Dítě teď spadlo z postele. Co dělat?

19. kvě 2024

Prosím o radu, TEĎ mi spadlo 2,5 létě dítě z postele - jen jsem si odskočila na WC, skutálela se na zem (normální koberec), samozřejmě hlava zaduněla. Začala plakat, tak jsem utišila, párkrát se zavrtěla a teď vedle mne spokojeně oddychuje. Jenže z mého prvotního šoku teď začínám stresovat, co teď?? Normálně bych sledovala zorničky, aktivitu, mluvení, atd., ale když spí?? Vzbudit?? Bouli nemá, nikde nic naštěstí neteče... 🙏🙏

autor
19. kvě 2024

Zorničky ukázat nechce - zkusila jsem nadzvednout víčko, že posvítím baterkou, ale otočila se a držela to oko zavřené...🙈

fifinka2020
19. kvě 2024

Nechat ji spát 🙈.

veroniquecz
19. kvě 2024

Info z nemocnice.

ada22
19. kvě 2024

Nám na pohotovosti říkali, že po pádu budit do bělostí co dvě hodiny. Tři noci. Většinou se mi to nepovede, ale po větším pádu na hlavu budime pravidelně a alespoň do fáze, že je nějaká normální reakce. Další noci budím v delším intervalu. Většinou jí nic naštěstí není. Oči se mi ji nepovedlo během spánku otevřít nikdy.

autor
19. kvě 2024

Snažím se ji vzbudit (ale ona je takřka neprobuditelná vždycky), posadila se na posteli a zase si lehla, oči ani neotevřela...mě trefí, holky🙈 Dám si budík za dvě hodiny a budu sledovat (teda u spícího dítěte nevím co přesně 🤦) Díky všem 🙏

honatko092
19. kvě 2024

Z jaké výšky? U 2,5 letého dítěte bych už tak asi nestresovala, můj syn od dvou let řádil a skákal a padal dost často (teda ne na hlavu). U miminka bych se bála víc. Ale samozřejmě dej na své pocity, nerada bych ti radila, ať to neřešíš, kdyby z toho náhodou a nejdebože něco bylo. Držím palce a věřím, že to bude ok 😊

autor
19. kvě 2024

@honatko092 Děkuji 🙏 V bdělém stavu bych byla klidnější, takhle mi tam prostě chybí nějaká přirozená odezva, protože prostě spinká, no...🤔

pavca1982
19. kvě 2024

Když ani boule není, tak to bylo jen ducnutí a jen se lekla.Všechno bude v pohodě.😉

sarihy
20. kvě 2024

Jak vysokou má postel? Pokud je to normální nevyvýšená postel, tak je jistojistě v pořádku. Stará poučka praví, že pokud dítě spadne z výšky menší, než co samo měří, je to v pohodě.