Dítě křičí při kojení. Nemáte nějakou radu?

luciekrat
16. srp 2019

Ahoj maminky.
Mám chlapečka 3 a půl měsíce starého. Poslední dobou mám problém s tím, že mi miminko brečí když kojím. Chvíli pije a tak po 5minutach začne brečet, třeba i svíjet se a odtrhává se od prsa..někdy dokonce i příští. Sem z toho nešťastná a nevím co dělat. Ráno při prvním kojeni je celkem klid, ale pak je celý den katastrofa a večer je to nejhorší.
Nevím čím to může být, ale už sem t toho unavená i já. Protože je to vždycky boj. On hystericky křičí a já se potím a peru se s ním...nemáte někdo nějakou radu?
Děkuji

zelenaesmolda
16. srp 2019

@luciekrat
mas mliko?treba mu nic netece...
zavolala bych LP nez se radit tady 🙂

luciekrat
autor
16. srp 2019

@zelenaesmolda no zkusím prso zmáčknout vždycky jestli mám dost mléka a mléko kolikrát vystříkne až na hlavu malýmu, takže tim by to být nemělo.

zelenaesmolda
16. srp 2019

@luciekrat
nemuze byt treba unaveny?ze nema silu sat?nebo se mu spatne lezi?nema reflux?

hezz17
16. srp 2019

Tipla bych to na spurt. Mimco chce víc pít a rozciluje se, že neteče tak rychle jak by chtělo. Většinou je ti před den bida a v noci, když je dítě rozespale pije jaks taks dobře. To přejde, ale chce to pevné nervy 😉

kittyy17
16. srp 2019

@luciekrat může mít i spurt, a vzteká se že teče pomalu... Možná bych i zkusila jinou polohu, krmit dřív..

kittyy17
16. srp 2019

@luciekrat nebo rostou zuby...

zelenaesmolda
16. srp 2019

@kittyy17 ve 3.5m?

michaelllas
16. srp 2019

Ahojky, malý mi tohle dělával. Jak píší holky - mléko teklo moc pomalu a nebo naopak moc... a to ho vždycky hrozně rozčílilo. Ale občas pomohlo, nechat odříhnout a pokračovat v kojení. Někdy to dokonce dělával, když měl prdíky, tak jsem ponosila na tygříka, v klubíčku a pak normálně papal. Tak ještě třeba tohle zkusit...🙂

pribylovapetra
16. srp 2019

@luciekrat me to delala dcera. Mela problem s briskem. Byla jsem nešťastná protože brecela ze ma hlad a zároveň brečela u kojeni. Pomohlo nechat ji pred kojenim vyprdet, neco jako bezlenkova metoda. Pak i po kojeni a bylo po problému.

merope
16. srp 2019

Malý občas taky takhle ječí, u mě teda že toho mlíka je asi málo. Občas pomůže mu strčit prso do pusy a stříknout (pokud ještě je a jen teče pomalu), pak se znovu přisaje a dobrý. Občas vyměňuji prsa a pomůže. A občas už prostě není a jdu na nutrilon. Ráno mám mlíka většinou po noci ještě dost, večer to je slabota - třeba dneska dal asi 150 ml nutrilonu, buď už je to extrasavec nebo naopak v prsou absolutní houbelec.

anita003
16. srp 2019

Taky jsem to měla úplně stejně... 3 měsíce a kojení se začalo podobat spíše boji kdo s koho než spokojenému krmení... Mlíko zjevně teklo, ale bylo ho málo... Mně teda díky tomu přestala přibírat, já už neměla chuť a sílu s ní válčit, tak dostala UM a od té doby je naprosto spokojená...

luckylee
16. srp 2019

@zelenaesmolda syn mel ve 3m spodni jednicky.
Kamaradky synovi se ted v mesici klubou prvni.Takze proc ne.☺

kuttu
16. srp 2019

Ve 3 mesici byva častý bojkot kojeni,mění se tok mléka....u nas trval 3 tydny a preslo to...ale bylo to desny,ja prsa nalita a dcera nechtela pit...

milu2015
16. srp 2019

A nemá třeba afty ? I u takhle malých je to možné

m_tina
16. srp 2019

me napada brisko, zkus bezplenkovku 🙂 muze to byt i tim, ze mliko tece malo, nebo moc, boli ho zuby... cokoli :(

kacenka.pospi
16. srp 2019

@luciekrat a nabidnete mu po tech peti minutach druhe prso? Kolem 4.m klesa prolaktin a s nim i laktace, mleka je najednou mene a miminka placou. Nabidnete mu druhe prso apak klidne zase to prvni a ono se to srovna-mela sem to presne s prvnim synem. Nemenstruujete uz? Ms muze menit chut mleka.

ejmate
16. srp 2019

@luciekrat Ja bych take rekla spurt, mala ho mela ve 3 mesicich take, chtela jist kazde 2 hodiny a neni neobvykle ze deti rvou - tece jim to pomaleji nez by chteli apod. Jestli se sviji - kope nozkama apod, muze ho taky bolet brisko, zkus ho dat odkrknout a pak jeste znovu k prsu. Prejde to, vydrz 😉

baruniceslepice
16. srp 2019

Pouzivas dudlik? Ten muze mit za nasledek snizeni laktace. Jestli ne a doposud se kojil v pohode, vydrz. Muze to byt spurt.

