Dítě pořád pláče, zachraňte mi život

keana
21. led 2015

Tak tragicky nadpis....ale pochopte,jsem na dne. Po narozeni dcery nasledovala trimesicni kolika-rev,pak dvoumesicni reakce na ockovani-neutisitelny rev,pak chvile klidu,hezky spinkala doma i venku....a pak prisly dva zuby,opet rev rev rwv a abych prezila,brala jsem si ji do postele,protoze prso ji uklidnilo a alespon chvili spala. Pak bylo 14 dni klidu a zas vsude hezky spinkala(doma v postylce hur a kratsi dobu) a ted jsme v dalsi rvaci fazi,kdy rve uz mesic,nikdo nevi proc(zuby se nerysujou,dr ji zhodnotila jako zdravou a bez problemu) a tak si rve kazdou npc,jsem ma prasky,sotva chodim,jediny,ciim se motivuju jsou me milovane rucni prace. Snazim se myslet na hezkou vlnu,hezke vzory latek,abych ty prorvane dny nejak d aala. No a tak hezky zaostava nase manzelstvi,manzel je z male na prasky,dnes v noci chtel uz male dat na zadek aby mela proc rvat. Podarilo se mi mu to rozmluvit,ale reknete mi jak dlouho to takhle muzeme vydrzet? Pres den spava dvakrat tam max po dvou hpdinach. Spat chpdi v 7 po koupani,usina pred 10 v nasi ppsteli a od pul 11 rve rve a rve.....a my nemuzem nemuzem nemuzeeeeeeem

guinea
21. led 2015

@keana Moje kamarádka měla to samé, ale "vydržela" to až do dvou let věku holčičky. Mezi tím samozřejmě chodila po doktorech, naférovku řekla i pediatričce, ať jí dá pro malou nějaká sedativa, jinak se zabije. Až nakonec pomohla homeopatika! Ta kamarádka na ně nikdy nevěřila, ale prostě už před tím vyzkoušela všechno, a byla opravdu na dně.

big_el
21. led 2015

Můžete, můžete, můžete..ba co víc, vy dokonce musíte vydržet! Nic jinýho vám nezbyde. Určitě se to třeba zlomí brzo a malinká Vám začne dělat jenom radost..🙂 Ono je možný, že i ona sama vycítí, že jste ve vypětí a přenášíte to na ni 🙂 dítě holt není hračka na baterky, kterou mužete kdykoliv vypnout abyste měli klid. S manželem si promluv, vysvětli mu to..a bude dobře!! To zmáknete 🙂 Věřím tomu 🙂

andy21
21. led 2015

Přesně tak souhlasím 🙂 Vydržíte a hlavu vzhůru, teď jste máma, nemyslete s manželem na sebe, ale na malou, ona nebude brečet věčně! Za rok Vám prospí celou noc 🙂 A dítě nikdy nebrečí bez důvodu

teatime
21. led 2015

Probírala jsem něco takového v jedné skupince na fb a dostala nějaké tipy, co by to mohlo být a co třeba pomáhá. Tak tedy předávám rady jiných: na zklidnění pomáhá šátkování, na zuby kromě gelů třeba mražené vafle, které dítě může cucat. Někdo skutečně doporučoval homeopatika, taky se můžou vyzkoušet zklidňující oleje. Důvodem řvaní může být mimo jiné potravinová alergie. Jestli kojíte, zkuste vynechat mléčné veškeré mléčné výrobky - alergie na kravské mléko bývá nejčastější. Držím palce!

andy21
21. led 2015

A dávat na zadek 8 měsíčnímu dítěti nebylo od manžela myšleno vážně, že ne? Takhle malé děti bezdůvodně nepláčou, ostatně ani vy nepláčete bezdůvodně ne?

