Dítě menšího vzrůstu. Jak nakonec vyrostlo?

18. bře 2022

Maminky, které jste měly děti menšího vzrůstu, jak nakonec vyrostly? Mám dceru 16m a měří cca 72cm, v roce měla 69cm a při narození 48cm. Je mimo tabulky 😫😫 Pediatrička je v pohodě, že prý všechny děti jednou vyrostou, ale já mám strach. Starší dcera měla v roce 72, v 18m 78 a teď ve 3.5 letech má metr. Lízala spodní tabulky, až se dostala na průměr, ale mladší ty tabulky ani neolízne 😫😫 Nikoho extra malého v rodině nemáme, já jsem sice menší, mám 163cm, ale manžel má 185

eloana
18. bře 2022

mam neco podobneho u tretiho ditete..... Dokrotorka,ze v pohode,ale mam znameho lekare a ten mi domluvil endokrinologicke vysetreni a bylo zjisteno o 2,5 roku opozdeny rust. Dela se to z rentgene rucicky....loni byl znovu a stale o ty 2,5 roku - vek kosti odpovida misto 9 tak 7,5 roku. Ale pry o to poroste dele. Horsi kdyby to bylo obracene,ze by vek kosti byl starsi nez ve skutecnosti je. Jednou za rok se chodime premerit....

autor
18. bře 2022

@eloana ale tak to vlastne neni problem, jen proste poroste dele ne? Ja nevim, jestli neplasim moc brzy, jeste jo nebyl rok a pul… ale v tabulkach proste neni…

izz76
18. bře 2022

Moje dcera při narození 48,v roce 70,5 cm. Teď je jí 7,5roku a měří rovných 120 cm. Prcek je, ale není jedina mezi vrstevníky, máme dokonce i menší stejně starou kamarádku. Dle grafu, pokud pořád poroste stejně, měla by vyrůst do 158-160cm.

autor
18. bře 2022

@izz76 a kolik prosim mela v roce a pul a ve 3? Jen at vim, co je “normalni”. 160 v dospelosti fajn, 150 bych ji teda neprala….

eviicka
18. bře 2022

Já byla vždycky drobek, ale kolik jsem měla v roce v kartě zapsáno nemám, jen že 7,5kg. Ve třech letech 90 cm a 11 kg. V dospělosti měřím 155 a nemám s tím žádný problém 🙂.

bertik20
18. bře 2022

Chce to sledovat, když to dlouhodobě bude pod 3 percentilem,je dobře navštívit endokrinologa. Mám syna, zpočátku dobrý, pak začal růst stále pomaleji, ve skoro 5 letech pouze 92 cm, začali jsme píchat růstový hormon. Teď je mu 15, vše super dohnal, růstak píchá ale dodnes a ještě chvíli bude, protože mu dost zaostává kostní věk.

eloana
18. bře 2022

v podstate neni,ale chce to sledovat prave aby nebyl opacny problem ..to pak pichaji ten rustovy hormon

mandala
18. bře 2022

Podle mne je ještě brzy dělat nějaké úsudky, taky jsem byla se synem někdy v šesti letech na endokrinologii na vyšetření, protože spadl úplně mimo graf. Jeden rok dokonce vyrostl asi jen 2 cm. Nakonec vše v pořádku, jsem taky malá, takže bude asi malý po mně.

chumlee71
18. bře 2022

Náš prcek když se narodil měl 46 cm a teď ve dvou letech má 82,5 cm. Jo je malinko menší, ale neřeším. Já si myslím že každý má svoje tempo 😀

sudylichozrout
18. bře 2022

Dcera mela 46 cm, ted je ji necelych sest, ma 16,8 kg a 105 cm. Bude drobek a je zcela mimo tabulky. 😁

franerka
18. bře 2022

Mám obě děti mimo tabulky, drobky. Všude jsou nejmenší..no a co. Toto m vždy udivuje. Ty sama jsi malá, máš 163cm to je prd, tak je po tobě. Každý nemůže mít dva metry. Pokud je jinak spokojený, prospívá, roste svým tempem. Já i muž jsme malý a sami máme malé rodiče i sourozence. Zkrátka geny nepřečůráme...Dnes jsou na vše tabulky a pokud je člověk mimo, šup injekce hormonů. Tomu říkám výhra do života. Dřív se to neřešilo a všichni si žili poklidné života. Dnes je takový kult krásy a standardu až mě to zaráží a znechucuje. Děti učíme, že jsou osobnost a individualisti a že nikdo není stejný. A že jsou krásní i tak. Nic si z toho nedělají. Doporučuji tedy srovnat si to v hlavě, hodit doktorku za hlavu a nestresovat!!! 🙂

autor
18. bře 2022

@sudylichozrout tal to je taky drobeček. A doktorka v pohodě? A máte někoho malého v rodině?

autor
18. bře 2022

@franerka jsem malá, ale ne extrémně malá. Navíc mi nejde o krásu, ale nechci, aby měla třeba 140cm, to pochybuju, že máme jako rodina v genech…

sudylichozrout
18. bře 2022

Je to pide, no. 😁 Druha i treti dcerka byly take takhle malicke, ale mely vyssi pordni vahu, takze jsou sice drobne, ale preci jen ne tolik. Je po mne, byla jsem jako dite uplne stejne pide a ted mam 55 kg na 160 cm po trech detech. Maturovala jsem se 40 kg, promovala s 45 kg. A vdavala jsem se pred 9 lety s 52 kg. 😁

autor
18. bře 2022

@sudylichozrout jo tak drobne mam taky obe holky, obe v roce 7kg, starsi ted ve 3.5 asi 12.5kg, to maji po moji mame. Ja byla hubena nez jsem zacla pracovat, pak to slo nahoru a pred tehu jsem mela 59 na 163 🙈 Ale starsi aspon roste do vysky, mladsi se flaka….

