Dětská doktorka

bbarshaa
5. srp 2021

Holky jdu si jen postěžovat, protože mě to dnes opravdu naštvalo a zkomplikovalo mi to dost všechno.
Mám, zítra, třítýdenní holčičku. Přihlásili jsme se k lékařce, po příchodu z porodnice jsme se k ni vypravili. To bylo vše v pohodě, nikdo tak nebyl, prohlídka poskytla základní info co se asi standardně říká… objednala za týden a to bylo dnes.
Měla jsem přijít v 11. Byla jsem tam tedy před 11, narvaná čekárna, mimca dvě tak 3 měsíční, jinak děti tak 3roky +…
No čekala jsem tam do 12 a pak to vzdala a odjela domů velice rozlicena se rvoucim dítětem, protože už to bylo samozřejmě dlouhé a malá měla hlad a potřebovala přebalit.
Hledám tedy novou doktorku, protože nevím jak to vidíte vy, ale přijde vám normální nechat takhle čekat někoho v sestinedeli s tak malým miminkem?
Od kamarádek vím, že je vždy braly přednostně. Všichni víme co to je s novorozencem se někam na čas vypravit, natož tam pak přes hodinu čekat 😡.
Blby je, že doktorka kterou jsem si vybrala jakožto místo stávající má dovolenou až do 15.8. A tudíž musím jinam a fakt mě teda dost vadí takhle cajdat s malou od doktorky k doktorce navíc bude mít tedy tuhle druhou kontrolu později než měla…. Omlouvám se za sloh, ale hrozne mě to naštvalo.

majena39
5. srp 2021

@bbarshaa já teda co vím tak se tři měsíce nemůže měnit pediatr... Nejdřív po třech měsících. Sám nový mi to řekl, že to je ze zákona dané... Takže tam asi budete muset jít.

bbarshaa
autor
5. srp 2021

@majena39 no to mi ani neříkejte 🤦🏻‍♀️

majena39
5. srp 2021

@bbarshaa takhle mi to bylo řečeno když jsem chtěla měnit z důvodu stěhování 🙈

bbarshaa
autor
5. srp 2021

@majena39 😐 Tak to bude super, ale já už sem fakt nehodlám jít, pokud budu muset zase čekat bůhví jak dlouho.
Zkusím zítra zavolat k te doktorce kam chci jít a uvidíme co mi řekne.
Protože tohle se fakt nedá 🤦🏻‍♀️

majena39
5. srp 2021

@bbarshaa nebo zavolat k té původní a domluvit si to na čas aby už tam bylo prázdněji. Ale chápu, že to někdy neovlivní. Já byla nedávno v ordinaci pediatra 50minut...prohlídka, očkování, odběr krve a bylo to. Kdo mohl tušit, že odběr nepůjde. Takže další pacienti taky museli čekat 🙈

felixfelicis
5. srp 2021

Naprosto rozumim, že jsi naštvaná, u nás si umí pacienty pozvat tak, abychom se potkali jen s těmi před námi a po nás, nedovedu si představit čekat v cekarne hodinu. Ale neměli tam přebalovací pult a zidli na nakojení? Nebo promluvit se sestřičkou, že už byste potřebovali jít na řadu? Co rikala doktorka na to, že se takhle malé miminko nedostavilo na prohlídku? Jinak je to tak, jak psaly komentující nade mnou, změnit pediatra lze až po 3 měsících.

drep
5. srp 2021

@felixfelicis Taky by se mi to nelíbilo, nicméně úplně nevíme, proč se tam tak čekalo. Je léto, možná má zástupy za kolegy a počet dětí prostě nedokázala ovlivnit, resp. Mohlo přijít dost neobjednaných dětí a přiznejme, že kdo se dostane na řadu, to je v dikci spíš sestry, já jako doktor nevím, kdo čeká v čekárně, přehled o tom má sestra. Že neupřednostní novoše, to taky nechápu. Dítě jsem běžně přebalovala v čekárně, kdybych čekala, asi bych i bez rozpaků nakojila - proč to nešlo?
Jinak ano, změna VPL či PLDD je možná á tři měsíce.

jako_mala_holka
5. srp 2021

A tam nebyl přebalovací pult, nebyla možnost mimčo nakrmit? Malá byla na UM a vždycky jsme ho brali s sebou, prebalovali jsme normálně v čekárně, když bylo potřeba, což bylo u novorozence a tak ten první půl rok skoro vždycky... Normálně bych zkusila té doktorce zavolat a řekla, co mi vadilo, zkusila se s ní domluvit na lepší čas a uvidíš

martt
5. srp 2021

@bbarshaa Chápu tvoje naštvaní také bych byla mírně naštvaná. Zase na druhou stranu nevíš proč paní doktorka měla takové zpoždění. Vim ze své zkušenosti když jsem byla se synem na prohlídce tak u doktorky jsne strávili skoro hodinu v ordinaci. Protoze se naskytl problém, který byl nutný řešit. Kdyz jsne vyšli do čekárny už tam čekali další 3 maminky s miminky. Takže opravdu stačí jedno zdržení v čekárně a uz se to veze.

