Dítě snědlo cigaretu. Co jí to může udělat?

1. bře 2024

Maminky, vůbec na to nejsem pyšná a nadávám si tady jaká jsem kráva..ale malá, 2 roky se mi dostala do kabelky kde byla krabička s Heets elektronickými cigaretami. Uklízela jsem spajzku a malá za mnou došla hnědou pusu a cigaretu v ruce a říká fuj.
Snědla to hnědé z cigarety..plakala mi tu, natahovalo ji to, čekám kdy bude zvracet, zatím nic
Byly mentolové. Nevíte někdo co ji to může udělat? 😶‍🌫️🙈
Já jsem z toho úplně v háji..

lencaa11
1. bře 2024

Asi v tom případě bych radši zašla k lékaři aby nebylo dítě intoxikovany 🤔

autor
1. bře 2024

@lencaa11 volala na dětské doktorce, ta zjišťuje telefonicky na toxikologii. 😞

1pomnenka
1. bře 2024

Snědla to hnědé z cigarety, myslíš filtr ? Filtr je z celulózy, nic se nestane. S tabákem je to horší, může mít bušení srdce.

kubesovaadelka
1. bře 2024

Asi bych si zavolala odborníkovi, ale jinak ve 2 letech bych řekla že ví, když je něco nedobré a vyflusne to nebo aspoň soudím podle svoji dvouleté, která když jí něco nechutná, požvejka a vyflusne. Nemohla z někde vyflusnout 😔? S tím že samozřejmě hnědou pusu má a pachuť v puse taky, ale raději bych prohledala okolí, kde se pohybovala jestli to nebude někde rozžvejkany. To by byla ta lepší varianta. Dejte vědět jak jste dopadli. Člověk je jen člověk, ne stroj a vše neuhlídá, tak ať vám to dobře dopadne 🙏❤️

autor
1. bře 2024

@1pomnenka snědla to hnědé takže tabák.. doktorka mi řekla, že mluvila s toxikologii a řekli mi, že mám štěstí že nebyl tekutý jinak jsem ji otrávila. Takto je tam minimum nikotinu. Takže ji mám sledovat neustále 4 hodiny. Možná bude zvracet, bledá, potit se.. po 4 hod to vyprchá. Dala jsem ji černé uhlí což mi řekli, že jsem udělala dobře..
Je šílené co se mohlo stát.. jako stát se jí něco tak si to hodím. Jsem totálně dneska pohnojila.
Děkuju za reakci.. 🙏

autor
1. bře 2024

@kubesovaadelka ony jsou mentolové tak ji začátek asi chutnal. Nechápu jak toho mohla tolik sníst.. jsem hledala všude ale snědla to. Nechala jen filtr. Tabák snědla.. Sedí na mě, trošku se potí a kňučí.
Já vím, že jsme jen lidi a stát se to může..ale nemělo by. Obzvlášť u nás ne. Malá se narodila ve 28 týdnu, byla vypiplana..vážila kilo. Je to tatínkův miláček. Kdyby byl doma tak mě zabije..je ale v praci pryč tak teď domu nejezdí... Snad se z toho dostane a bude zítra dobře. Děkuju 🙏

exbordelar
1. bře 2024

Chapu, ze ses v haji a urcite jsi to neudelala schvalne! Ber to jako pouceni k vycviceni prevence snezeni horsich veci. Sama mam tri deti, takze vim, jak je tezke mit oci uplne vsude. Jestli te to uklidni, tak ja taky nejsem zadna super matka. Kdyz bylo prvnimu diteti 20 mesicu, tak mi snedl barvu na textil. Nasel sacek, roztrhl ho a obsah strcil do pusy. Byla jsem u nej nastesti behem par sekund. Volala jsem na toxikologii a protoze nikde nebylo zjistitelne slozeni (na obalu to nepsali), tak nas preventivne hospitalizovali na pozorovani. NASTESTI se nic nestalo a byl v pohode 🙏🏻 Ale poucilo me to jak nikdy. Staci fakt sekunda nepozornosti. Decka jsou vynalezave a jsou schopne vylezt a vlezt uplne vsude. A jakmile najednou ztichnou, tak je to vic nez podezrele ☝🏼😅

jancazao
1. bře 2024

@exbordelar přesně, stane se. Já zase synovi nalila do pusinky genciánu místo vigantolu😭
Lahvičky vedle sebe, hodně brečel, dcera na mě mluvila, já chtěla rychle a sáhla vedle. Rychle jsem ho otočila na bok, něco vyteklo. Hrozně brečel, tak jsem ho zkusila uklidnit kojením. Jak se trochu napil, najednou obloukem zvracel a bylo to všechno fialové. Volala jsem na pohotovost, nechali si nás na pozorování v nemocnici, ale naštěstí mu nic nebylo.
Autorko snad to bude dobré 🍀