rybickamalicka
21. led 2015

Ahoj, jak to myslis, chodi spat v 7 po koupani, usina pred 10 v nasi posteli....? Ona usne v tech sedm a pak se probudi a usne pak s vami v posteli? Nebo tam ty tri hodiny lezi? Kolik ma tedy tvoje mimi mesicu? 6? Jestli spi dvakrat 2 hodiny, tak je to podle me dost...a co ji jit s ni lehnout pres den, at mas trosku naspano a vecer vydrzis dyl. Manzel (pokud je to mozne, jde spat do jineho pokoje, at se vyspi do prace). je to narocne obdobi, taky mam narocne dite, dneska dneska v noci nespala od 4 do pul 6 :-/ ale bude lip, mam jeste 13lete dite a to uz spi celou noc 😉. A nema treba mala hlad? A kdyz place, ani prso nezabere?

teriszek
21. led 2015

bude to znít divně ale pomohlo to že sem do futer v ložnici udělala skobu na tu lano s autosedačkou a uhoupala sem malého ke spánku.Táké měl do roka řvací období a je to na palici to věřím!Bude líp

keana
autor
21. led 2015

I mama potrebuje spat alespon 5hodin za den,i kdyby prerusovane. Koneckoncu i to dite potrebuje spat. . A po takove prorvane dobe.....ani se manzeloj nedivim,sama uz se krotim,abych na ni nebyla oskliva. Kazdemu,kdo to odauzuje,bych prala takove dite alespon na tyden. Protoze kdo tohle nezazij,nikdy to nemuze pochopit.

jinak pouzivam nositko,diety jsem samozrejme drzela a homeopatika zkousela. Takze zbyva odvar z makovic a antidepresiva pro rodice a spunty do usi pro tchanovce.

andy21
21. led 2015

@keana nezlobte se, ale z vašich příspěvku zde se mi zdáte nezralá a zaměřená sama na sebe, věřte, ž emám 3 děti a zažila jsem s nima leccos, vzchopte se ! Spí s vámi v posteli?

keana
autor
21. led 2015

Mala ma 8,5 mesice,od 7 kdy je ulozena do tech 10 stridve blbne a rve. Stoji v postylce a spat proste odmita. To same dela v postylce i pres den. Je dost prikrmovana,takze hlad je vyloucen a napit take dosfava i caje.

adypro
21. led 2015

Také jsme měli horší začátek a pak ve 3 měsících, ale tak hrozné to nebylo, ale absolutně chápu, že člověk už je úplně zoufalý, napadají ho hrozné myšlenky a za ty se zase viní...navíc dítě tu frustraci a nervozitu vyciťuje a o to je to horší.
Nám moc pomáhal šátek, opravdu když jsem nevěděla co, tak šátek a to zabralo většinou a pak také je někdo moc spokojený s hačkou - závěsnou houpačkou, u nás moc nezabrala, ale má ji kamarádka a jsou velmi spokojení.Také nám pomáhalo balení - do dečky. Přečtěte si knihu od p. Prekopové Když dítě nechce spát. Mně moc pomohla, od jejího přečtení jsme udělali se spaním během pár dní pokrok.
Držte se, jste silná žena, zvládnete to!!!

rybickamalicka
21. led 2015

Jeste jedno me napadlo, kdyz mala preklenula pulrok, tak vstavala v noci co hod az co hod a pul a jedine co zabralo bylo prso! Ja jsem to preckala a s kojenim vydrzela a pak se to zlepsilo. Ale i tak mala vydrzela po koupani hodinu lezet u prsa, pak chvilku hrani a pak zase hodinu u druheho prsa...no aspon byl klid a ja se koukala na telku nebo si povidala s manzelem a synem🙂 Sousedka mela podobne noce jako my, ale nezvladala to a dala umele mliko, po kterem dite spalo dyl.
Ale radeji na umelem mliku-spokojene dite-spokojena matka....nez kojene dite, odepirani prsa a hlad-unavena, znicena maminka! Drzim pesti a hooooodne sil! Bude lip!!!!!!! 🙂

