Dítě v noci pláče a sousedi si stěžují

nnnikola
3. bře 2017

Dobrý den maminky, chci se zeptat na radu co by jste dělaly v mé situaci. Syn necelých 9 měsíců většinou spí celou noc do cca 4 do rána,pak dostane mlíčko a po půl hodině usne a spí min. do šesti. Nemyslím si, že je nějak uřvanej,ale sem tam se stane,že je přetaženej a půl noci je vzhůru a chce si hrát a pak se zlobí. Bydlíme v paneláku a sousedi pod náma si stěžují, že křičí od rána do rána (což je hloupost) a že prý na něho kašleme (ještě větší hloupost) a že na nás zavolá sociálku. Mám svědomí naprosto čisté,ale jako matku mě toto nehorázně naštvalo. Existují nějaké právní kroky nebo s tím má někdo zkušenost?

stratilikova
3. bře 2017

@nnnikola ake právne kroky si asi predstavujes? Akože ich chceš žalovať za ohováranie? Sa mi zdá, že toto asi nebude jediný problém, kt.so susedmi máte.
V každom prípade by som si našla vhodný čas a zabehla k susedom s kytkou/bonbonierou/kávou a ospravedlnila sa im, vysvetlila situáciu, že je to s dieťaťom ťažké lebo to a to...toto častokrát zaberie viac než otvorená vojna so susedmi. No a samozrejme by som sa snažila minimalizovať situácie, kedy dieťa vyvádza, pretože to bude len horšie a tie pravé vzdorovite revy ešte len prídu....

nnnikola
autor
3. bře 2017

Není to tip dítěte,které jen křičí. Je to vysmáté,zdravé a myslím si,že i šťastné dítě. On jen mrnkne a jsou na větvi a nemluva o tom,že když si popláče tak to není až taková scéna. K malému v noci vstávám dost často i když to není třeba.Jde o to,že sousedi se snaží spíš dělat peklo. To pak k nim nebudu chodit s čokoládou.

stratilikova
3. bře 2017

@nnnikola no a skúsila si to už po dobrom? Ak sú to vyslovene konfliktni ľudia, tak pomôže len ignoracia...sťažovať sa sociálku im nijako nezabranis...

nnnikola
autor
3. bře 2017

Ano zkoušela...

makronka222
3. bře 2017

Jak radi Stratilikova - nejdriv jit po dobrym, byt mila, to i ty nejvetsi nabubrence dostane. Po zlym to jde vzdycky a je to k prdu. Treba slysi mimino z jineho bytu, jim to proste vysvetli jak to u vas je, pak by slo o nedorozumneni. A ze chteji delat peklo rikas ty, bydlite nad nimi, jste trochu ve vyhode, treba se chteji jen vyspat

nnnikola
autor
3. bře 2017

Diskotéky jejich větších dětí přímo pod pokojíčkem nás taky znevýhodňuje.

absintka19
3. bře 2017

@nnnikola my jsme bydleli pod rodinou s 2 klukama 7 a 4 a oba hrali doma fotbal. Ano byl to sem tam randal, proboha ale jsou to deti. Vim, ze je to jine, ze randal byl pres den. Hold miminka breci, smrdi, papaj, kakaj a spi 🙂 ja bych to neresila. Pisete, ze mate ciste svedomi 🙂 akorat sousedi budou k smichu kdyz ppslou socialku. Nebudete preci diteti zalepovat pusu. Pravni kroky? Neni k cemu, maji pravo na nazor i na stezovani si.
Vy se v klidu povzneste a usmivejte se 👶

absintka19
3. bře 2017

@nnnikola ted me jeste napadlo. My po narozeni mame na domovni nastenku v planu vyvesit 'dopis' s foreckou miminka, ze se sousedum omlouvame pokud miminko bude v noci trosku hlucne, ale ze mu budeme venovat takovou peci aby bylo spokojene, hold neni na baterky....atd....mame v baraku duchodce, i mlade a uz ted vedi ze cekame a bavime se o tom, ze bude nejaky ten krik. Mozna to u vas by dlouho na nastence nevydrzelo ale muzete si vyfotit kdyby nahodou i pro socialku, ze v ramci dobrych vztahu jste jim to hezky napsala. My i kdyz treba rekonstruujeme tak to dopredu vyvesime s omluvou za hluk i pres den. Lidi to berou skvele a spise chodi na cumendu 🙂

koordinatorka_odboje
3. bře 2017

To jsou takovi lide, mohli byste se vznaset ve vzduchu a dorozumivat se znakovou reci a budou si stezovat.
At jdou bydlet do bytu k me mamce, driv jsme si tam uzili. Sousedi ozrale, do noci se skrtili, vriskali, 3x za noc policie a nepomohlo nic.
J a ych jim vstricnou tvar neukazala, drsne bych je odbyla. Domluvou s takovyma lidma nic nevzmuzete!

