nevite co s malou ktera nechce jit spat a pak mi usina od 17 nebo 18h do cca 20h a pak je hodku vzhuru a pak znova spi ale budi se a vola me nebo vola o mliko treba dvakrat za noc a pres den moc neji nechce snidat jen jogurt a pak moc nechce obed a chce jen mliko misto vecere taky mliko a kdyz neco chce tak jen parkrat kousne aztrati chut. pecivo moc neji jen suche a malinko. ma casto zachvaty vzteku protoze musi mit hlad a ta unava k tomu. ale kdybych ji dala spat tak ji musim drzet v postelu masilim a stejne by z toho byl zachvat a ne spanek.poradite?
no ja bych to i prezila ale sousedi hodinovy sileny krik v noci nevydrzi.chodi na nas i odpoledne ob 2 patra kdyz ma zachvat ze to nejde vydrzet:( je moc tvrdohlava kdyz chce mliko caj ji nestaci to zkousim pres den. jeste ze dudlik jsem odebrala pred obdobim vzdoru ted nic s ni nejde domluvit:(
3lety už moc spavat nechtějí.. Co větší aktivitu dopoledne, vybehat, pak zkusit dat spát třeba ve 2-3? Nebo nespinkat, a dávat to mlicko hodně slabé..
Jezis vzdyt po obede casto nespi uz 18 ti mesicni, spousta 2letych. ve 3 letech uz jen par. jak pise kesurka musis vydrzet nedat. obejdi sousedy s bonbonierou a omluv se dopredu s prosbou at vxdrzi. neboj ona hlady neumre ve 3letech😉
@vvvsut a v kolik ráno vstává? bude to chtít změnit celý režim dne. Ráno budit nejpozději v 7 hodin, pak by byla dobrá nějaká aktivita (najděte třeba nějaké cvičení pro děti s rodiči), dát zkusit spát (třeba i trochu později, třeba kolem druhé), odpoledne další aktivita (třeba kolo nebo odrážedlo), nenechat spát kolem páté, ale až nejdřív v 7, ale už celou noc (dát večeri a pyžamo). A taky bych začala omezovat to mlíko v noci, už je velká. Začala bych vysvětlovací kampaň o miminkách a o mlíčku apod. Myslím, že večer a ráno by mohla dostat, ale v hrníčku.
Prostě strategie je odpoutat pozornost od mlíka a utahat do vyčerpání 😀 . Ale obávám se, že budeš asi stejně utahaná jako malá, ale třeba se to povede. Už má věk na školku a tam by s ní už nikdo "nemazlil"...
vstava v 7 rano vzdycky. po o nespava uz rok. nikdy nechtela.chodit spinkat jen v kocarku usla. ted ale jen v aute obcas kolem te treti kdyz nekam jedem ale to je malo casto. no a nedat ji dat spat v 5, 6 nebo 7 nejde kdyz to chci oddalit a zabavit ji nejde to.je uz vyrizena a zavira oci nezabranim aby neusla. do posledni chvile divoci a pak odpadne nestihnem ani kolikrat sprchu a zuby. ale z pulky vydrzi od 7 rana do vecera do 22 bez spanku ale tim ze vyzaduje neustalou pozornost tak je to k zblazneni zas tak chci aby spala jako muj starsi syn 2 hodiny po obede ale nejde to. unavena je dost ven chodime chvilku neposedi ani u pohadky furt nejaka aktivita
Malý byl taky na mléko tímto způsobem a nejedl nijak zvlášť. To mu byly asi dva. Jestli to pár dní (spíš nocí) přežiješ, dávej mu v noci místo mléka vodu nebo čaj (neslazený) a uvidíš, jaký bude najednou hlad. Jen musíš vydržet a nepolevit.