Dítě odmítá babičku

ajja87
22. led 2017

Ahoj holky,mam tri mesicni miminko a resi me ted problem,ze odmita babicku,jakmile si ji babicka vezme do naruce nebo se na ni jen podiva a promluvi,mala propuka v zoufali plac.Ke tchyni jde normalne a pritom ji od narozeni moc nevidala a moji mamku alespon dvakrat do tydne. Ani ji nikdy nejak neublizila.Moc me to trapi i moje rodice.Poprve se nam to stalo,kdyz jsme byli na navsteve u svagrove,kde bylo vice lidi a pak jsme jeli k rodicum,ze u nich prespime,vecer jeste v pohode,druhy den sla mamka do prace a kdyz prisla,tak uz mala n ni takhle zacala reagovat.Nemate s tim nektera zkusenost?prejde to?Fakt me to moc trapi,kolikrat se mi z toho chce i brecet,nasi me strasi jestli ji nekdo neuhranul a podobne.Nechci na takove povery verit,ale uz jsem z toho fakt nesva.☹

lv
22. led 2017

Neuhranul.. prostě se jen třeba lekla. Takhle malé dítě potřebuje cítit bezpečí omezeně zatím jen u mámy a táty. Maminka je snad dospělá a pochopí, když ji nebude nějakou dobu chovat, s ní v místnosti ji chovejte vy.

soyevita
22. led 2017

@ajja87 Ježíši,jaké uhranutí😉
Naše Emma taky vždy brečela,když viděla tchýni.A i tchána.Mé rodiče a sestru vidí málo,i kamarádky a nikdy nebrečí
Prostě je potřeba,aby třeba mimi leželo vedle Tebe a babička na něj bude mluvit,ukáže mu hračku a až se rozkouká,tak teprve chovat.
A když ne tak prostě musí počkat,každým týdnem se to mění

makronka222
22. led 2017

Dite uz poznava hlasy, obliceje, ma strach, ze jde od mamy, proste dalsi faze vyvoje. Uz se nenecha cicmat od kazdeho. U nas ve 3m bylo to same, do te doby ji bylo skoro fuk jestli je v rukou tety nebo nasich. Cim bude starsi a vic je bude vidat, tim vic to bude v poho. Zvykne si. Vygugli si vyvoje ditete, tohle tam bude detajlne popsany. Prej uhranul:D

zitova
22. led 2017

🙂 Snad to mama neberie osobne od 3 mesacneho mimca 🙂

misule55
22. led 2017

Urcite ji nikdo nic nebo nikdo neuhranul :D Vzdyt ma 3 mesice :D Vubec se tim netrapte...Za mesic bude vsechno jinak, nas maly taky rval u babicky, pak zase u dedy a tak se to neustale strida, ted moc nechce k prababicce, aniz by mel duvod...proste moc netlacit na pilu a ony si na sebe zvyknou 🙂

hanih
22. led 2017

@ajja87 Nejspíš se stalo něco, co miminko nějak rozrušilo nebo vylekalo, a stalo se to v souvislosti s babičkou, nebo si to s ní to miminko nějak spojilo. U tak malého miminka může stačit i maličkost, ani vám nemusí dojít, co to vlastně bylo. Někdy stačí, že třeba necháte miminko dotyčnému v náručí a na chvilku mu zmizíte z dohledu a už to je. Časem to přejde 🙂 My jsme tohle měli taky a několikrát. Dcera je na to citlivá a je od začátku fakt velkej mamánek, takže bývá pořád nalepená na mě. Moje babička (dcery prababička), se s tím moc nepáře, prostě ji čapla, že si ji pochová, a bylo. Babička z toho byla docela vedle, protože to většinou s dětma umí - jsme velká rodina, takže spousta vnoučat, pravnoučat atd., a nikdy se jí to s žádným nestalo. Ale holt naše dítě to nemá rádo. My jsme pak dělali to, že když si ji chtěla babička pochovat, tak jsem se k ní přitulila taky, aby malá viděla, že je to ok a taky aby na mě měla stále dobrý výhled 😀

kika_21
22. led 2017

@ajja87 A tak se jich zeptej, co to je uhranul? Docela by mě zajímalo, jak by to mělo prakticky probíhat. 😒Možná bych si měla zopakovat Erbenovu Kytici.Nebo spíš Babičku-tam je ten Viktorky černý myslivec.To snad nemohou myslet vážně.Ať se tím mamka netrápí, srovná se to. Bylo ten den moc zážitků, malá je zpětně zpracovává, ve srovnání s námi, kteří zvládneme hodně nových dojmů, je to MEGA množství u miminka.

ivetttaa
22. led 2017

Můj syn měl přesně toto na naše dvě babičky (jeho prababičky). Nikdo jsme nevěděli proč když je vidí tak začal brečet. Obě tedy moc často neviděl, ale tím to určitě nebylo. Já to neřešila, protože miminku to nevysvětlíš. Pak najednou na babičky oslavě narozenin se na ní začal smát a povídat jí, chování babička raději nezkusila, stačilo jí že se na ní směje a o pár dní později už se od ní nechal i nakrmit. Chce to nechat to být a nelámat to přes koleno, samo to přejde, ale může to být dlouho. Babičku to asi trápí chápu, ale pokud budete zkoušet jestli brečí nebo ne v její náruči, tak to můžete jen zhoršit.

zarecna
22. led 2017

Tak moj syn je uhranuty potom uz 17 mesiacov, vzdy, ked vidi muzovho brata, reve ako zmyslov zbaveny... 🙂 Proste svagor ma dlhe rysave vlasy, bradu...no konec. 🙂 Mala ma tri esiace, vies kolko zmien spravanie je este pred vami??????????? Neboj, ona sa proste citi bezpecne u mamky a otca a momentalne je to naj, ma k vam proste vztahovu vazbu a ostatni su pre nu cudzi.