evulina77
21. led 2015

@keana podle mě to souvisí s očkováním, ale to je teď jedno. Sobě a manželovi kup magnezium a hezky zobejte. S malou bych zkusila zajít k homeopatovi, podle mě to homeopatika vyřeší. Manžel s tebou nemusí v noci trpět, ať na nějakou dobu chodí spát jinam (on třeba v ložnici, ty s malou v obýváku), on chodí do práce a musí být vyspaný. Je to na palici, ale chlapy obecně toho méně snesou a za ten klid v rodině to stojí. Ty se pokus odpočívat s malou přes den, když spí, spi taky. A taky věř, že to bude časem lepší, nebude to trvat věčně...

werumka
21. led 2015

Myslím, že je úplně jedno, jestli někdo má nebo nemá podle ostatních nárok na únavu nebo pesimismus. Odpověď "nemůžeš být unavená" je opravdu velmi podnětná k tomu, aby se ten dotyčný opravdu sesypal při nejbližší příležitosti. Paní unavená je. Má toho dost fyzicky i psychicky. Je úplně jedno, jestli podle některých na to má nebo nemá nárok. Nebo jestli se s tím má nebo smířit, protože je přece matka.

@keana Já bych asi zkusila vynechat jedno spaní přes den (jen zkusit, co to udělá). A ukládala do postele až později, než v těch sedm. Evidentně tam ještě u ní únava není, pak se rozblbne a přetáhne. A opravdu s ní choď spát přes den, hodně to pomůže! Ty dvě hodiny nerušeného spánku jsou v takové situaci k nezaplacení. Knížku od J. Prekopové taky doporučuju.

lenka5731
21. led 2015

@keana sobě a manželovi neurol, dítěti homeopatika a dítě se nesnažit uspávat v postýlce, ale v nějaké houpačce. Za zkoušku nic nedáš a horší to pravděpodobně nebude 😀 Z tvých příspěvků jsem nepochopila, jak dlouho vlastně uspáváte a kdy pláče, ale s mou starší dcerou to bylo taky peklo. Každý večer 3-5 hodin bylo o zábavu postaráno, ať se člověk třeba postavil na hlavu. Ani teď po letech na to nechci vzpomínat. Takže tě naprosto chápu. Kdo nepozná přesně totéž, tak tvoje pocity nemůže pochopit. Já jsem to kdysi probírala s kamarádkami, všechny říkaly, že i jim děti pláčou a že máme totéž, ale pak jsem si začala psát usínací deník, minutu po minutě jsem si psala, jak malá pláče, ačkoliv ji nosím, ležím s ní ve velké posteli a nebo jí zpívám, pak jsem jim to ukázala a všechny s očima na vrch hlavy řekly, že TOHLE teda doma opravdu nemají. Ono když každý večer co večer ležíš s miminem ve velký posteli a ono ti u toho řve do ucha a pokaždé to trvá několik hodin ... tak myslím, že rupnou nervy každýmu a kdo říká, že ne tak to nezažil 🙂 Hlavu vzhůru.

rybickamalicka
21. led 2015

@keana a proc ji davas tak brzy spat? Kdyby si treba jeste mohla hrat, vic by se unavila a pak by lip spala! Kdyz mala nechce spat, nenapadlo by me ji dat do postylky a nechat ji tam.

