Dítě nechce spát pod peřinou, co s tím?

mera25
15. kvě 2015

mám rok a půl chlapečka a asi před 2 měsíci přestal spát ve spacím pytli a nyní mi nechce spát pod peřinou. co s tím? když ho přikryju tak se tak dlouho prohazuje a odkopává dokud peřinu nedám pryč...

andelka
15. kvě 2015

Obě děti odmítaly peřinu. Pamatuju si, že i v zimě mi 2-3 letý syn odmítal peřinu. Tak měl dvě pyžama, tenší a na to teplejší a teplé ponožky. Peřinu vzal na milost tak ve 4 letech. Mladší byl to samé, ale tak od 2,5 už pod peřinou spí.Sami k tomu nějak dospěli, nenutila jsem je.

zo_ja
15. kvě 2015

Normálka 😉 Neřeším. Dokonce i v zimě mi jedno dítě takhle staré spalo nezakryté, odmítá ponožky, nemocné není. Když spící přikryju, stejně se odkope. Takže oblíkám tak, aby netáhlo na záda a bříško, ost. ok.

elen222
15. kvě 2015

syn také nechtěl spát pod peřinou a tak spával v zimě ve spacím pytli. Dcera je to samé, pytel odmítá, takže spí ve dvou pyžamech na sobě a ve dvou ponožkám, vrchní jsou teplé, takže podobně jako @andelka 🙂 . Večer ji vždy přikryju, ale za chvíli je odkopaná. A když ji občas přikryju v noci, za chvíli začne kopat a vztekat se a je hned zase bez peřiny 😀

veruska007
15. kvě 2015

Mám děti do 3 let v pytli a starší chodím přikrývat. Na zimu děti spí v tlustých ponožkách.

kamilka007
15. kvě 2015

@mera25 Malemu je 11 mesicu a od pul roku ho nedonutim spat pod perinkou, dokonce i ve spanku se z ni vyplazi. V zime spal v pytli, ted aspon v overalku, takze to moc neresim, jen v loznici mame pro jistotu aspon 22-23'C.

kachnanek
15. kvě 2015

To je u nás úplně to stejný, v pytli nikdy spát nechtěl, protože tam má málo místa na pohyb a peřinu taky odkopává tak dlouho, dokud se jí nezbaví. Vždycky akorát kontroluju, jestli mu není zima a už to prostě neřeším...

katyxq
15. kvě 2015

už skoro neřeším ... prostě se odkopává (a pyžamové kalhotky si i ze spaní svlíkla), takže spí v noční košili, obvykle se jí vykasá někam nás pás, ale nemocná v podstatě nebývá, tak holt je otužilec

pisisvori
15. kvě 2015

obě dcery se odkopávají....mladší spala v pytli chvíli, ale děsně se v tom kroutila...starší se občas přikryje sama a někdy hned neodkope, když přikryju já🙂, ale asi až tak od 4-4,5let. Pořád je přikrývám. Spát ve dvou pyžamech to bych se zbláznila, takže k něčemu tak hroznému nenutím ani děti🙂🙂...navlečený člověk si nemůže odpočinout....takže my máme doma teplo = 23
a obě dcery jsou zdravé = starší byla prvně nemocná ve 2 letech, později spíše podprůměr ve školce, mladší (které nosí starší bacily ze školky ) měla zatím 3x slabou rýmu, pouze 1x s mírně zvýšenou teplotou....jsem si jistá, že jedním z důvodů je to, že nemají studený odchov🙂.

teriszek
15. kvě 2015

syn 2 roky též spí bez peřiny.On se naštěstí když mu je zima vzbudí a zaleze si do peřiny sám tak že pohoda 🙂

brouzdalka
15. kvě 2015

Můj malej taky spí nepřikrytej, má to prý po tátovi, ten byl jako dítě to samý 🙂 Ale i když spí v pyžamku bez ťapek, má nožky teplý, takže neřeším 🙂

ronyx
15. kvě 2015

Naprosto normální věc.Můj syn 3 roky nechce peřinu do dnes.V noci ho několikrát přikrývám,ale hned se zase odkope.Takže ho dávám spát v pyžamku s dlouhým rukávem,dlouhými nohavicemi a ponožky 🙂

hollybelly
16. kvě 2015

dcera od té doby, co se naučila přetáčet na bříško dodnes (1,5 roku) taky nedokáže spát zakrytá, když se o to snažím, hned je vzhůru a leze z pod peřiny a spí na ní 🙂 pokud není léto a v noci parno, tak spí v bodyčku s dl.rukávem, má punčošky a na tom ještě tepláčky...

sedmiteckas
18. kvě 2015

Také mi dcera spí neprikryta zatím.

mamina1993
26. zář 2016
chris_n
26. zář 2016

poradne ho obléct a holt rezignovat na perinu. Taky to tak u nas je