felixfelicis
5. srp 2021

@drep Jasně, nevíme, jestli je to tam normální, nebo to tam byla nějaká nenadála situace.
Jedno z důležitých kritérií pro výběr pldd pro mě ale byly oddělené ordinační hodiny pro nemocné a pro prevenci (nás má ještě zvlášť hodiny pro nejmenší deti). A taky jako pozůstatek covidove doby se u nás s čímkoli krom potvrzovani přihlášek musí objednavat, to taky pomáhá, aby se nehromadili pacienti.

michaela666
5. srp 2021

Vaše doktorka nebere miminka "do poradny" jenom v určité hodiny, kdy tam žádné jiné děti nesmí? Myslela jsem, že je to tak u všech pediatrů... a vždycky vozit s sebou přebalování i propriety na krmení. Vždycky se to dá buď v čekárně nebo v autě zvládnout. Zavolej, popiš jí situaci a trvej na přesném času objednání.

drep
5. srp 2021

@felixfelicis mně objednávání taky přijde normální, i v době před covidem, ale obvykle přístup k objednávání mají jen registrovaní a pak ti pacienti od zastupujících doktorů můžou chodit zcela nahodile. A přesně, možná mohli čekat od půl desáté a pak by zákonitě zas nadávali oni. Ale jinak dobře organizovaný systém objednávání je zásadní, ale i tak ho může jeden náročný pacient totálně rozbourat. Zrovna včera se mi, nevím proč, zdálo o strašně nemocném tchánovi jedné naší sestry, kterého přivedl syn pro “zhoršení stavu” a já se mu věnovala a slyšela jsem v tom, jak se hromadí lidi v čekárně a jak na mě nadávají😂

bbarshaa
autor
5. srp 2021

Holky pult tam nemají a já nějak kojit mezi tolika lidmi ještě nezvladam. Čekarna tam je fakt malá, navíc malá ma reflux a při jídle a po něm dost blinka, takže by to tam navíc bylo poblinkany včetně mě i dcerky, te sem samozřejmě vzala náhradní obleceni, ale s tím kojením hodně bojujeme a trvá nám to protože často dávám odkrknout a dělám pauzy abych eliminovala vracení se mlicka.
Jinak já byla objednana na konkrétní hodinu, jak ostatní co tam byli to netuším. Ale koukala jsem dnes na recenze na lékařku a nebyla jsem jediná kdo ma takovou zkušenost…
Pri příchodu do čekárny vkládáte kartičku pojištěnce a tudíž jim vyjede kdo přišel, notabene je z ordinace dobre vidět a lékařka viděla, ze tam jsem s malým miminkem. A co na to řekne je mi celkem fuk, opravdu se tam už nedalo vydržet tam čekat. Taky na tom nejsem fyzicky ještě úplně na 100% a s tím respiratorem chodit s vajíčkem které není úplně nejlehčí s mimcem (sedět sem mohla jen proč chvilkach aby malá neplakala) přes hodinu to mě úplně rozsekalo…
Zkusím tam tedy zítra zavolat a říct ze chci objednat abych nemusela čekat tak dlouho.
Holky ale kdybych tam zůstala, čekala bych ještě tak minimálně další půlhodinu možná i víc.

marcicek84
5. srp 2021

@bbarshaa pro kojence jsou poradny a tam smi jen deti do 1 roku, pak uz ne.

bbarshaa
autor
5. srp 2021

@marcicek84 😕 Tak tato doktorka to má asi jinak.

tinie
5. srp 2021

To me mrzi, ze jste museli tak dlouho cekat. Sama mam miminko, tak to chapu, ze jste nastvana. Nas pediatr ma vyhrazene vzdycky urcite dny v tydnu treba dopoledne cele jen pro tyhle preventivky pro mala miminka, tak se tam s temi starsimi detmi ani nepotkame. Cas teda obcas pokulhava, ze nas vezme treba o 10 - 15 minut pozdeji, ale jeste se to da. Byt vami asi zavolam nove doktorce, pockam co rekne a jinak kontaktuju tu stavajici a optala bych se, jestli to tak maji porad, ze tam jsou s vami v cekarne zaroven i starsi nemocne deti.

bbarshaa
autor
5. srp 2021

@tinie Takto to mám v plánu udělat 🙂. Děkuji za pochopení. Fakt to bylo nepříjemné a malé mi bylo dost líto.
Já bych neřekla čekat tam třeba i ještě do te půl hoďky, ale tohle už bylo vážně moc.

felixfelicis
5. srp 2021

@bbarshaa Chodili jsme na kyčle, kde se neobjednavalo vůbec, tam byla nacpana cekarna a ještě fronta na chodbu, některé maminky kojily v té frontě vestoje 🙂, trochu masakr, ale stálo to za milého doktora. Ale chápu, že ty začátky jsou náročné. V tomhle případě bych se asi fakt ozvala, jestli nemůžete jít přednostně, i když o vás věděli. Znáš to - líná huba..Uvidíš, jaká s ní bude řeč po telefonu. Dobrý vztah s dětským doktorem je hrozně dulezity. Pokud je problém hned zkraje a je kam, je lepší přejít jinam (ale zatím nevíme, jestli je k tomu opravdu duvod).