saphire
16. srp 2019

Přesně ve 3,5 měsících jsem totéž měla s oběma dětmi, byl to bojkot kojení a pomohlo mi toto: https://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/material... tenkrát jsem to našla někde i česky, teď to nemůžu najít. Ve zkratce pomohlo nosit v šátku/nosítku na holém těle, zkusit kojit v šátku, u toho chodit a pohupovat, kojit v momentě kdy začne usínat nebo kdy se začne probouzet, třeba unosit v nosítku, opatrně položit a dát prso, kojit o samotě v klidné místnosti, bez televize atp. a hlavně střídat u každého kojení obě prsa. Za pár dní to bylo lepší. Nemyslím že jsem to nějak zavinila, dudlík děti nechtěly a flašku jsem vůbec nikdy nepoužila. Spíš si myslím že to souviselo s hormony, zhruba v té době se mi také vždy dostavila první poporodní MS... Nakonec jsem kojila prvního 20 měsíců a druhého ještě v roce a čtvrt taky kojím, držím palce.

pavca1982
17. srp 2019

To je spurt

danecka
17. srp 2019

Jak píše Saphire, bojkot kojeni. S malou jsme to zazivaly taky od 3 mesice. Mlika jsem mela, ze bych nakrmila mensi somalskou vesnici, ona měla nality prs v puse a rvala. Pila jen kdyz jsem s ni u toho chodila a drzela ji v jedne poloze, strašný. Kazde krmení byl stres. Trvalo to vic nez 3 mesice, nakonec pomohly homeopatika.Ale kojime do ted a je ji rok. Za me radim, klid klid klid. Najit polohu, ve ktere je ochotne dite pit. Vyloučit malo mleka. Davat odrihnout. Pit v klidu a samotě. Najit sikovneho homeopata. Hodne sil. Pokud Ti to kojeni za to stoji, vydrz. Pokud to neni Tvoje priorita, zvaz to, fakt to nebylo jednoduche, ale ja bych to absolvovala znovu. Drzim palce

kosi_cek
17. srp 2019

Mám 4 děti a toto jsem nezažila jen jednou, je to takové blbé a velmi náročné období. Teď jsem někde četla, že miminko v té době ztrácí sací refkex, ten refkex, s kterým se narodilo a asi nad tím začnou více přemýšlet o všem a celkově začínají vše kolem více a více vnímat, takže už to nejde tak nějak samo, jako vš, nad čím náš mozek začne přemýšlet...Každopádně v této době se dokáží kojit nejlépe v polospánku (v noci), když právě nepřemýšlí, tak to třeba tak bude. Půlka dne, resoektive noc nenahradí den celý, ale pomůže to období překonat, většinou děti mívají nakojené kg do zásoby, takže když přestanou v té době přibírat, tak je to nijak neporazí. Druhá věc je, jakým způsobem se spouští ženě mléko a jak se to vše sejde. Mě třeba vždy hodně brzy začal cyklus, snad i proto se mi tvorba mléka hodně brzy přepnula na tvorbu přesně podle dítěte a jeho poptávky, takže v této době už se mi prsa běžně nenalévala a odstříkala jsem max na dno skleničky. Je to hodně náročné období, kdy o sobě a o svých schopnostech kojit chtě nechtě pochybuje, u nás trvalo vždy nejméně 3 týdny, byla to doba, kdy jsem se musela stranit pobytů venku a hlavně přítomnosti jiných osob u takto náročných kojení, soustředit se na noční kojení. Ale pak to odešlo tak, jak to přišlo a kojilo se bez problémů dál a dál, je pravda, že kojení od té doby už nikdy nebylo stejné jako dříve a děti prsa od té doby hodně střídaly.

luciekrat
autor
17. srp 2019

@zelenaesmolda reflux nemá, jinak křičí ať je na polštáři, nebo v náručí...tak nevím. Vecer to může být únavou, ale přes den se mi to nezdá. Spinká a třeba se probudí a za půl hodiny jsem krmit.

luciekrat
autor
17. srp 2019

@michaelllas ji prdíky mě taky napadly. Jako zkoušela sem i odprdnout rourkou, dvakrát polkl a začalo to na novo. Taky mě napadlo, že třeba to prso zmáčknu a mlíko vystříkne, ale když saje tak možná prostě teče málo. On je jedlík, tak sem zkusila i kojit z obou prsou, ale jen vypil asi přední mléko co teče hodně a křik začal zase. Dneska byl u pití docela v klidu. Tak uvidíme...

luciekrat
autor
17. srp 2019

@milu2015 afty nemá, to sem si nevšimla

luciekrat
autor
17. srp 2019

@kacenka.pospi no zkoušela sem dávat druhé prso, ale vypil asi jen přední mléko co teče rychle a pak začal křik na novo...jinak menzes ještě nemám, takže tím by to být nemělo.

luciekrat
autor
17. srp 2019

@baruniceslepice používáme dudlík, ale má ho spíš na spaní jinak ho moc nechce. Ale od začátku to nebyl problém...začalo to až teď, dřív jsme se se vsprutem vyrovnali dobře, celkem klidně a rychle. Doufám, že už to bude lepší.....

ladyhacek
17. srp 2019

Pokud jsi vyloučila bříško tak možná spurt i ten růst může bolet a proto pláče, u kojení se vzteká že to neteče tak rychle chce to 3-4 dny ( občas 10) a srovná se to

michaelllas
17. srp 2019

@luciekrat Někdy je to fakt těžko poznat, co se zrovna miminku nelíbí. Tak držím place, ať je už dobře🙂🍀

luciekrat
autor
17. srp 2019

@kosi_cek no my v noci nekrmíme vůbec. Asi po měsíci a půl začal spát až do rána a budit sem ho nechtěla. Snažím se na kojení někam zalézt aby měl klid. I když jsme u babiček, tak si zalezeme někam kde je ticho a nic ho nerozptyluje... každopádně doufám že se to srovná. Nevzdávám to, chci kojit když to půjde. Je to to nejlepší co pro syna můžu udělat