pisisvori
21. led 2015

Ahoj mela jsem prvni dceru take tzv. narocne dite, co prvnhj mesice plakalo skoro cely den a vecer od 17h nonstop do 9-10. To trvalo do 3m,pak se to zlepsilo,ale vecerni usinani stale trvalo i2hod a od 12se budila i po pul hodine az do 12m.,vstavala okolo 5. Pres den spala do 10m max 3x 20min,kdyz jsem ji nenosila(mela 4jg porodni, v 6m uz 9.4kg) nebo nebyla u prsa tak rvala. Kdyz zacala lezt a sedet zlepsilo a uz pres den neplakala,ale musela jsem byt porad u ni. Od 10m,spala pres den uz 1x ale aspon hodinu. rvala v hlubokem kocare= takze porad zavrene doma, rvala v autosedacce atd atd. vse se zlepsiln po roce. jen vzdy spala podstatne mene nez prumer, v 17m uz nespala pres den. manzel spal sam v loznici,ale s nicim nepomohl,vyspat me nenechal=hadky atd, babicky daleko. byla to hruza a byly chvile,kdy jsem chtela skocit z naseho 14patra😉, ale zvladla jsem to a dcere pak byla hodn
a,sikovna.zlata,jen sileny mamanek. vydrzte,nechte se navzajem odpocinout ,bude lip,drzim palce.

kacenka1111
21. led 2015

Taky bych vynechala jedno spani....Nase nam dela tohle taky a jak vynecham poobedovë spani, tak usne v sedm jak zabita.....

keana
autor
21. led 2015

@andy21 samozrejme,ze s nami spi v posteli,kdyz jinde neusne,je to nase holcicka peneboze. A kdyz by ji pomohlo,abych ji na dobrou noc delala treba kotrmelce,tak bych ji je kazdy den rada delala. Nenutim ji spat v postylce,kdyz nechce,jedine,co bych si prala,je to,aby trochu spala a mohli jsme i my. Bohuzel vselijake presuny nejsou mozne,mame jednu malou mistnost a nemame moznost nechat spat manzela jinde. Pri usinani neni nikdy sama,povidam jj,zpivam,ctu pohadky,.....a tak to trva ty tri hodiny,nez se mnou konecne usne. Gkouseli jsme nechat uspavat manzela,ale vetsinou to bylo mnohem horsi,radsi usina u mamy,ale to snad kazde dige. Houpacku nemame kde zavesit a stojanova se do pidibytu jiz nevejde. Snazim se byt dobrou mamou a manzelkou....jenze.....

lucyanek
21. led 2015

Taky si myslím, že to souvisí s očkováním. Pokud byl neutišitelný řev a malá pak špatně spí.. Podobné reakce jsem už několikrát četla...

jpetraa
21. led 2015

naprosto souhlasím s @werumka ...nikdo nemůže říct, kolik a jak dlouho toho musí žena vydržet...každá jsme jiná, máme jiný možnosti a jiný hranice a určitě to nerozhoduje o tom, jak kvalitní jsme matky...pokud nemáte sílu, nemáte, nikdo nemůže vědět jak náročné to pro Vás je...takže rady typu musíte, vydržíte..jdou dle mě dost mimo mísu..

keana
autor
21. led 2015

Jenze ona v tech 7 je unavena,pada ji hlava,jen nemuze zabrat. Asi je moc zvykla na ten kocarek,tam usne do 10 minut s takovyma ocickama,jako ma vecer....

pisisvori
21. led 2015

@keana jak jsem psala výš moje spala přes den 3x 20 minut od 10m 1x za den hodinu....tobě spí krásně, když spí 2x2hodiny...to už nespí ani teď druhá, které je 6m.....takže spi a spi a spi přes den, manžel může jít spát k tchánovcům , aby se vyspal ne...aspoň některé noci ne a pak ti o to víc pomohl
Opravdu věř, že to bude lepší a malá vám vše vrátí tím jak bude šikovná....

pisisvori
21. led 2015

@jpetraa hlavně kdo tohle nezažil opradu neví o čem to je...je to šílené. A nejvíc radí maminky, kterým děti spí celou noc přes den víc jak průměr, když se jim někdo věnuje tak se jim to nelíbí.... a ještě mají 2 babičky a manžela co by se roztrhl pomocí🙂