sarkasv80
5. srp 2021

Naše Dr má naštěstí systém na poradny pro miminka a vždy jsme čekali max.30min a na ortopedii jste už byli 😅 já se ptám jen z mě zkušenosti,že tam se s kyčlemi čeká i 2-3h a je komplet plná čekárna řvoucích miminek, záleží asi kde,ale třeba na poliklinice je to úplně normální 😁

meronym
5. srp 2021

@bbarshaa Tohle bych taky nedala. Nase pani doktorka objednava na cas, nikdy jsem necekala dele nez 10minut. Krome toho samozrejme oddeluje zdrave deti (prevenci) a osetrovani nemocnych. Po takovych prispevcich, jako je uvodni, si ji cenim jeste vice.

dandaa
5. srp 2021

Máme perfektní lékařku i sestřičku. Vše jede na čas. Miminka do jednoho roku si objednává jen v určitý čas a teď v době covidu nikdo nemůže čekat v čekárně. Nemocní musí předem volat kvůli konzultaci. Nikdo s tím nemá problém . První dítě mi také zvracelo ,krmení bylo náročné a zdlouhavé, takže takhle někde čekat by bylo scifi.

biciklissie
5. srp 2021

Mě tedy (kromě jiného) překvapuje, že nema přebalovací pult. U nás je několika místny, omyvatelny. Běžně se tam miminka vyslekaji nebo je tam maminky položí a jen u nich stojí a baví je. A považuji se tam a vyslekaji a oblékají i docela velké děti. Kde jako jinde to dělat, někde na zemi? Já si to bez toho nedovedu představit.

felixfelicis
5. srp 2021

@biciklissie Jj, pult pro miminka a knížky pro starší. Já jsem si vždycky vystacila s pultem přímo v ordinaci ale kde jinde by měli být vybavení na přebalování než v cekarne u pediatra.

biciklissie
5. srp 2021

@felixfelicis No jo, ale to se pak vysvléká a obléká přímo v ordinaci? To musí hrozně zdržovat. U nás to funguje tak, že jedno dítě jde na řadu a mezitím už se připravuje druhé. Když je nějaké čekání, tak se mezitím zabalí do deky, ale ono je tam i docela teplo. A ty knížky, to je fakt, ty jsou bezva.

felixfelicis
5. srp 2021

@biciklissie Jo, takhle to fungovalo na kyclich, jak na běžícím pasu, jedno mimo v ordinaci a já stepovala s nahacem přede dverma a jenom doufala, že mě nepocura nebo jeste něco hůř😀 U pediatra to zvládají objednavat, aby se necekalo, tak jsem miminko vždycky svlékla a oblékla bez stresu vevnitř, zatímco jsem se bavila s doktorem.

ada22
5. srp 2021

To čekání je nepříjemné, ale může se stát. Větší problém bych viděla , že nemá zorganizované miminka. Díky stěhování jsme měnili již třikrát pediatričku a i když ne vždy jsem z nich byla nadšená, tak vždy měly čerstvá miminka přednost a byly separované od ostatních dětí. Jinak ještě bych ji úplně nepráskla dveřma ono je celkem problém sehnat pediatra, tak bych si nejdřív zjistila jestli vás někdo vezme.

somalicats
5. srp 2021

@drep Hele, naše pediatra má organizačně excelentní sestru, protože ta teda zmákla objednávkový systém i se zastupováním vedlejší dr - a že je tady těch dětí sakra hodně (nechodím teda v Uhříněvsi, zůstala jsem s dětmi u původní, kde jsme byli ještě před stěhováním). Mimina mají přednost a striktně odděluje zdravé od nemocných, takže i když přijde někdo neobjednaný, tak má smůlu, do čekárny se nedostane a musí přijít v ten den v jiný čas (který mu sestra sdělí). Fakt se mi ještě nestalo, že bych tam musela čekat déle, než 5 minut.

asinehri
5. srp 2021

@bbarshaa řekla bych, že se sešel zástup za někoho plus nějaký komplikovaný případ na delší řešení. Ale jinak souhlasím, že to má řídit sestra, omluvit, vysvětlit, proč se čeká, nabídnout jiný čas a tak

zelenaesmolda
5. srp 2021

@bbarshaa
podle me to moc hrotis

bbarshaa
autor
5. srp 2021

@felixfelicis Tak pokud se jde někam bez objednání tak s tím člověk tak nějak počítá, respektive proste je jasný, ze se tam sejde víc lidi ve stejný čas. 🙂
Ale tady by to měli mit asi řešené jinak. Jak píšou ostatní, bylo by asi dobre oddělit miminka a starší děti.