autor
1. bře 2024

@exbordelar
@jancazao holky děkuju. To je mazec co ti malí dokážou dát do pusinky.. vaše příběhy jsou mazec! 🙈Jako jooo, já mám doma ještě starší děti, ale ty mi nedělaly to co tato cacorka. Vše co najde rve hned do pusy. Očuchá to a jak to voní šup mňam do pusinky.
S ní se fakt nehodí nic dělat. Chtěla jsem si uklidit a protridit věci, seděla u tv a byla potichu a pak přijde. Nevim jak to stihla, nechápu..Člověk aby měl oči fakt na prdeli přilepené 😶‍🌫️
Děkuju vám 🙏

lencaa11
1. bře 2024

Já bych teda pro svůj klid nechala aby se na dite podival lékař nemám ráda tak to léčit řešit něco přes tel a ještě u malého dítěti to fakt ne a lakar za vaše dítě po tel není zodpovědni

konidana
1. bře 2024

Jestli chces uklidnit, tak moje rocni na parkovisti cestou k autu sbirala ze zeme vajgly a jedla je. Jestli a kolik jich fakt snedla netusim. Furt jsem ji nejakej vynadavala z pusy🙄😅🤣

autor
1. bře 2024

@lencaa11 on na ni nic neuvidí. Ona se smála, chodila, hrála si. Dokud jsem s ní teda nejela do školy pro syna. To mi zblila celé auto, syn ji držel v předklonu. Od Dr je lepší když se vyzvraci, že půjde vše ven. A to se stalo před chvílí. Kdyby se zhoršil stav, zvracela stále nebo měla průjem tak je jasné že zajedu do nemocnice. Ale takto na ni nic neuvidí. Já ji mám stále na očích, hlídám si ji. Nic nepodcenim. Už ne 🙏

autor
1. bře 2024

@konidana fuj to ale smrdí, to je mazec co ty děti sní. Jako vím, že cokoli. Můj bratranec když byl malý jedl kuřince.. teď je z něho chlap jak hora, žije v Anglii.

exbordelar
1. bře 2024

Fuj 🤣

cherie24
1. bře 2024

Na internetu je normálně číslo na toxikologii. Je to rychlejší, než to řešit přes doktorku... Moje starší, musím zaklepat, takovéhle věci nedělala, za to kvůli mladší jsme volali už 3x 🤦🏼‍♀️ Říkala jsem, že bych se ani nedivila, kdyby na nás volali sociálku 😃 Nejdřív v roce snědla kus listu s Monstery. Pak na podzim jsme si hrály všichni na zahradě, mladší trhala sedmikrásky a najednou koukám, že má v puse bobule z plevelu. Byl to mžik, stála jsem hned vedle ní a koukala na starší. Tak jsem to googlila a zjistila, že je to prudce jedovaté. Plevel na zahradě. 🙈 Na potřetí starší vyhrála na dětském dni nějakého anti stresového pavouka, který se mačká a uvnitř byly takové želé kuličky. Vypadali obdobně, jak ty ze záchodových vůní. Já jsem jim to i sebrala, aby to nebylo volně přístupné, starší si to vzala ze skrýše, podařilo se jí to omylem roztrhnout a děsně jí bavilo z toho ty kuličky střílet ven a vedle ní seděla mladší 2 letá a jakmile starší vystřelila kuličku, tak mladší jí hned chytala a rovnou jedla. A z všeho nám teda řekli, že se maximálně poblije nebo po💩. Naštěstí jí nebylo z ničeho vůbec nic. 🙏 Docela vtipné je, že má 3 potravinové alergie, kolikrát i kakala krev z těch alergenů, zvracela, bolelo jí bříško, ale takovéhle věci úplně v pohodě, nic jí nebylo. 👌🤦🏼‍♀️

pampeliska1313
1. bře 2024

Mne se tohle taky stalo. Debilka sem si nechala heetsky “volne pristupny” respektive mě nenapadlo ze se tam dostane. Probudilo mě hrabání, cigarka vyházený, něco rozlomeny, u jednoho jsem ve stresu nemohla najít tabakovou napln, zbytek jsem skládala dohromady abych se ujistila ze nic nechybí. Ale chybělo, to jsem prevratila pokoj naruby. Byly asi čtyři ráno. Kilda nezvracel ani nic, tvářil se v pohodě, ale teda byla jsem bez náplně. Volala sem na toxi s tím, ze mi ho určitě vezmou, protože sem strašná matka co ho zanedbala, proste šílený scénáře..tam teda taky ze černý uhlí, teď jsme byli u moji matky která nic takovýho nevede, takže sem kolem pátý ráno volala strejdovi co bydlí přes ulici a měl ho, naštěstí teda dobrý. Doteď nevim jestli to opravdu snědl. Takže i když vypadal v pohodě, tak jsem byla v nervu, jestli mi za dva dny neodpadne třeba 🫣 a to přitom odmalička jako “je rozumnej” ze není takovej, ze by si strkal kde co do pusinky.:D je dobře, ze to šlo ven, půjde to.🙂

m_aa
1. bře 2024

Zavolala bych na TIS - Toxikologické informační středisko. Jsou k dispozici 24/7. Hned vám řeknou, co a jak! 🙂

barulina
1. bře 2024

No já bych jako asi jela k Dr. Pokud si dobře vybavují, je uvnitř kovový plisek

autor
1. bře 2024

@barulina v cigaretách naplnich není žádný plíšek. Ty jsou mekkde. Ten je v nahřívači 😉 schválně jsem rozlomila jednu tu náplň abych se podívala kolik toho mohla sníst a je tam toho sice málo, ale stačí tak malému mimcu.