nnnikola
autor
3. bře 2017

Je to těžký,ačkoliv mě tak netrápí jejich výhružky,ale to,že někdo dokáže vyhrožovat zavoláním sociálky,že se jednou nad ránem vzbudí a ještě né takovým řevem. Můj syn má veškerou péči. Má všechny dětské vymoženosti,je to milované dítě a upovídané. Ale oni asi opravdu nechápou,že je to dítě. Nemá žádnej vypínač. Připadá mi to,že jen neví na co si vlastně stěžovat.Hrozně mě to naštvalo!

betelgeuzz
3. bře 2017

@nnnikola já bych jim odpověděla, ať klidně zavolají, že ty máš svědomí čistý. Oni nejspíš jen tak vyhrožují. někteří lidi jsou potížisti a nezavděčíš se jim. Kdysi jsem četla nějaký právní názor, řešil se tam teda hlasitý sex, jestli se to dá nějak řešit stížností. A tam psali, že hlasitý sex patří k životu, stejně jako třeba to řvoucí dítě, a že se to nějak řešit nedá.

nnnikola
autor
3. bře 2017

Malej spává už ve svém pokojíčku a máme video chůvičky,kterou mám vedle polštáře,chůvička snímá celou postýlku a i tak slyším jeho dech,takže ani není možné,že by mě to někdy nevzbudilo. Krom toho,že když pláče tak není tak hlasité abych ho slyšela přes zeď bez chůvičky.

victress
3. bře 2017

@nnnikola tak za prvé nechápu, proč bych měla k sousedům chodit s úplatkem za to, že jsem si dovolila pořídit dítě, jak tu někdo radil...to je přece normální, že lidem se rodí děti, za druhé pokud oni mají puberťáky, kteří dělají doma až moc hlučné diskotéky po 22 hodině, tak máš v ruce argument zase ty, takže jste si minimálně kvit, i když ty narozdíl od nich dětským pláčem žádný zákon ani vyhlášku neporušuješ, sociálky bych se nebála, o dítě je pečováno určitě skvěle a že pláče je normální, chápu, že se chtějí vyspat do práce, ale bohužel tohle je jedna z nevýhod paneláku, že je slyšet každý prd, pokud jim to vadí, ať se odstěhují...mám dojem, že vaši sousedi jsou ten typ, co by si stěžoval i na to, že ráno vyšlo slunce...😈

lv
3. bře 2017

Kdysi, zamlada jsem chodila pozdě z odpolední, sprchovala se, atd a sousedka pode mnou si neustále chodila stěžovat, že vstává na ranní ve 4h a ruší ji to. Po dobrým to nešlo, s mojí omluvou, tak jsem jí řekla, že to tak prostě JE a basta.

Evelínku trápily zuby, prakticky měsíc brečela v kuse, nad námi rodina s malými dvojčaty, rodiče nic neříkali, ten jejich chlapeček mi řekl, že furt řve..nu oni zas lítají, kostky, randál, děti jsou hlučné.

Paní nemá děti? Nebyla dítě? Řekla bych to jako fakt, socialku ať si klidně zavolá, když jí to udělá radost. Pak se musí zabývat kravinama, a není čas na skutečnou pomoc dětem, které to potřebují.

baris
3. bře 2017

@nnnikola sousedi jsou hold jako rodina - ty si nevybíráš. Nemůžeš je zažalovat za to, že ti vyhrožují sociálkou a ty se cítíš jako zodpovědná matka dotčena. Nezbyde ti nic jiného než to přecházet a neřešit to.