hansed
21. led 2015

@andy21 promiň, ale napsat mamince, že je nezralá a zaměřená na sebe, když si tu posteskne, že už má dost??? A to myslíš vážně? Máš tři děti, OK, ale to nezaručí moudrost 😉 Zkus se vžít do situace mladé maminky, jak by bylo tobě a pak piš.... asi jsi to nemyslela zle, ale pokud bych já byla zakladatelka této diskuse a četla tvůj příspěvek, moc by mi to nepřidalo...
@keana hlavu vzhůru.... kolikrát jsem na prášky a to mi mladší dcera spí krásně celou noc, ale u mně, zato starší třeba kolikrát nespí celou noc a já chodím do práce. Jsem vzteklá a zoufalá.... Hlavní je, abyste si s manželem promluvili, ujasnili si, že se stále milujete, ale prostě teď na sebe nemáte tolik času 😉 My jsme si s Adélkou "užili" taky svoje, kdy jenom plakala, protože se nemohla vykakat.... já jsem po 3hodinovém breku utekla do koupelny, kde jsem bulela.... přišla tchýně a hodinu ji utěšovala.... protože já ani manžel jsme to už nedávali....
nikde není napsáno, že musíš jako máma vydržet všechno, není to pravda! Jsme mámy, ale jsme lidi a potřebujeme spánek, odpočinek jako každý jiný 😉

rybickamalicka
21. led 2015

@keana je to silene, hlavne nepropadej splinum...tezko poslechnout, vid? ja ho ted mam taky:/ sileny tyden, vsichny jsme meli strevni chripku, mala nespi. jsem taky porad sama, rodice daleko:-/ stejne tchyni bych malou nedala☹ ale to je na dyl...

hansed
21. led 2015

@keana teď ještě čtu, že malá ti spí pěkně v kočárku.... Co ji nechávat spát v kočárku? Klárka nám jednu dobu spala snad dva tři měsíce v kočárku (tatínek ji navykl, když byl se zraněním doma 🙄 )

agneszka
21. led 2015

já s dvojkami nespala dýl jak dvě hodiny už víc jak tři měsíce,už sem je chtěla s manželem vrátit 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a ono dneska konečně byl i spánek..jedna spala od půlnoci do 6 rána a druhá od 23-1.oo a pak od dvou do pěti sice na mém hrudníku,ale spala..nepohodlné,teče mi mléko,jsme obě mokré , ale vydržím všecko aby chvíli spala.
syn řval cca rok v kuse,usínání jen na rukou či v kočárku a do tří let spaní spolu ve dne i v noci ..bezemne neusnul..taky dobrý..pááá
držím palce at je lépe

nonnni
21. led 2015

@keana a zkouseli jste opravdu akreditovaneho homeopata? Mela jsem podobnou prostredni dceru...byl to ocistec. Kdo nezazil, nepochopi... Sedalia na ni absolutne nemela vliv, mela uplne opacne reakce na farmaka, Uz od narozeni. Po leku na spani byla vzhuru bezmala 3 dny v kuse, kazde ockovani tragedie, kdyz dostala ve trech letech ctvrtku prothazinu na laryngitidu, tak byla zfetovana amela halucinace...doslova sjeta...chodila spat s revem a vstavala s revem...ona navic nechtela spat u nas v posteli, respektive nechtela spat vubec. Budila i starsi a v okresnim meste jsme byly znamimi postavami ve 24. hodinovem Tescu, kam jsme jezdili mezi treti a ctvrtou rano, aby damy nebudily cely barak....v noci se rev a behani epesne rozleha...

Nejak to postupne preslo samo...jedina rada je vydrzet..

Jo a jetse me napada chiroraktik....ted chodime s miminem, take rvouci a ta ma prokazatelne za sebou blbej porod a zmrskany zada kvuli tomu, rve bolesti a nepohodlim...k tomu reflux, ale to bych rekla, ze je vedlejsi...kdyz ji ma v rukou chiropraktik, tak je uplne videt, jak se ji to libi, kdyz s ni cvici a protahuje ji...

primaska
21. led 2015

Přeju hodně sil.. bohužel to znám a jediná rada je: "vydržet".. 😝