Denní spánek u dítěte. Do jakého věku jej vaše děti potřebovaly?

lentilka0123
17. kvě 2024

Dobrý den, zajímalo by mě, do jakého věku Vaše děti potřebovaly denní spánek? Syn (20m) ještě denní spánek potřebuje, párkrát už se stalo, že nemohl zabrat a pak byl celé odpoledne protivnej 😃 Tak mě zajímá, do jakého zhruba věku je ten denní šlofík pro děti potřeba 😊 Moc děkuji za Vaše odpovědi. 😊

pilzzee
17. kvě 2024

@lentilka0123 Tak do 3 a pul si ten nas daval odpoledne 3hodinovyho slofika. Pak zacal “spat” ve skolce, ale tam spis nespi a je pak vecer protivnej, tak si nekdy dohani resty o vikendu a spi az 5 hodin.

jaja01k
17. kvě 2024

@lentilka0123 Obě děti mi doma spaly cca do 2,5 let, ve školce do 5 let.

pipi_puncocha
17. kvě 2024

Spánek jsem rušila ve 2 letech a 8 měsících - když spal, tak pak večer byl čilý do 23h a to jsem upřímně nezvládala já. 😴

vladienka
17. kvě 2024

Mladsia dcera do 3 rokov (v skolke a aute obcas zaspi), starsia do 5 🙂

me_druhe_ja
17. kvě 2024

@lentilka0123 to je značně individuální bych řekla. Znám děti, co přes den nespí od roka a půl. 😀
Starší syn má 4,5 roku a aktuálně je to tak půl napůl. On má totiž poruchu spánku a když spí v noci špatně (má třeba 2-3 hod bdělé okno nebo se naopak vzbudí už třeba v půl šesté a neusne už) tak denní spánek potřebuje. Když spí dobře (od cca 21h až 21:30 do aspoň 6:30-6:45 nebo déle) tak už to bez denního spánku zvládne.
Dcera má tři a čtvrt a ta denní spánek ještě potřebuje nutně, bez něho to nedá. V noci spí dobře, taky od těch 21-21:30 do 7:30-8:00

konidana
17. kvě 2024

No hlavne jsme meli uplne jiny rezim doma a ve skolce. Doma dcera nespala pres den od 1.5 roku (jeste pak asi 2 az 3 mesice pres zimu ve 2 letech v pouze v satku max.30 min) , ve skolce poo spala od nastupu ve 3a3/4 cca do 6 let. Posledni pulrok uz neusnula. Syn doma nespal asi od 2 ler, ve skolce po spal od 3 az do konce 6a3/4 a pak si nekolikrat v tydnu daval slofika i po prichodu z druziny cca az do 3.tridy (do 10 let). Je sova, a to ranni vstavani jaksi nedaval.

nanyh
17. kvě 2024

Moje má příští týden 4 roky a stále spíme po O. Sama ty šlofíky miluju🤣🙏🏽 Takže v týdnu ve školce, víkend doma. A když jedeme na výlet, tak usne v autě a prospí cestu.

domza
17. kvě 2024

Nejstarší přestala spát přes den v roce a půl a ani ve školce pak většinou nespala (jen opravdu vyjímečně). Od toho roka a půl nebyla ani večer protivná jen chodila spát už před sedmou (což bylo nakonec super :D)

Prostřední spala tak do 2 let doma a pak od 3,5 (jak začala chodit do školky) tak ve školce začala spát (a má teď 5,5 a pořád si ve školce schrupne).

Nejmladší má teď 3 roky a pokud máme aktivní dopoledne (trajdáme venku) tak po obědě ještě usne.

