Dobrý odpoledne všem . Vím že je ještě čas ale ..Měla bych takový dotaz , máme dceru je jí teď rok a nesnáší cestu autem . Jezdíme do města na nákup cca 10 km a kňoura je nervózní , pořád ,,něco" chce když jí dávám po nákupu do auta že pojedeme domu tak se šponuje . Na Vánoce máme jet za rodinou manžela 240 km ..má někdo zkušenost jak to udělat aby to zvládla a byla v klidu ?? Předem říkám že nám v autě nikdy neusnula .. naposledy tak ve 2-3 měsících .. Za měsíc máme jít na očkování chci se zeptat i doktora na to , ale zajímalo by mě jestli něco vůbec existuje .. samozřejmě nechci dítě oblbnout nějakými léky ale chtěla bych tam jet .. třeba do té doby se změní a nebude ji to vadit ...
@konidana i když jsme jeli v době spaní tak místo toho plakala bez aby usnula .. byla ospalá , úplně se jí zavírali oči ale ne a ne usnout
Sedi se ji dobre v autosedacce?Neni ji horko?
Uspat jak je zvyklá a potom zkusit přenést do autosedačky? U nás to dřív zabíralo, ale musela jsem odkládat z nosítka.
Jeďte vlakem 😁 Nejstarší nerada jezdila autem dokud jezdila ve vajíčku, tak ksme jezdili vlakem
@martinka_33 🤣 ani nechci vědět kolik by bylo přestupování 🤣
@michaela666 to asi nepůjde .. me nikdy být v nositku nechtěla .. ( málo placu ) i na spaní jsme museli koupit už velkou postel , v postýlce se pořád kroutila .. a nohy ji výseku kolikrát ven .. takže jsme ji už koupili vlastní velkou a manžel udělal zábrany
Čím víc přestupů tím lépe, i kdyz to možná až u starších, po hodine a půl se začniu nudit a začne to být o nervy 😀 Když se často přestupuje tak se nudit nestihnou
Uplacet krupkami a zpivat Kravy, kravy dokud nedojdou zvukyvydavajici zvirata a pak jeste dvakrát, za dvacet minut vymenit krupky za dudlik a nechat odpadnout. Nebo hrat divadlo s manaskem. Ale to je dost specificky pripad. Ale mam pocit, ze v deseti mesicich jsme menili vajicko za pokracovaci sedacku. "Vybrala" si sama (posadili jsme ji v obchode a sledovali, ze ktere nebude utikat. Z tw co jsme vybrali nechtela ani zeslezt...). To dost pomohlo.
Sedět vedle ní, podávat něco na zub, pustit pohádku na tabletu, když bude nejhůř.
Nase malá to měla stejně, hodte přes okno plenku a jeden musí sedět vzadu a bavit no, papaz, zpivat, naši třeba bavili hodně klíče
Jet vlakem. Normálně s miminkem, batoletem, kufrem a kočárem jezdíme přes celou ČR vlakem, je to pro nás pohodlnější než auto.
Kromě zmíněných tipů číst knížku... Ale já bych jela přes noc... Normálně jsme dítě v 1 ráno přenesli do autosedačky a spalo dál . Je fakt že s tím neměl nikdy problém .. ale jela bych před nočním spánkem prostě nakonec nějak ty děti vždycky usnou
@jana_zofie vajíčko už nemá , dudlík už taky nemá .. takže jen ty křupky .. nás napadlo taky tablet a pohádky ,písničky .
@jjasmina to že budu vedle ní s tím počítám... A máte tip na nějakou pohádku co děti baví ? Jen ne prosím binga ..
@pomerancik když nad tím přemýšlím tak před nočním spánkem ..v 8 vyjet jsme tam kolem 22-23 ..podle provozu na dálnici .. ale to by jsme pak museli spát u těch rodičů a vzhledem k bytu 1+1 se mi moc nechce 🤣🤣
Prestupovani ?kam to jedete ? Ja jedu 1200 km a prestupuju 1x 🤣
nejlepe jet nad ranem(v 1, 2) prenest dite do auta
jinak krupky, interaktivni knizky, tablet s pisnickama (cocomelon dela zazraky, simple songs, molang, ceske pohadky aka maxipes fik, krtek, nebo treba i pingu), checknete jestli je ji v autosedacce fakt pohodlne a at tam nesedi navrstvena oblecenim, dat ji na zkoumani uplne nove hracky co jeste nezna, a aby nekdo sedel vedle ni. jeste me napadlo, ze mozna nektere deti nesnasi zvuk auta a huceni, tak zkusit detske sluchadla s tim tabletem...
Moja svagrina pusta v aute pohadky.
My jazdime hodne, deti si postupne zvykli. Obcas protestuju, ale aj 11 mesacny uz zacina celkom chapat, ze sa proste nejako prepravovat musime.
@veronicka89 z Jihlavy do Ústí nad Labem 🤣 přímo spoj mi to nenašlo 😔
My chodime na dlhsie trasy bud na odpo spanok alebo ked cesta trva cez 3 hodiny, tak na noc. Inak odporucam jedlo a pohadky
U nás je bohužel v autě klid jenom s pohádkou,jezdíme dlouhý trasy mezi příbuznými.. a bere ho teda jen dementní Bing 😄 možná prasátko Peppa by se mohlo líbit nebo říkanky, písničky pro děti na YouTube
Takže zbalit krabici neokoukanych hraček , pytlíky jídla a tablet plný pohádek 🤣
Ano, jestli ti to pomuze citit se min jako debil, tak s dvou a pul letou dcerou a pulrocnim synem vozim v aute batoh hracek. Zviratka z farmy, plysaka, doktorsky set, par veci z kuchynky, gumova zviratka, kousatka, hrajici pitominy, kreslici tabuli...
@jana_zofie já už dneska koukala na hračky , knížky , nějaký plyšáky .
Taky doporučuji jídlo, pohádky,rikanky, knížky. A co si tak třeba vyzkoušet hodinovou cestu někam na výlet, když jezdíte jen tak krátko ať si zvyka
Je to o hodně lepší, když dospělý sedí vzadu a baví dítě, úplně čímkoliv. U nás už od malička pomáhalo mluvit o tom, jak to bude super tam, kde jedeme, dělat přestávky pravidelně, jídlo a opravdu plná pozornost toho dospělého vzadu. Jezdili jsme přes 1000 km párkrát ročně a nejnáročnější to dost možná bylo nakonec pro mě (mohla jsem řídit jen když spaly, jinak jsem je musela bavit, takže jsem musela být v pohotovosti nonstop).
Jo a osvědčená rada je pár týdnů před cestou schovat některé z oblíbených hraček a pak se postupně vybalovat v autě, neokoukané.
jet na spaní. Jestli neusne přes den, tak na noc? Nebo brzy nad ránem? Asi bych jela večer v době, kdy běžně usíná. Jinak od 2 let může čtvrtku kinedrylu, po poradě s lékařem možná i dřív.