Ahoj, dobrý den, prosím, jak jste uchovávali dětské čaje, když byly ve varných sáčcích? Protože zatím můžeme dávat jen malinko a když uvařím celý sáček tak to mame na x dní 🫤
Každý večer dělám čerstvý čaj, starý vyliju.
@nina2022 co nevypije malá dopiju já večer, dělám každý den čerstvý
Nějak nechápu jak by si to chtěla uchovávat?bud ten jeden hrnek dopiješ ty a nebo vylít.nebo to snad chceš uchovávat do druhého dne?
proč dáváš 3měsíčnímu miminku čaj?
@veruuu_kubesovic protože v těch vedrech trochu můžeme..dnes jsem o tom mluvila s Dr.
@nina2022 Tuším je v tom "nátlak" babiček, že i malá miminka MUSÍ pít čaj...nebo se pletu? Čaje/ voda se dávají až se zaváděním přikrmů a jen po troškách.
@michaela666 Čaj může miminko už od 8 týdnů.
@nina2022 Takovému maličkému miminku určitě když už, tak každý den čerstvý, určitě neskladovat. Pitný režim i tobě při kojení pomůže, tak dopít. Jen pozor na fenyklové čaje - některá miminka nadýmají (cca 1/3 ho nesnese). Alternativně se dá pít i čistá voda (kojenecká). Určitě nic slazeného.
@jola777 Jasně neublíží mu. U kojených miminek ke podle mě čaj zbytečnost, raději kojit častěji.
My byly na UM a slyšela jsem to ze všech stran. " Kde máte čajíček? Proč nedáváš? Všechny miminka MUSÍ pít čajík." Proto mě hned napadlo jestli nemá doma taky ustarané babičky jako my. 😃
@michaela666 Jj, no já nekojím a čaj jsem takhle dávala už tenkrát dceři. Ne kvůli babičkám, ale přišlo mi logické že když pije jen UM tak může mít i žízeň. Už se mi několikrát stalo, když bylo horko, že mléko syn nechtěl ale čaj ano.
Myslis tou otazkou ze sacek rozdelas a pouzijes jen kousek? Nebylo by pak lepsi koupit sypany, pripadne delat fenykl, kmin nebo jen vodu?
@nina2022
Pokud nekojis, dítěti plně postačí UM, nemusí mít žádný čaj, ten se dává až s příkrmy a paní doktorku bych tak pilně neposlouchala...
@michaela666 taky mi to cpali, dcera narozená v červnu, od narození na UM a poprvé měla čaj/vodu v necelých 5 měsících, když jsme začínali s prikrmy, a to jen třeba 10-20ml na zapití... A byla/je úplně ok 🙂
@michaela666 přesně, taky jsem to poslouchala ze všech stran. Pak jsem někde četla, že jelikož se UM míchá s vodou tak čaj vůbec není potřeba, protože by to mohla být zátěž na ledviny. Ať je to tak nebo ne, jednou jsem to řekla před babičkama a byl klid 😄
Dopit, vylit 🤷🏻♀️