Takže každé dítě to má úplně jinak.

tridvajedna
17. kvě 2024

Od necelých dvou let nemá denní spánek. V těch 2 letech vstávala kolem 8 a mezi 19-20h chodila spát. Teď jí jsou 4, vstává v 7 a spát chodí mezi 20-21h. A to i když je celý den venku a lítá. Do školky chodí jen do oběda, jinak by to byl očistec pro všechny.
Druhý mladší kousek to, zdá se, bude mít podobné.

kleio
18. kvě 2024

Rušila jsem denní spánek ve 2,5 letech, protože večer nemohl usnout v rozumnou hodinu.

verysucha
21. kvě 2024

Jeste ve skolce v 5 letech spal

ladyhacek
21. kvě 2024

Každé dítě je jiné. Syn do 18m spal 2x denně.
Teď je předskolak, 6let v srpnu a po obědě spí pořád. Třeba 2x do týdne neusne.
A pak to dohání a spí i 3hod

hanica83
21. kvě 2024

@lentilka0123 U nás první syn tak do 2,5 a druhý do 1,5 🤭 Ve školce usne tak 1x za 2měsíce 😁

lenniik
21. kvě 2024

Oba starší od dvou let nespí. Mladší teď usne ve školce, starší jen výjimečně.

lennus
21. kvě 2024

@lentilka0123 Oba kolem 3. roku, starší 3 měsíce před, ten nikdy spát nepotřeboval a má doteď pocit, že mu něco uteče😁 Dcera spáč a po o i 3 hodiny uměla chrupkat. 🥰

majca16
21. kvě 2024

Dcera spánek nepotřebovala od nějakých 3 let. Párkrát usnula ve školce, ale většinou jen odpočívala. Synovi bude 5 let a ve školce usne každý den. Doma usne jak kdy

antilopkax
21. kvě 2024

Je to dítě od dítěte, jedno mi nespí od 3 let. Starší spal ještě skoro v 7 letech. Odpolední spánek jsem rušila o prázdninách před školou.

natysnovec
21. kvě 2024

Mladší ještě furt spinká po obědě večer je protivná když nespí (5 let)
Starší chodí občas spát o víkendu. Hlavně v neděli,vždy zaleze k segře, přitulí a usnou. 😄🙂🙂 Nechávám je,když to potřebují tak proč ne. Zároveň jsou dny kdy nejde ani jedna.

pampelina18
21. kvě 2024

@lentilka0123 u nás nespali odpoledne již v roce.

moncheris
21. kvě 2024

@lentilka0123 dceři jsou 4 a spí pořád. Než šla do školky, vypadalo to, že je s denním spánkem konec, teď dá i tři hodiny a když výjimečně nespí, tak je s ní od pěti k nevydržení a klidně odpadne na dvě hodiny pak a to je snad nejhorší možná varianta 🫣

sofia_sofiova
21. kvě 2024

@lentilka0123 Dceři jsou 3 roky a odpoledne většinou dá tak 2 hodiny, výjimečně i 3.
Když jsme jedno odpoledne měli hodně zařizování a já ji nemohla dát do postele, usínala mi doslova ve stoje:D Sama hlásila, že už chce jít spinkat, takže poobědový spánek je u nás zatím 100% potřeba.

jajinka25
21. kvě 2024

To záleží na dítěti ja mam tři děti, nestarsi a nejmladsi uz asi od 2 nespali po obede ani ve skolce nechtěli delali tam ze spi oba strašně akcni jeden z nich dokonce potvrzene adhd, a prostřední strasny klidas spal i behem cele skolky a moc rad a presto vecer v pohode usinal v 19 h ... Takze asi tak, na diteti je znát zda je v poledne unavene nebo spanek je pro nej uz zbytecny, a opravdu je to individualni a nejde pouzit ukazdeho to same😉

shirilka
21. kvě 2024

@lentilka0123 Starší nespí od 2 let, do té doby mu stačilo v poledne 30minut, ani ve školce neusne, ale odpoledne není protivný, prostě spát nepotřebuje. Mladší má dva roky a po obědě spí i dvě hodiny, ten když naopak nemůže výjimečně z nějakého důvodu usnout, je odpoledne na zabití.