Maminky,
vím, že dítě, když se naučí stát a obcházet skříňky apod., se nemá sundávat dolů, že se to jinak nenaučí. Jak ale řešit situaci, kdy dítě prostě chce dolů a samo nepůjde? Ještě nesedí, takže na zadek nepadá. Když už, tak spadne dolů na placáka, jak hruška. Dneska ráno jsem ji nechala, ať si s tou situací poradí sama. Výsledek? Řvala, řvala, řvala... a pak půl hodiny nebyla k utišení. Stalo se vám to? Jak jste to řešily?
Děkuji!
Ukazovat, jak na to. Ona to brzy pochopí, ale pomoz jí to zvládnout aspoň na začátku, než přijde na to, jaký je princip.
Ukázala bych mu jak na to. Taky jsem zkoušela nechat ho, at si na to přijde sám, výsledek jako u vás, vzteknul se, že neví jak, bezradný, a pak pláč. No tak jsem mu to ukazovala. Nějakou dobu padal na záda, takže kolem gauče a stolu jsem udělala podložku z pěnového puzzle, tak aby když spadne, aby i hlava padala na to puzzle (měli sjem to silnější) a prostě jsem ukazovala jak na to, postupně se to naučil. U nás se také stálo dřív než sedělo, tenkrát si začal stoupat v září, a sedat v prosinci, lézt po čtyrech až přelom října/listopadu.
Malej si začal stoupat kolem roku, když už teda uměl asi měsíc sedět. Ale než se naučil z toho stoje dolů, bylo to nekonečný. Padal jako hruška nebo se křečovitě držel dokud jsem to nesundala. Nakonec se to sám naučil, ale Trvalo to minimálně měsíc, spíš tak měsíc a půl. Teď, po dvou měsících, už to umí bravurně. 🙂
10 dni cca trvalo synovi, nez se naucil nepadat. Muzes ukazat, ale prijde na to sama
Ji, teď si vzpomínám, že u nás to bylo taky. Mala u něčeho stala, nevěděla jak dolu na zem. Když jsem ji nechala, tak řvala. Tak jsem ji pomáhala a bylo vidět, že už ví, jak na to, jen se bojí. Pak jsem postupně ubírala, stačilo ji jen u toho držet, pak jen být u ní, povzbudit a nakonec už ji nebavilo čekat, než k ní dojdu a zvládala to sama.
Hm, tak já ukazovala už snad 30x a zatím nechápe, vzteká se a řve a řve. Tak snad to pochopí.
Neukazovala jsem nic. Nechala jsem to na detech a jen byla pri ruce na brzdeni padu. Par dni bylo narocnych, pak se to naucily a byl klid
Taky mi to malá dělala a tak jsem jí pak zkoušela lákat na něco co jsem položila kousek pod ní. Zkoušela pomalu po tom natahovat ručičku až zjistila, že si musí k tomu kleknout a pak to jde. Do té doby taky šílený řev dokud jsem ji nesundala 😁
Já sem ho sundavala, ale tím stylem že jsem mu ukázala že musí na kolena a pak na čtyři. Pochopil to rychle.