Bydlet v paneláku je vždy o štěstí na sousedy. Musím uznat, že u nás je to v poho. Nad námi nikdo není (jsme poslední patro), o těch vedle nás vůbec nevím. Pod námi o nás ví hodně 🙂 Holky jezdily na odrážedle po plovoučkách, lego jim padalo na plovoučku .... když byly malé, nebyl pro mě problém i ve 2 ráno zapnout vysavač a odsát jim hleny z nosu ... Teď obě dvě hrají na klavír 🙂. Ale jakmile je 19hod - holky mají zákaz běhání, skákání .... protože i pana soused se chce koukat na svou pohádku. Naopak neřeším jeho "diskotéky" do 2 rána, hlasité rozhovory v noci ...

Je to vždy o VZÁJEMNÉ TOLERANCI.

beruska1889
3. bře 2017

@nnnikola nikdy jsme se sousedy problémy neměli a že jsme jich měli docela dost, před rokem se ale pod nás nastěhovali 2 chlapi, kteří jsou teda vážně dáreček... ☹ řekla bych neustálí chroničtí stěžovatelé, stěžují si na všechny a na všechno, jednou dokonce i na to že viděl krysu u popelnic před barákem 😀 a že to chce řešit s deratizační firmou.... 😀 od domovníka vím že mu chodí dopisy se stížnostmi 2x do týdne... bombardoval jednu dobu i nás s tím že mu vadí že chodíme po bytě... tak levitovat se kvůli nim učit nebudu... ze začátku mě to trápilo, hodně jsem to řešila s manželem, ale když vidím co je to za člověka už to neřeším a žiju si po svém... noční klid neruším, diskotéky nepořádám tak ať si trhne... taky se jednou děsím co bude vyvádět až budeme mít děti, ale tak ono to patří k životu, děti nevypnu a přece je neudusím polštářem jen proto že mám souseda pitomce.... na druhou stranu on si stěžuje na všechny a na všechno ale sám když porušuje domovní řád, tak to je asi v pořádku... ☹
takže bych radila to neřešit, když s ním není rozumná řeč,... je zbytečné se trápit něčím co člověk stejně moc neovlivní a za hloupé sousedy nemůžem no... ☹ pevné nervy, ono Ti to časem bude jedno jako mně.... 😉

leki
3. bře 2017

Pokud to neslo po dobrym, tak bych se na to vykaslala a vzdy si jen rekla, ze jsou to holt magori. Nic jineho asi udelat nemuzes.
Jestli na tebe poslou socialku, tak at, dite urco nezanedbavas, oni to poznaji. Myslim, ze i kdyby meli prijit, tak to nebude poprve ani naposled, co dostali stiznost na nekoho, kdo je uplne v poho.
Trosku jina situace, ale kamarad mel souseda, co na nej furt posilal nejaka udani a stiznosti na policii (a tak to musel furt resit). Psal mu i vyhruzky na nastenku a jednou si dokonce zjistil e-mail na nektere jeho kolegy a poslal ji pomluvacny mejl. "nejvtipnejsi" stiznost na policii byla ze udajne nosi v kufriku (klasicky pracovni-business) potreby na sadomaso a v noci pak dela hroznej hluk a kdovi kolik lidi ma v byte. Zajimave bylo, ze v te dobe byl zrovna na dovolene. Jen tim chci rict, ze nekteri proste chteji prudit a budou. Ten muj kamos uz se po case znal s celym policejnim stabem a delali si z toho souseda srandu a bral to s humorem, co jineho se dalo delat, nic pravniho neexistuje).

jika10
3. bře 2017

Je to prostě o lidech a s tím nic neuděláš. Máme to u nás ze dvou stran. Taky nemám uřvánky, ale sousedi z jedné strany si už majitelce stěžovali, že se z kuchyně ozývá hluk (bouchání hrnců, dětský pláč, atd). Tak těm řekla, že máme malé děti a jestli se jim to nelíbí, že se můžou oni odstěhovat. Źe my jsme dlouhodobý nájemníci a problémy s námi nejsou. Z druhé strany se nám ozvala sousedka, že malá je v noci budí, když brečí. Tu naprosto ignoruji, protože máme slabé zdi a jejich noční hádky bych jim mohla převyprávět. Takže pokud se do nás začne více navážet, tak uvidíme co bude říkat na jejich hádku, kterou jim doslova můžu odvyprávět. A podotýkám že se dokážou takhle hádat 4x do týdne a v noci. malá se s brekem budí pouze když je nemocná a to je jednou za čas