korin
18. bře 2022

Kontaktovala bych poradnu na https://www.rustovyhormon.cz/ Za to nic nedáš, třeba by tě uklidnili, že je vše ok. Pokud není, měla bys možnost s tím něco dělat.

franerka
18. bře 2022

Jasně že jde hlavně o zdraví, ale vážně bych se nestresovala. Dcerka měla v roce 7 kg. Nyní v necelých 7 letech á 18kg a cca 115cm. Fakt drobná a útlá. Naproti tomu má kamarádku dceru, která je zase extrémně vysoká na svůj věk. Každý má něco. Mrkni na sebe, muže, děti, rodinu. Jak vypadáte? Zapadá? prostě sama musíš vědět, zda je to spokojené dítě.

zmrzlinka
19. bře 2022

@franerka tak růstový hormon se nenasazuje ,protože je dítě mimo tabulky.Je řádně vyšetřeno( většinou za hospitalizace) a nasazuje se aby aspoň mělo 150 cm a napr. aby si mohli udělat řidičák.Ma mu to život skvalitnit a ne aby bylo krásné 🤦
Já mám 155 cm a jsou situace kdy mne to děsně štve....

shirilka
19. bře 2022

@chumlee71 To jsem ráda, že ještě někdo má i menšího chlapečka, malý měl při narození 47cm a teď ve 20m má 78cm, všechny děti v okolí i ty o něco málo později narozené než on jsou vyšší než on. Snažím se to neřešit, že to snad dožene, ale asi se zeptám doktorky, jak půjdeme ve 2letech.

autor
19. bře 2022

@zmrzlinka asi tak. 150 je proste minimum na vsechno. Ted jsem ji natahla a premerila jeste jednou, predtim jsem ji merila ve stoje a ty prckove nozky nepropnou, tak ma 73, coz je teda spodni hranice ditete v 16m, takze by se dalo rict, ze je zatim v tabulkach. No snad to bude mit jako starsi, ze sice roste pomaleji, ale porad, takze se nakonec vysvihne mezi prumer nebo aspon lehky podprumer. Nikoho v rodine pod 160 nemame, manzelova rodina je spis vyssi, tak snad…

autor
19. bře 2022

@korin napsala jsem tam, diky

sinicka
19. bře 2022

Mám skoro stejně rostoucího kluka.. ma 4,5 a má pod 100 cm.. o vaze ani nemluvim.. chodime vsude ruzne, od endokrinologie, pres srdce… nikde mu nic nenasli, ale hlidaji ho, no.. je pojícný, ale vše vyběhá.. je mi lito, ze mu kazdy rika “prcku” .. uz kvuli tomu i pláče, u kluka je to “ blbější” no

autor
19. bře 2022

@sinicka u kluka jo no… ale zase kluci rostou dele, takze je realna sance, ze to doroste. A kolik mel v roce a v roce a pul? No vaha to je druha kapitola.. Ale jak uz jsem psala vyse, to v rodine mame, nizkou vysku ne…. Ackoliv co ja vim, kolik mela mama a teta cm, ani nevim, jestli se to tehdy nekam zapisovalo, jen vim, ze obe byly uplne pruhledne a v dospelosti maji obe nad 160cm

izz76
19. bře 2022

Musela jsem si to vyhledat.. Pri narození 48cm,v půl roce 63,5cm. V roce 70,5cm,v 1,5roce 79cm. Ve 3letch 91cm,v 5 105cm, v 7 letech 116cm. 🙂

autor
19. bře 2022

@izz76 ty jo tak to ale mezi rokem a rokem a pul dost poskocila, to ten muj prcek ani nahodou 😅 Ale zatim dost kopiruje starsi segru, byt o par percentilu niz, tak snad se mi k tomu prumeru taky vysvihne…. Vahove jedou uplne ale uplne stejne - strasne mizerne 😅😅 Jinak mi teda neprijde uplne mala, moje dcera mela ve 3 letech 95cm a to patri k tem vyssim vsude

plksv
19. bře 2022

Schválně jsem se podívala do průkazky. Moje dcera měla v roce 72 cm a 8,1 kg. Teď byla na vstupní prohlídce u svého nového obvodního lékaře a ve 20 letech má 38 kg 🙂. Ale je drobná.

atraps
19. bře 2022

nase dcera v roce take 69 cm, ted v 6 letdch 108... ja mam ale 153 cm, muz 180... resila sem to hrozne dlouho od 1.roka, ted uz tak intenz. nejsem. mala je I nejedlij

atraps
19. bře 2022

@eviicka presne

chumlee71
19. bře 2022

@shirilka my jsme teď byli na 2 roční prohlídce a všechno v pořádku, jen je menší 🙈. Tak to neřeším.....

baraskaska
19. bře 2022

V cervnu budou dceri 4 roky a ma metr. Podle dr vsechno vporadku. Nejsme jako rodice nejak velci ale maly taky rozhodne ja 175 cm chlap 176cm. Starsi dcera je opak je spis nadtabulkova ve svych skoro 7 letech ma 132 cm. 🙈 Hold vsechno to vybrala starsi a na mladsi nezbylo asi😅