Krásný den, maminky,
Mám takový docela blbý problém u dcery (4 měsíce 23 dní), přitahuje se mi v autosedačce do sedu a to neustále. Jedině když v sedačce usne tak je hezky opřená. Při cestování jako celá rodina s ní jezdím vzadu a hlavičku jí neustále vracím zpět a snažím se jí hlasem i výrazem naznačit, že takto je to správně a takto zase ne. Vím, že mi nejspíš nerozumí, ale jak jí to odnaučit? Největší problém nastává když jedeme jen sami dvě a já musím řídit. Máte někdo taky takový problém a jak ho řešíte nebo zda jste ho někdo měl, jak jste to vyřešili? 😓
Mockrát děkuji
Dítě musí mít pásy utažené tak, že se ani nepohne, maximálně kousek nadzvedne hlavu. Pokud se přitahuje do sedu, utáhni pásy.
Z fotky není poznat, jestli máš sedačku dobře napolohovanou, nesmí být moc do lehu. Ale zdá se, že jenom zvedá hlavičku, nezvedá se celá. To tak holt je, chce koukat, a to v autosedačce moc nejde, je to velké omezení, proto to také často děti nemají rády...
Pises ze nema ani 5 měsíců, to jsem dceru vozila ve vajíčku. Není na sedačku brzy?
Mně přepadával dopředu a zjistila jsem, že musím posunout vajíčko naopak víc do lehu - pak hezky leží a nikam nepřepadává.
@lachtanice86 Teď na to koukám, to snad ani není protisměrka. To je fakt brzo.
Určitě nesprávná sedačka pro takového prcka. Navíc mi přijde, ze ty pasy mas nedostatečně utazene.
rozhodně patří ještě do protisměrné sedačky , do vajíčka!
Miminko by melo byt ve vajicku co nejdele. Tzn. dokud mu nepresahuje hlava pres operku hlavy. Niic bezpecnejsiho nez vajicko neni.
@merope Mně teda připadá, že je v protisměru, opřená o opěradlo předního sedadla. Je tam výškové nastavení pásu, to bývá jen na předních sedadlech, ne? Jinak posunout vajíčko víc do lehu je špatné řešení, lidské tělo lépe snáší náraz vsedě než vleže. Byť to pro dětská záda není úplně dobře, kvůli bezpečnosti v autě musí být co nejnapřímenější. Chce to najít kompromis, ale fakt dávat do lehu co nejméně.
@rebe a na to jsi přišla prosím tě kde? Nesedící dítě určitě nemá být “co nejnapřímenější”. Ani ve vajíčku to není úplný leh, ale sed u takhle malého dítěte určitě ne.
@andreah96 pořádně dotáhnout pásy. A ideálně by Měla byla ještě ve vajíčku, dokud sama nesedí, asi je v této sedačce moc vsedě
@surikata131 Mohla by sis to přečíst znovu a celé? Je potřeba najít kompromis, aby dítě nesedělo úplně rovně kvůli zádům, ale není bezpečné dávat ho do lehu, protože čím napřímenější je tělo v případě nárazu, tím menší jsou vnitřní zranění. Pokud dítě leží, při nárazu se vnitřní orgány pohybují v břišní dutině a v nejhorším případě se mohou i utrhnout. V napřímené poloze nemají prostor k pohybu, protože se zapírají o páteř a záda, takže při nárazu nemůže dojít k tak masivním zraněním. Kvůli zádům nemá být dítě v autosedačce dlouho a mají se dělat přestávky. Kvůli bezpečnosti ale musí co nejméně ležet.
Proboha, ženský .. vždyť je v protisměru 🤦🏻♀️
@surikata131 v sedu rozhodně není! Hlavně v klidu a bez rozčilování. Děkuji
@surikata131 jsou dotažené až až, tato sedačka je pro naší váhu, vísku i věk vhodná + je nastavena správně dle pokynů výrobce.
@andreah96 Když pominu, že nesedící dítě nemá v pokračovací sedačce co dělat. (0-18/25/36) neznamená, že je to od narození, je to pro starší děti, které sedí, ale dosáhli ještě na váhu pro pokračovací sedačky..
Ale do autosedačky se nemá dávat mikina s kapucí, protože se pásy nedotáhnou tak, jak mají.. Jinak ve vejci by byla pěkně schovaná.
@pe_tu_ss_ka Tenoučká mikina opravdu nevadí, problémem jsou naducané a kluzké materiály bund a kombinéz. A kapuca nemá na dotažení pásů přes ramena sebmenší vliv, to je logický nesmysl.
@pe_tu_ss_ka pokud je v pokynech napsáno od jaké vísky a kil mohou děti sedačku použít tak to tak asi být může. Nemyslíte?
Nějak si to neumim predstavit, pokud mas spravne nastavenou operku hlavy a utazene pasy, tak má prostor pro pohyb minimální. Zkus dat fotku
@andreah96