nijak bych se tím neznepokojovala. U nás jsou velká vedra, včetně noci, je to náročné. Nechej ho spát, po probuzení ať dost pije, jíst lehčí jídla.

klokanka31
17. srp 2024

Buď na něj něco leze nebo to je tím počasím...Moje 10 letá nevlastní neteř dneska od rána taky furt ospalá, válela se a nejradši by spala, moje 4 letá je mrzutá a taky vypadá že by nejradši spala...

gruyerre
17. srp 2024

Asi na něj něco leze, moc nerozumím tomu, proč z toho hned takhle šílíš a voláš na pohotovost, co by tam s ním dělali, vždyť by to pro něj bylo jen trápení. Pokud by to trvalo i po víkendu, domluv se na postupu s vaším pediatrem.

autor
17. srp 2024

Moc všem děkuji za odpověď ☺️ bohužel patřím k těm hystericky vystrašených matkám, které všechno řeší. Ale docela jste mě všichni uklidnili. Děkuji. Počkám co zítra a uvidím, kdyžtak v pondělí kontaktují pediatra.

klokanka31
17. srp 2024

Buď v klidu, taky taková jsem 😄

palja
17. srp 2024

Buď na něho leze viróza, může to být i z horka a taky to může být neco vážnějšího. Sledovala bych ho, hlavně ať pije, sledovala bych, jestli nemá nějaké zvláštní projevy na kůži (petechie třeba), pak ještě menigeální projevy, jestli ohne hlavu na prsa atd.
Sleduj ho a uvidíš. Pracuji v nemocnici, takže i kvůli banalitě jsem ve střehu.

zmrzlinka
17. srp 2024

Může to být počasím nebo něco na něj leze.Sleduj další příznaky ....např.teolota bude stoupat a uvidíš.My jsme doma všichni dnes nějaký hotový.To počasí je dnes nějaké divné...

autor
17. srp 2024

Holky děkuji moc. Asi ho z toho horka bolela hlava a byl" přehřátý ". Dala jsem mu Nurofen, pořádně zavodnila a zatím je Díky Bohu po problému, ale nechci to zakřiknout. Uvidím jaká bude noc. Ale všem moc děkuji za odpovědi 🙏

kleio
17. srp 2024

Hysterická mi opravdu nepřijdeš, taky by mě to znepokojilo. Pokud by se neobjevily příznaky nějakého onemocnění, které by spavost vysvětlovalo, zašla bych v pondělí k dr...

holkadonepohody
17. srp 2024

Upřímně v tomhle vedru jsme hotový celá rodina. Dusno ani spát se nedá .

exbordelar
17. srp 2024

Ta spavost muze mit spoustu pricin. Mne by to teda taky vzycky znepokoji, kdyz me hyperaktivni deti jsou najednou spave. Vetsinou na ne neco leze.
Take ta spavost muze byt po antihistaminikach - nedavala jsi mu treba fenistil kvuli stipancum?
Nebouchnul se do hlavy? Zornice ma obe stejne?
Nemel posledni dobou kliste?
Jak podsledni dny spal v noci?
Kdyby byl takhle spavy i zitra a pritom nemel teploty, tak bych teda byla taky nervozni.
Ale u nas to vetsinou ma jednodenni charakter, ze se proste potrebovali dospat, bo vedro, ci jina psychcka ci fyzicka zatez, a nebo prisla zahy horecka.
Tak preji, at je to i u vas nejaka bezna banalita. Dej vedet, jak to dopadlo 🙂