georgina_
4. bře 2017

No ono je to těžký. Taky mi vadí, když se sousedovic chlapeček v noci několikrát vzbudí a přímo pod hlavou mi pláče třeba 10 minut - to mi už přijde dost dlouho na to, že ho maminka mohla vzít a jít s ním třeba do obýváku (na druhou stranu bytu) a tam se ho pokusila uklidnit/zabavit, aby nebudil jak nás tak sousedy pod nimi. Nevím, jestli zoubky, prdíky nebo jen špatný sny, ale vždycky si řeknu, že prďolka za to nemůže, počkám až se vypláče a pak zas usnu. A taky si říkám, bůhví, jaký zlobidlo budeme mít my, až se jednou dočkáme 🙂 Takže stížnosti u těchhle miminek nejsou na místě, neumí říct, co je trápí, tak prostě pláčou a pak už je jen na rodičích, jestli s tím zvládnou nějak pracovat (pokud to jde). Držím pěsti, ať se váš prcek brzy "umoudří" a hlavně sousedi ať dají pokoj! 😉

lv
4. bře 2017

@georgina_ utěšit dítě za 10min, to by bylo báječné.. a když chceš, aby spalo, což v noci věř mi chceš, přesun do jiného pokoje znamená hurá vstávání, žádný spaní 🙂 🙂 🙂

betelgeuzz
4. bře 2017

@georgina_ a já třeba vůbec nevím, kde mají sousedi nad náma ložnici. co kdybych šla s dítětem do obyváku a oni měli ložnici zrovna tam?

ivular
4. bře 2017

@nnnikola Co se týká právní stránky, můžeš s nimi zahájit správní řízení. Sousedi by takto pravděpodobně pochopili, že si žádné výhrůžky nenecháš líbit.
Já bych to ale nedělala. Kontrola ze sociálky mi připadá jako menší zlo. Ony ty pracovnice zpravidla rychle pochopí, že máš souseda prudiče. Takže ve finále z toho stejně vzejdeš jako vítěz Ty.

ivular
4. bře 2017

@nnnikola Ještě dodám, že v tom případném správním řízení bys naopak mohla být ty, kdo bude působit dojmem psychopatického prudiče, když "jen" kvůli pomluvě podáváš podnět k řízení. Komise by pak pravděpodobně to řízení zastavila, tudíž pomyslným vítězem by byl ten soused, přičemž ty zaplatíš správní poplatek.

luciina
4. bře 2017

@nnnikola Mají spát a ne poslouchat sousedy. 😉 Dělají jako by to byl randál přímo u nich doma. Taky bydlím v paneláku a není to tak slyšet, že by je to mělo budit.

luciina
4. bře 2017

Brzy si začnou stěžovat, že moc dupete, až synek začne běhat.

georgina_
4. bře 2017

@lv já vím, že je to náročné i pro maminku a chce se taky vyspat...na druhou stranu může se prospat během dne, já v práci ne...Těch 10 min byl příklad, někdy pláče dlouho, někdy si jen broukne a zase spinká. Někdy se budí v průběhu celé noci. Já vím, že mimčo je mimčo, proto si jim ani nestěžuju a respektuju to! Na druhou stranu, když vidím, co to dělá se mnou, už přemýšlím o tom, jak to asi budu dělat já (přestože člověk míní a život mění), aby sousedi měli aspoń relativní klid...

georgina_
4. bře 2017

@betelgeuzz nojono, stačí se zeptat 😀 😀 U nás to je jednoduché, všechny byty jsou totožné...

betelgeuzz
4. bře 2017

@georgina_ mně teda fakt nenapadlo chodit se ptát sousedů, kde mají ložnici. A jak píše
@lv člověk chce dítě uspat a ne probudit chozením po bytě.

georgina_
4. bře 2017

@betelgeuzz šmarjá to byl fór, proč jsem tam asi dala ty smajlíky! Nevím no, každý prcek je individuální, některý usne v náručí, některý má rád houpání v kočáru atd atd...neříkám, že s ním má trajdat po bytě a hrát si s ním, ale prostě si ho jen vzít a pochovat třeba v křesle atd atd. Prostě se můj názor nesetkal s pochopením, já to beru 🙂

vineta
4. bře 2017

@ivular O jakým správním řízení to mluvíš?