Ahoj,
chci se zeptat na nějaké tipy a rady ohledně uspávání dítěte, které se probouzí několikrát za noc. Jde mi o to, že teď budu postupně přestávat kojit, resp. kojím už jen večer (v noci) - po roce od porodu. Malá nemá dudlík, odmítá ho, takže když se v noci vzbudí, je zvyklá právě na prso a tak přemýšlím, jakou jinou alternativu jí nabídnout, aby pak zase zabrala a spala dál. Nemyslím si, že by se budila hladem, večer ještě dostává kaši a budí se v různých intervalech. Jinak spí tak od 20.30 do 8 do rána - než se úplně probere a začne dovádět.
Tak mě jen zajímá, zda jste to některá z Vás taky řešila a co zabralo. Díky moc za případné tipy a rady 🙂
Společné spaní,flašku nebo dát napít?já odstavovala dceru až když jsem ji to dokázala vysvětlit
Dát napít, hladit, držet za ručku, něco zazpívat, lehnout si k dítěti... ono toho moc nevymyslíš. U nás fungoval dudlík, ale i tak byl odstav ve 13m s trochou řevu
Hlad (i když byla najedená, po 2 hod. si dala celou lahev sunaru), žízeň, prdíky. A když nepomohlo nic, pro uspání pomáhalo mimo jiné i něžné (opravdu velmi jemňounké) šeptání do ouška 🙂
Syn se po odstavu (v 17 mesicich) temer prestal budit, tak dvakrat za noc se v polospanku napije vody a spi dal. Po mliku se ptal (cti: brecel) prvni dve noci, pak pochopil, ze nebude a uz byl klid. UM nikdy neprijal. Na uspavani jsem par mesicu pred planovanym odstavem zaradila ukolebavku, aby mu zustal aspon nejaky ritual.
kamarádka se musela takhle na pár nocí odstěhovat z ložnice, takže k malému vstával tatínek, pohladil, pochoval a dal napít, a zabralo to.
Poradím jen společné spaní 🙂 malá třeba jen sáhla kolem, ujistila se, že tam jsem a spinkala dál. Ale já odstavila asi ve 20m, kdy už prospala celé dvě noci bez probuzení.