autor
1. bře 2024

@m_aa moje šestka doktorka ale hned volala na toxikologii. A tam ji řekli, že mám štěstí že nevylila náplň ale snědla. Že kdyby to vypila co se používají tak skončí v nemocnici. Ale že v těch cigaretách "suchých" je malé množství nikotinu a vyprchá za 4 hodiny. Že do 20 minut by měla zvracet.. no nezvracela. Zacala zvracet az cestou autem když jsem jela pro syna. A šlo z ní černé uhlí co jsem ji dala. Teď už je dobrá.. už řádila a je to dobré. Budu si ji ale hlídat i v noci. Jako bylo mi fakt zle z toho co se mohlo stat

autor
1. bře 2024

@pampeliska1313 to je právě to.. člověk na mžik odejde a prostě oni jsou strašně rychlí. Jako syn když měl dva roky, hlídal ho manžel a jeho matka. Já jsem byla v druhé místnosti.. malý jim odešel do kuchyně a stáhnul na sebe horký čaj. Já jsem ihned přiběhla, ti dva se ani nestacili zvednout.. a rvala jsem. Ihned jsem volala rychlou a malého jsem rovnou brala do sprchy a pouštěla na něho vodu... No díky tomu mi řekli, že jsem mu zachránila kuzicku. Nemá do dnes žádné následky,ani flek. A to pro něj letěl vrtulník, dojela sanitka, policajti..když jsem chtěla letet sním, řekli že vrtulník odvolávají že matka jede v sanitce se synem. V nemocnici na popáleninovém mi řekli, že má malý štěstí ..že kdyby to byla káva tak je to masakr. Strašne zážitky

erchia
1. bře 2024

Ahoj, chápu, že to vyděsí, to je jasný, ale snad pro uklidnění chci uvést, že my s bráchou jeden jedl slepičáky a druhý vajgly, prostě jsme se popelili na zahradě 🙂 A jsme naštěstí ok ;)
Nicméně plně tě chápu, jak teď máme prcka, tak je mi jasný, že ho budu muset nechat "pěstovat imunitu", ale něco fakt ochutnat nemusí ;)
Doporučení na TIS tu padlo, plus tvoje doktorka tam sama volala, tak snad bude všechno prostě ok 🙂 A z tohodle prostě bude historka typu toho našeho "jedení" slepičáků a vajglů 🙂 Nepředpokládám, že nás naši nechali se tím ládovat, ale prostě jsme ochutnali 🙂

autor
2. bře 2024

@erchia tohle dělal bratrance. Jedl kuřince 🤣 Joo už je to ok. Včera odpoledne spala 3 hodiny nezvykle ale vzbudila se, papala a vše v pořádku. Díky Bohu 🙏

erchia
2. bře 2024

To je dobře, jasně, že to vyděsí, ale minule jsem někde viděla příspěvek o tom, že dítko snědlo snad šroubek, a doktor prý sdělil, že jako ok :D
Náš to naštěstí tolik nedělá, ale neteř je v tomhle expert, tak jsou v tom brácha se švagrovou už ostřílení, takže prostě pokud se jeví v pohodě, tak to snad určitě bude v pohodě ;) Nicméně chápu tu obavu, taky někdy přemýšlím, jestli mu to nemůže třeba za pár let uškodit 🙈 Nenaděláš nic ;)

marge_s
2. bře 2024

Tak sroubek nebo slepicinec je trichu jiny level nez otrava nikotinem 🤷🏾‍♂️

autor
2. bře 2024

@erchia já už raději hlídám.. a takové věci jsou už opravdu pryč z dosahu. Všechno je už ok 😉

erchia
2. bře 2024

Rozhodně to nechci podceňovat, jasný, že rizika tam jsou, což jsou obdobně i u snědení šroubku. Jen jsem chtěla autorku, jejíž dítě je dle všeho ok, snad uklidnit 🙂
Poradu s doktorkou, TIS, které sdělilo, že riziko otravy je naštěstí minimální, sledování dítka dle všeho funguje, tak nezbývá než jen přát, aby to bylo úplně ok.

klpoiu
3. bře 2024

Jsem rada, ze je dite ok. ♥️ A ty mas padny duvod prestat s kourenim. 😉

autor
3. bře 2024

@klpoiu jsem si taky říkala... 😉🙏